یادداشت

صادرکنندگان در فروش ارز صادراتی خود با مشکل مواجه هستند

محمدرضا غفراللهی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با اشاره به اینکه صادرکنندگان در عرضه و فروش ارز‌های حاصل از صادرات دچار مشکل شده‌اند، بر ضرورت انتقال بخشی از تقاضا از ارز نیمایی به ارز حاصل از صادرات تاکید کرد.

محمدرضا غفراللهی

سیاست‌های معطوف به مدیریت مصارف ارزی و فاصله نرخ ارز در بازار نیما و بازار آزاد، تقاضا برای تامین ارز از این سامانه را افزایش داده است. از سوی دیگر، عمده تولیدکنندگان و واردکنندگان از این مساله گلایه دارند که ماه‌هاست در صف تخصیص ارز مانده‌اند و خطوط تولید و فرآیند تامین مواد اولیه آنها با اخلال مواجه شده است. تولیدکنندگان و واردکنندگان اغلب این نکته را در محافل مختلف مطرح می‌کنند که نیازی به ارز نیمایی ندارند و دولت راه تامین ارز از سایر کانال‌ها را برای آنها باز کند. در عین حال به دلیل جذابیت تامین ارز از بازار نیما، تقاضا برای ارز حاصل از صادرات چشمگیر نبوده و صادرکنندگان نیز در عرضه و فروش ارزهایشان دچار مشکل هستند. 

اگر وزارت صمت فهرست کالاهایی که امکان بهره‌گیری از ارز حاصل از صادرات را دارند، مورد بازنگری قرار داده  و حتی بخشی از اقلام مشمول ارز نیما را به آن اضافه کند، نه تنها گردش ارز صادرکنندگان در کشور سرعت پیدا می‌کند که مساله واردکنندگان و صاحبان صنایع برای تامین ارز نیز تا حدودی رفع می‌شود و آنها می‌توانند بدون آنکه در صف سامانه نیما بمانند، در توافق با صادرکنندگان ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.

افزایش سرعت ورود مواد اولیه و بهبود چرخه صادرات و واردات کشور از دیگر نتایج مثبت این اقدام است. این تغییر در محل تامین ارز منجر به کوتاه‌تر شدن صف ارز نیمایی شده و بخشی از تقاضاهای صوری در این بخش را تعدیل می‌کند. بنابراین انتظار این است که وزارت صمت از طریق بازنگری فوری در اقلام مشمول ارز نیمایی، تقاضا برای ارز حاصل از صادرات را افزایش دهد تا کالای بیشتری از محل ارز صادرکنندگان کوچک و متوسط وارد کشور شود.

محمدرضا غفراللهی، نایب‌رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران

تحریریه توسعه برند

“تحریریه توسعه برند” متشکل از تیمی حرفه‌ای از نویسندگان، ویراستاران و کارشناسان است که با ارائه مقالات تخصصی و پوشش خبری دقیق، مأموریت خود را در ارتقای دانش و توانمندی مخاطبان دنبال می‌کند. هدف ما همراهی شما در مسیر آگاهی، رشد و توسعه برندهای موفق است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا