برندهای خارجی

نبرد قانونی در دنیای هوش مصنوعی؛ آیا Anthropic قوانین کپی‌رایت را دور زده است؟

در پرونده‌ای مهم درباره حقوق کپی‌رایت در هوش مصنوعی، برند Anthropic موفق شد دادگاه را قانع کند که استفاده از اشعار ترانه‌ها برای آموزش چت‌بات Claude آسیب جدی به ناشران وارد نکرده است.

به گزارش توسعه برند، شرکت Anthropic، فعال در حوزه هوش مصنوعی، موفق شد قاضی فدرال ایالت کالیفرنیا را قانع کند تا درخواست اولیه ناشران موسیقی برای توقف استفاده از شعرهای ترانه‌های متعلق به Universal Music Group (UMG) و دیگر ناشران موسیقی جهت آموزش چت‌بات هوشمند Claude را رد کند.

قاضی ناحیه‌ای، ایومی لی (Eumi Lee)، اعلام کرد که درخواست ناشران بیش از حد کلی بوده و آن‌ها نتوانسته‌اند نشان دهند که اقدامات Anthropic به آن‌ها آسیبی جبران‌ناپذیر وارد کرده است.

ناشران موسیقی در بیانیه‌ای اعلام کردند که به قدرت پرونده خود علیه Anthropic کاملاً اطمینان دارند. یکی از سخنگویان Anthropic نیز ضمن ابراز خرسندی از تصمیم دادگاه، این درخواست ناشران را «مبهم و مختل‌کننده» خواند.

شرکت‌های ناشر مانند UMG، Concord و ABKCO در سال ۲۰۲۳ از Anthropic شکایت کردند و ادعا داشتند که این شرکت با استفاده غیرمجاز از متن ترانه‌های حداقل ۵۰۰ آهنگ متعلق به هنرمندانی چون بیانسه، رولینگ استونز و بچ بویز (Beach Boys)، قوانین کپی‌رایت را نقض کرده است.

این شکایت یکی از پرونده‌های متعددی است که در آن ادعا شده آثار نویسندگان، خبرنگاران، هنرمندان بصری و دیگران بدون رضایت و پرداخت حق‌الزحمه برای توسعه محصولات هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

شرکت‌های حوزه فناوری از جمله OpenAI، مایکروسافت (Microsoft)، و متا (Meta Platforms) ادعا کرده‌اند که سیستم‌های آن‌ها تحت قوانین کپی‌رایت ایالات متحده، استفاده‌ای عادلانه (Fair Use) از محتوای دارای کپی‌رایت انجام می‌دهند، زیرا این محتواها را مطالعه می‌کنند تا محتوایی جدید و تغییریافته خلق کنند.

مسئله استفاده عادلانه احتمالاً نقش تعیین‌کننده‌ای در این دعاوی خواهد داشت؛ هرچند نظر قاضی لی به‌طور خاص به این موضوع اشاره نکرد.

به گزارش رویترز، قاضی لی استدلال ناشران مبنی بر اینکه استفاده Anthropic از اشعارشان به بازار صدور مجوز آن‌ها آسیب رسانده را رد کرد. او گفت: «ناشران موسیقی اساساً از دادگاه می‌خواهند که بازار صدور مجوز برای آموزش هوش مصنوعی را تعریف کند، درحالی‌که موضوع اصلی درباره استفاده عادلانه همچنان نامشخص است.»

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا