طرز تهیه شربتهای مناسب فصل تابستان + خواص

شربتهای تابستانی انواع مختلفی دارند و هر کسی بسته به ذائقه خود میتواند یکی را انتخاب کند. این شربتها علاوه بر رفع عطش میتوانند انرژی از دست رفته را جبران و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند.
به گزارش خبرگزاری توسعه برند به نقل از ایمنا، در آستانه شروع فصل تابستان و افزایش چشمگیر دما شاهد تعریق زیاد و هدر رفتن آب بدن هستیم. خوردن یک نوشیدنی خنک و گوارا مؤثرترین راهکار برای کاهش دمای بدن و جبران آب از دست رفته است.
شربت تخم شربتی
تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان شناخته شده است. تخم شربتی گیاهی خودرو، یکساله و شبیه به ریحان، اما با برگها و تخمهای ریزتر است. این گیاه در اوایل فصل بهار در کوهستانها و بیابانها رشد میکند. تخم این گیاه به رنگ سیاه است و زمانی که در آب ریخته میشود، حالت خمیری و لعابدار در آب ایجاد میکند که بسیار لغزنده است و رنگ آن به خاکستری متمایل میشود. تخم شربتی دارای خواص زیادی از جمله بهبود عملکرد سیستم گوارش، کاهش وزن، تنظیم فشارخون و بهبود بیماریهای تنفسی است.
ابتدا باید تخم شربتی را داخل یک صافی نرم بریزید و ۲ تا ۳ بار آن را زیر آب سرد بشویید بعد به اندازه ۲ بند انگشت روی آن آب ولرم بریزید و اجازه دهید ۲ تا ۳ ساعت در دمای اتاق بماند تا لعابدار شود. بعد آن را با شکر، آبلیمو و گلاب و ۴ لیوان آب خوب مخلوط کنید و برای مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده و طعمدار شود.
شربت خاکشیر
یکی از محبوبترین و بهترین شربتهایی که میشود در فصل تابستان تهیه کرد تا از گرما زدگی و عطش زیاد جلوگیری کند شربت خاکشیر است. خاکشیر گیاهی یکساله از تیره شب بویان است که در کوهستان و دشت میروید و دارای خواص فراوانی از جمله درمان گرمازدگی، کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما، تقویت معده و دستگاه گوارش، رفع التهابهای کلیه و مجاری آن مؤثر است.
ابتدا خاکشیرها را خوب شسته تا ریگشور شوند. برای اینکار از دو ظرف استفاده کرده و خاکشیرها را که آب روی آنها را گرفته چند بار از ظرفی به ظرف دیگر خالی میکنیم تا خاک و ریگ آن شسته شود. سپس آب، شکر و گلاب را به مقدار کافی اضافه و مخلوط میکنیم و در یخچال گذاشته تا خنک شود.
شربت موهیتو
موهیتو نوعی نوشیدنی محبوب است که با مخلوط کردن آب گازدار، برگ نعناع، شکر و آبلیمو تهیه میشود.
ابتدا شکر را با دو سوم آب ترکیب و به روش بن ماری آن را حل و مخلوط میکنیم سپس برگهای نعنا را به صورت کامل یا خورد شده به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آب طعم دار شود. در این مرحله آب باقی مانده و آبلیمو را به مخلوط آب و شکر و نعنا اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید. در مرحله آخر یک عدد لیمو را برشهای نازک بزنید و به همراه چند عدد برگ نعنا و مقداری یخ داخل یک تنگ بریزید و شربت را به آن اضافه کنید. در آخر آب گازدار را بیفزایید و بعد از یک هم زدن آن را داخل لیوان بریزید و سرو کنید. میتوانید یک برش از لیمو را برای تزئین لبه لیوان قرار دهید.
شربت لیموناد
شربت آبلیمو یا لیموناد یکی از سادهترین و پرطرفدارترین شربتهای تابستانی با طعم لیمو است که بهطور معمول از لیمو، آب و شکر درست میشود.
ابتدا آب را با شکر مخلوط کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا در اثر حرارت شکر حل شود. وقتی شکر حل شد آب ۵ تا ۶ لیموی تازه را بگیرید و به داخل شربت آب و شکر اضافه کنید. شربت را داخل ظرف مورد نظر بریزید و ۳ تا ۴ پیمانه آب سرد برای اینکه شربت رقیق شود داخل آب بریزد و در یخچال به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه نگهداری کنید تا کاملاً سرد شود.
فالوده طالبی
طالبی (Cantaloupe) یک میوه تابستانی از خانواده صیفیجات بوده که دارای طعمی شیرین و آبدار است. این میوه سرشار از مواد مغذی و فیبر بوده و بدون چربی و کلسترول است. طالبی جزو میوههای آبدار و پرخاصیت تابستانی است که بیشتر بافت آنها را آب تشکیل میدهد و برای رقیق کردن خون کاهش چربی و فشار خون مفید هستند و برای رفع گرمازدگی یا عطش مورد استفاده قرار میگیرند.
طالبی را از وسط نصف کنید و هستههایش را در بیاورید. سپس پوست آن را بکنید و خرد کنید. طالبیهای خردشده را به همراه تکههای یخ، عسل و یک قاشق گلاب داخل دستگاه مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا یخ کاملاً خرد شود.