درخواست فعالان بازار موبایل برای اصلاح روند تخصیص ارز و سهمیهبندی واردات

انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران در نامهای به مشاور عالی وزیر صمت، ضمن هشدار درباره مشکلات طرح فعلی تخصیص ارز، پیشنهاداتی برای اصلاح روند سهمیهبندی واردات و تخصیص ارز در سال ۱۴۰۴ ارائه داد. این انجمن همچنین خواستار حمایت ویژه از شرکتهای کوچک، نوپا و فروشندگان خرد شد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران در نامهای رسمی خطاب به سید علی لطفیزاده (مشاور عالی، دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران)، نسبت به ادامه روند تخصیص ارز بر اساس مدل ۵۰۰ هزار دلاری و بدون سابقه (طرح آفاق) در سال ۱۴۰۴ هشدار داد و آن را عامل حذف شرکتهای کوچک و تازه تأسیس از گردونه رقابت دانست.
در این نامه که به امضای عبدالمهدی اسدی – رئیس هیأت مدیره این انجمن – رسیده، تاکید شده است که ”ادامه روند فعلی، شرکتهای جوان و تازهکار با سرمایهگذاریهای محدود امکان رقابت نخواهند داشت و این مسئله عملاً به حذف هزاران فروشگاه فعال و رسمی از بازار منجر خواهد شد.
انجمن تلفن همراه ایران ضمن اشاره به اینکه طبق آمار، ۸۰ درصد واردات رسمی موبایل توسط شرکتهای کوچک انجام میشود، از وزارت صمت خواسته تا با لحاظ عدالت و شفافیت، به جای تمرکز بر عملکرد گذشته، شاخصهایی همچون فعالیت مستمر، اشتغالزایی، کارمزد کارتخوان و مالیات پرداختی برای تخصیص سهمیه ارز در نظر گرفته شود.
انجمن مذکور در ادامه نامه خود، پیشنهاداتی مطرح کرده که به شرح زیر است:
۱. اعطای سهمیه حداقلی واردات به شرکتهای فعال و دارای مجوز مستقل از سابقه سال گذشته.
۲. افزایش سهمیه شرکتهای کوچک با حجم کارمزد کارتخوان بالا، به ویژه زیر یک میلیارد تومان در سال.
۳. اعطای سهمیه حداقلی واردات به شرکتهای نوپا با سابقه فعالیت کمتر از سه سال.
۴. بازنگری در سقف واردات ۵۰۰ هزار دلاری و تطبیق آن با تورم و شرایط اقتصادی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴.
در پایان این نامه، انجمن تلفن همراه ایران از وزارت صمت خواسته تا با تشکیل جلسهای تخصصی، این موضوع و راهکارهای پیشنهادی را بررسی کند و از تکرار مشکلات سال گذشته جلوگیری به عمل آید.
پایان