نقش کلیدی تشکلهای کشاورزی بر توسعه پایدار/ برنامهریزی برای گردش مالی ۴۵ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۴

۱۲:۱۷ – ۳۰ تیر ۱۴۰۴
توسعه برند به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – محمدرضا طلایی مدیرعامل تعاون سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به نقش کلیدی تشکل های بخش کشاورزی در توسعه پایدار گفت: در ایام ۱۲ روزه دفاع مقدس ،مردم هیچ دغدغه ای در حوزه تأمین غذا نداشتند.
وی صندوق های حمایت از توسعه کشاورزی را نهادی پیشرو خواند که با حداقل امکانات، جایگاه ویژهای در بخش کشاورزی کسب کرده و به قلههای موفقیت رسیده اند.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: بیش از ۹ هزار تشکل، فدراسیون، تعاونی و اتحادیه ملی فعالیت میکنند و این مجموعه ها بازوی اصلی بخش کشاورزی این که ۵۰ تا ۶۰ درصد بذر و ۷۰ تا ۸۰ درصد کود کشور را تأمین میکنند.
به گفته وی، طی یک سال گذشته چالش های بسیاری را رفع کردهاند، این تفاهمنامه گامی برای توسعه بازارمحوری و تقویت تولید و صادرات است.
عوض علیزاده مقدم بخش کشاورزی را مردمی ترین و در عین حال دولتی ترین حوزه اقتصادی کشور با حضور ۵ میلیون تولیدکننده توصیف کرد.
وی ظرفیت های نهادی نظیر تعاونی ها، اتحادیه ها، نظام مهندسی کشاورزی و شرکتهای دانش بنیان را بستری مناسب برای توسعه پایدار دانست و گفت: بخش کشاورزی در سه حوزه قبل از تولید، تولید و پس از تولید تعریف می شود.
علیزاده مقدم از فعالیت ۱۷۲ صندوق توسعه بخش کشاورزی با اشاره به مشارکت بیش از ۸۸۰۰ تعاونی و اتحادیه و سرمایه ۵ هزار میلیارد تومانی که با تسهیلات روان و کارمزد با تسهیلات حداکثر ۴ درصد، بدون مشکلات بانکی نظیر مطالبات معوق، به تولیدکنندگان خدمترسانی میکنند، گفت: برنامهریزی برای گردش مالی ۴۵ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۴ انجام شده و این تفاهمنامه نقطه عطفی برای استقرار کشاورزی دانشبنیان و تقویت زنجیرههای ارزش است.
گفتنی است این تفاهمنامه که با هدف تأمین سرمایه، توسعه سهامداری تعاونیها در صندوقها، ارائه خدمات آموزشی و مشاورهای، و اجرای خرید توافقی و تضمینی محصولات مزیتدار تدوین شده است، نهتنها نیازهای مالی تعاونیها را پاسخ می دهد، بلکه ارزش افزوده پایدار، تقویت اقتصاد روستایی و مدیریت هوشمند منابع را در راستای امنیت غذایی کشور محقق می سازد.