تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در مسیر ارتقاء صنایع کوچک و متوسط کشور

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی ایران، از ورود تدریجی شاخصهای مرتبط با تحول دیجیتال و هوش مصنوعی به نظام ارزیابی بنگاههای کوچک خبر داد و بر نقش الگوسازی بنگاههای برتر در ارتقاء سایر واحدهای صنعتی تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، اصغر مصاحب، در حاشیه مراسم آغاز فرآیند رتبهبندی و سنجش توانمندیهای صنایع کوچک و متوسط (SME۱۰۰)، در جمع برخی خبرنگاران، ضمن اشاره به شاخصهای ارزیابی بنگاهها، اظهار کرد: در این دوره، ۱۴ شاخص اصلی برای سنجش انتخاب شده که چهار شاخص در حوزه مالی و ۱۰ شاخص در حوزه توسعهای هستند. شاخص چهاردهم که امسال به صورت تشویقی وارد شده، به موضوع تحول دیجیتال اختصاص دارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی افزود: واقعیت این است که سطح بلوغ صنایع کوچک در حوزه تحول دیجیتال بسیار متفاوت است؛ برخی از بنگاهها در این زمینه پیشرفتهاند و برخی دیگر در ابتدای مسیر قرار دارند. از آنجا که این سال، نخستین دوره ارزیابی با این شاخص بود، آن را بهصورت تشویقی لحاظ کردیم اما از سال آینده، تحول دیجیتال بهطور قطعی یکی از شاخصهای اصلی خواهد بود.
وی ضمن اشاره به اقدامات آموزشی و مشاورهای سازمان مدیریت صنعتی در زمینه رسوخ فناوری، گفت: ما کار را در این حوزه تازه آغاز کردهایم و برخی از بنگاهها، بهویژه آنهایی که ماهیت دانشبنیان دارند یا در کنار صنایع بزرگ فعالیت میکنند، با این مقوله آشنا هستند و از آن بهرهبرداری میکنند. اگر امسال تحول دیجیتال را به عنوان شاخص اصلی در نظر میگرفتیم، احتمال ریزش زیادی در ارزیابیها وجود داشت، اما در عوض رویکرد فناورانه در سه شاخص دیگر نمود یافته است. به همین دلیل توجه به این موضوع مغفول نمانده و همزمان، برنامههایی برای ترویج هوشمندسازی و بهرهگیری از هوش مصنوعی در صنایع نیز در دست اجرا داریم.
مصاحب ضمن اشاره به برنامهریزی برگزاری سه رویداد با محوریت هوشمندسازی صنایع در خانه مدیران سازمان مدیریت صنعتی، خاطرنشان کرد: این رویدادها با هدف ترویج استفاده از هوش مصنوعی در صنایع طراحی شدهاند. هفته گذشته دومین رویداد برگزار شد و سومین رویداد نیز این هفته برگزار خواهد شد.
وی بر اهمیت الگوسازی بنگاههای برتر در SME۱۰۰ تاکید کرد و گفت: چنانچه یک بنگاه در این ارزیابی موفق شود و بهعنوان برترین معرفی شود، خودبهخود به الگویی برای سایر بنگاهها تبدیل خواهد شد و سایر صنایع میتوانند مسیر موفقیت را از طریق عملکرد این بنگاهها و شاخصهایی که پوشش دادهاند، پیدا کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در پایان از شفافسازی کامل فرآیند ارزیابی خبر داد و خاطرنشان کرد: از هفته آینده، کاربران میتوانند با مراجعه به سامانه مربوطه، تمام شاخصهای ۱۴گانه را مشاهده و اطلاعات لازم را بارگذاری کنند. ارزیابی بهصورت سیستمی و بر اساس فرمولهای مشخص انجام میشود و کمترین دخالت انسانی و سلیقهای در آن وجود دارد. این شفافیت موجب افزایش اعتماد و مشارکت بنگاهها خواهد شد.»
پایان