اقتصادی

کاشت نهال و برداشت خرما با ربات نخلستان در کشور میسر شد

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور رفع چالش‌های موجود در نخلستان‌های کشور رباتی را برای این منظور طراحی کرده و توسعه داده است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، عبدالله فاطمی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اهمیت نگهداری از نخلستان‌ها، گفت: باور عمومی این است که نگهداری از نخلستان‌ها ساده است، اما واقعیت این است که زحمات بسیاری در این مسیر وجود دارد و چالش‌های این حوزه موجب شد تا ما به دنبال توسعه فناوری‌های نوین در این زمینه برویم.

فاطمی اظهار کرد: در این راستا از سال ۱۳۹۰، متخصصان داخلی این شرکت با بهره‌گیری از دانش بومی و همکاری با دیگر متخصصان ایرانی، پروژه‌ای به نام «ربات نخلستان» را طراحی و اجرایی کرده‌اند. این ربات هوشمند قادر به انجام فعالیت‌های کلیدی در نخلستان همچون کاشت نهال، برداشت خرما و جابجایی محصولات است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، خاطر نشان کرد: ما در کنار طراحی و ساخت ربات نخلستان، دستگاه‌هایی همچون شخم‌زن و چاپر ذرت را نیز برای کمک به کشاورزان طراحی و تولید کرده‌ایم.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، فاطمی در ادامه درباره تأثیر این نوآوری‌ها در مناطق کمتر برخوردار و نقش برنامه ملی آبادیران صحبت کرد و گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و خراسان از مناطق خرماخیز کشور ما محسوب می‌شوند و استفاده از ربات نخلستان می‌تواند به افزایش بهره‌وری و بهبود معیشت مردم این مناطق کمک کند.

پایان

رضا کاظمی اصل

به‌عنوان خبرنگار حوزه تولید و تجارت، تمرکز من بر پوشش اخبار و تحلیل‌هایی است که نقش اصلی را در شکل‌گیری بازارها و صنایع ایفا می‌کنند. با ارائه اطلاعات دقیق و موثق از تولید و تجارت داخلی و بین‌المللی، هدف من کمک به آگاهی بیشتر مخاطبان درباره مسیرهای رشد اقتصادی است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا