اقتصادی

افزایش ظرفیت تولید موتورهای فوق کم مصرف به ۲ میلیون در سال/اعطای ۳۶ همت خدمات به دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۳

افزایش ظرفیت تولید موتورهای فوق کم مصرف به ۲ میلیون در سال/اعطای ۳۶ همت خدمات به دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۳

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از افزایش ظرفیت تولید سالانه موتورهای فوق کم مصرف از ۲۰ هزار به ۲ میلیون موتور در سال خبر داد و گفت: بهره‌گیری از این موتورها کاهش ۵ هزار مگاواتی برق را در پی خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست خبری امروز با بیان اینکه موضوع دانش‌بنیان تنها حوزه‌ای است که دو قانون مصوب یکی مصوب سال ۸۹ و دیگری مصوب ۱۴۰۱ است، گفت: این دو سند ظرفیت‌های قانونی حمایتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان داشته و دارند و موجب شد که امروز بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور شکل بگیرد که در همه استان‌های کشور فعال شده‌اند.

وی فروش این شرکت ها را در سال ۱۴۰۳ را بیش از ۲ هزار همت دانست و اظهار کرد: همچنین این شرکت‌ها ۵۰۰ هزار شغل مستقیم برای تحصیلکردگان دانشگاهی ایجاد کرده‌اند. این دستاوردها به دلیل دسترسی شرکت‌ها به منابع مالی است.

خیاطیان، صندوق نوآوری را یک نهاد مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان دانست که در قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در سال ۸۹ ایجاد آن پیش بینی شده بود و ادامه داد: سرمایه صندوق در سال ۸۹ حدود ۳ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، در حالی که در آن زمان تعداد شرکت‌های دانش بنیان ۵۰ شرکت بوده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطر نشان کرد: برای توسعه منابع این صندوق نیاز به اختصاص منابع عملیاتی داشتیم، ولی در سال ۱۴۰۰ ما به منابع مالی ۳ هزار میلیارد تومان رسیدیم. در سال ۱۴۰۱ و با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان هیات امنای صندوق مصوب کرد که سرمایه صندوق به ۱۰۰ همت طی ۵ سال افزایش یابد و برای تحقق آن نیاز بود تا اساسنامه صندوق اصلاح شود که طی دو نوبت اصلاحات آن انجام شد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ سرمایه اولیه این صندوق به ۱۰ همت رسید، اضافه کرد: تا اواخر سال ۱۴۰۳ مصوب شد سرمایه این صندوق بالغ بر ۵۰ همت افزایش یابد. این منابع به صندوق اختصاص نیافته است، ولی ظرفیتی را ایجاد کرده که بتوانید در تعامل با سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را انجام دهیم.

خیاطیان تاکید کرد: ما برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز به بیش از ۵۰ همت داریم و این میزان بودجه تا رسیدن به وضعیت ایده‌آل فاصله دارد، ولی جهت‌گیری‌های دولت در این زمینه مثبت است و امیدواریم به زودی به این منابع برسیم.

خدمات نوآوری و شکوفایی 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه خدمات این نهاد مالی عمومی در ۴ دسته تسهیلات ضمانت‌نامه، توانمندسازی و سرمایه در گردش تعریف شده است، گفت: رویکرد ما در تامین منابع مالی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های شبکه همکاران تامین مالی چون صندوق‌های پژوهش و فناوری، نظام بانکی، بازار سرمایه و بورس است تا ما بتوانیم با اهرمی کردن اعتبارات صندوق، خدمات مالی به شرکت های دانش‌بنیان کوچک و نوپا ارائه دهیم.

وی یکی از اجزای شبکه همکاران این صندوق را صندوق‌های پژوهش و فناوری دانست که تاکنون ۷۰ صندوق در کشور راه‌اندازی شده است و ادامه داد: نظام بانکی یکی دیگر از شبکه همکاران ما است و تاکنون با ۱۷ بانک همکاری داریم و در قالب آن ما منابعی را در نظام بانکی اهرمی کردیم تا خدمات مالی را به شرکت‌های بزرگ فناور و دانش‌بنیان ارائه دهیم.

خیاطیان با اشاره به همکاری با بورس، گفت: در این راستا ما ضامن شرکت‌های دانش بنیان می‌شویم و از این طریق اصل و سود سرمایه‌های مردم تضمین خواهد شد.

عملکرد صندوق در سال ۱۴۰۳

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال ۹۲ تاکنون مبالغی را به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرده‌ایم، گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۴ همت خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دادیم و این عدد نشان از مدیریت منابع مالی است.

وی میزان حمایت این صندوق از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳ را ۳۶ همت ذکر کرد و ادامه داد: این میزان رشد ۸۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ دارد. میزان خدمات در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۹.۵ همت بوده است. ۳۶ همت حمایت صندوق شامل ۲۰ همت تسهیلات، ۱۱.۲ همت در حوزه ضمانت‌نامه و ۴.۸ همت در حوزه سرمایه‌گذاری می‌شود. علاوه بر آن ۲۰۰ همت به صورتت بلاعوض در حوزه توانمندسازی اعطا شده است.

خیاطیان، ضریب نفوذ خدمات این صندوق را ۶۶.۲ درصد عنوان کرد، به این معنا که ۶۶.۲ درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان حداقل از یک خدمت این صندوق بهره‌مند شده‌اند.

وی اضافه کرد: بالاترین ضریب نفوذ خدمات این صندوق مربوط به شرکت‌های مستقر در استان کردستان با ۹۶ درصد و کمترین ضریب نفوذ مربوط به استان لرستان با ۶۱ درصد است. ما به منظور توزیع عادلانه خدمات، سفرهای استانی داریم تا ضمن بررسی وضعیت شرکت‌ها، پرداخت‌هایی به این شرکت ها صورت گیرد، در این راستا در سال گذشته ۸ سفر استانی صورت گرفت که هزار میلیارد تومان مصوبه برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان داشتیم.

توسعه تولید موتورهای فوق کم مصرف 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در سال گذشته نزدیک به ۷۶۲ شرکت برای اولین بار از صندوق خدماتی دریافت کرده‌اند، گفت: تعداد ۱۳۰۰ شرکت کوچک و نوپا (شرکت‌هایی که فروش کمتر از ۵ میلیارد تومان دارند) موفق به دریافت خدماتی از صندوق نوآوری شدند که این میزان راضی‌کننده نیست و برنامه داریم که‌ سهم این شرکت‌ها را خدمات صندوق افزایش دهیم.

وی افزود: برای تحقق این هدف نیاز است تا ظرفیت شرکت‌ها در حل مسأله کشور را بسیج کنیم. یکی از مسائل کشور ناترازی برق است که در این زمینه دولت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را در دستور کار دارد.

خیاطیان افزود: رویکرد دیگر ما برای کاهش ناترازی انرژی اصلاح الگوی مصرف است که برای دستیابی به آن نیاز به فناوری داریم و یکی از این فناوری‌ها، توسعه موتورهای فوق کم مصرف BLDC است.

وی اظهار کرد: طبق آمارهای منتشر شده اگر ۲۰ میلیون کولر آبی از این موتورها استفاده کند، کاهش ۵ هزار مگاوات مصرف برق را در پی خواهد داشت؛ از این رو در سال گذشته ۱۷ طرح را در زمینه توسعه موتورهای فوق کم مصرف در ۹ شرکت تعریف کردیم و به این شرکت‌ها بالغ بر هزار میلیارد تومان خدمات ارائه دادیم تا این شرکت‌ها بتوانند زیر ساخت‌های خود را برای تولید این نوع موتورها ارتقاء دهند.

به گفته وی، با این اقدامات ظرفیت سالانه ۲۰ هزار موتور کم مصرف به سالانه ۲ میلیون موتور ارتقاء یافت.

ادامه دارد 

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا