اقتصادی

سیب و پرتقال شب عید ۲۰ درصد کمتر از نرخ‌های بازار عرضه می‌شود

۱۱:۱۵ ۰۶ اسفند ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی– مرتضی معتمد معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: بنابر آمار ماهانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزارتن سیب درختی و ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن مرکبات به طور میانگین در کشور مصرف می‌شود.

به گفته وی، اصناف که در طول سال سیب، پرتقال و سایر میوه‌ها در طول سال برای مصرف کننده تامین می‌کنند، در ایام نوروز هم تلاش مضاعفی دارند چراکه بازار شب عید پررونق است؛ بنابراین آنها از قبل اقدام به خرید و ذخیره سازی بر مبنای نیازشان می‌کنند.

معتمد ادامه داد: برای اینکه با پدیده شوم احتکار مواجه نشویم که بدنبال آن با سوداگری شاهد رشد نامتعارف قیمت‌ها باشیم که تحمل برای اقشار آسیب پذیر جامعه سخت باشد، دولت تدابیر تنظیم گری می‌کند. هرچند بحث تنظیم بازار طی ۳ سال اخیر توسط  بخش خصوصی انجام می‌شود و دولت تنها نظارت و حمایت از این بخش دارد و بخش خصوصی توانمند با تشکیل کمیته راهبری مشخص می‌کنند که چه میزان سیب و پرتقال با نرخ مصوب تنظیم بازار کنند.

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه قیمت سیب و پرتقال تنظیم بازار ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر از نرخ میوه‌های موجود در بازار است که مداخله دولت این پیام را به بازار می‌دهد که نه تنها قیمت‌ها افزایشی نخواهد بود، بلکه احتمال کاهشی شدن یا توقف رشد قیمت‌ها وجود دارد.

به گفته وی، امسال همانند سنوات قبل در استان‌ها  کارگروه‌ها تشکیل و مباشران انتخاب شده است و سازمان مرکزی تعاون روستایی تسهیلات ارزان قیمت در اختیار مباشران قرار داده که براین اساس سیب و پرتقال براساس برنامه کارگروه خریداری شدند و همواره توزیع میوه‌های تنظیم بازار از ۲۲ اسفند آغاز و تا ۱۵ فروردین در بازار ادامه دارد. گفتنی است امسال بدلیل تقارن با ماه رمضان همانند سال قبل در کنار سیب و پرتقال تنظیم بازار، خرما تامین و در استان‌ها ذخیره شده است که براین اساس آرامش خوبی را در بازار شاهد خواهیم بود.

معتمد با بیان اینکه نگرانی بابت تامین میوه شب عید نداریم، افزود: با توجه به اقلیم ۴ فصل و تولید مازاد برنیاز کشور بویژه در حوزه باغبانی و زراعت، صادرات به بازار‌های هدف انجام می‌شود که اگر دچار بدرفتاری واسطه گری‌های غیرضروری نشویم، بازار خوبی خواهیم داشت.   براین اساس دولت تامین کننده نیاز بازار نیست، بلکه تنظیم کننده است.

این مقام مسئول گفت: وزارت جهاد با تعیین عوارض بر صادرات سیب و پرتقال یا محدودیت و ممنوعیت موقت،   بحث بازار میوه شب عید را متعادل خواهد کرد، هرچند برای ارزآوری و حمایت از تولیدکننده باید صادرات داشته باشیم، البته صادرات افسار گسیخته نیست و محاسبه شده است، اما زمانیکه صادرات منجر به گوچک شدن سفره خانوار یا نوسان بازار شود، به نفع مردم و تعادل بخشی قیمت‌ها مداخله  می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

علی عزیزی

من به بررسی و پوشش اخبار مربوط به تجارت کشاورزی، صنعت و وب‌گردی پرداخته و تلاش می‌کنم تا تصویری کامل از این زمینه‌ها ارائه دهم. هدفم این است که تحولات این حوزه‌ها را از طریق تحلیل‌های دقیق و پوشش خبری به مخاطبان منتقل کنم و آنان را در جریان تازه‌ترین اتفاقات قرار دهم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا