وضعیت بازار سیمان در مشهد

پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان مصالح ساختمانی مشهد با اشاره به افزایش قیمت سیمان گفت: در تعیین قیمت مصالح ساختمانی عرضه و تقاضا حاکم است و با توجه به اینکه چند سالی هست سیمان در بورس عرضه شده و قیمتگذاری در بورس صورت میگیرد، گرانی آن ارتباطی با صنف مصالح فروشان ندارد.
کاظم آردی در گفت وگو با پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا با اشاره به اینکه در شرایط فعلی که تقاضا نسبت به سیمان زیاد شده اما عرضه این کالا در بورس کم است شاهد افزایش قیمت این کالا هستیم، اظهار کرد: در شرایط کنونی سیمان گران شده وعرضه کم آن در بورس در قیمت این محصول تأثیر داشته است.
وی با بیان اینکه عرضه کم سیمان هم ناشی از ناترازی انرژی و قطع برق کارخانجات سیمان عنوان شده، افزود: اگرچه همه ساله با شروع فصل ساخت و ساز، تقاضا برای خرید مصالح ساختمانی شدت میگیرد، اما در سال گذشته به علت قطعی گاز در زمستان و قطعی برق در فصل گرما دپوی مناسب مصالح در کارخانهها و واحدهای صنفی صورت نگرفته است و با کمبود در برخی از مصالح نظیر سیمان در بازار روبرو هستیم.
آردی خاطرنشان کرد: هرگونه تولید جدید با توجه به قیمت تمام شده محصول به اضافه سود قانونی انجام میپذیرد و اقلامی نظیر پودر سنگ، آهک و آجر پایینتر از هزینه تمام شده خود در بازار به فروش میرسد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان مصالح ساختمانی مشهد، با بیان اینکه میزان تورم در نرخ مصالح ساختمانی از اردیبهشت پارسال تاکنون حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ درصد در برخی مصالح نظیر سیمان بوده است، افزود: رکود ساخت و ساز و مسکن و به تبع آن رکود بازار مصالح ساختمانی در سالهای گذشته و رقابت ناسالم در تولید مصالح ساختمانی در برخی موارد در ارائه مصالح زیر قیمت تمام شده تأثیرگذار بوده است.
وی در خصوص علت افزایش قیمت مصالح ساختمانی گفت: از جمله عوامل مؤثر در افزایش قیمت مصالح، افزایش دستمزد نیروهای کارگری و فنی و کرایه حمل است. به طوری که کرایه حمل در برخی از مصالح نظیر گچ سمنان که سهم قابل توجهی در بازار مشهد دارد، بسیار تعیین کننده است. در برخی مواقع کرایه این مصالح از قیمت خرید آن درب کارخانه بیشتر شده، زیرا هرگونه افزایش قیمت کرایه منجر به افزایش قابل توجه این مصالح شده است.
آردی تأمین انرژی اعم از برق و گاز را از مهمترین مشکلات تولید کنندگان مصالح ساختمانی عنوان کرد و گفت: در صورت تأمین مالی و به روز کردن کارخانههای تولید آجر و برخی از کارخانههای مصالح و استفاده از جدیدترین روشهای تولید میتوان مصرف انرژی را بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش داد و به تبع آن هزینه تولید پایین تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه رونق کسب و کار فروشندگان مصالح ساختمانی با رونق صنعت ساختمان ارتباط دارد، گفت: امیدوارم با گرم شدن هوا و رونق گرفتن صنعت ساختمان و افزایش ساخت و ساز وضعیت بازار فروشندگان مصالح ساختمانی از رکود خارج شود.
آردی افزود: تعداد فعالان زیر پوشش اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی در مشهد حدود ۱۲۰۰واحد است که پیگیری برای دریافت پروانه فعالیت از طریق اتحادیه برای تعداد ۱۵۰واحد بدون مجوز فعالیت در حال انجام است.
پایان