وب گردی

۱۰ تمرین موثر برای بهبود روابط زناشویی

اگر از آن دسته افرادی هستید که به زندگی زناشویی خود علاقه مند هستید، همسر و خانواده شما خودتان را دوست دارید اما به دلیل فراز و نشیب ها با مشکلاتی مواجه شده اید و گرفتار بحران شده اید. اگر سعی دارید تمام تلاش خود را برای حفظ این رابطه انجام دهید، باید استراتژی «زوج درمانی» را جدی بگیرید.

همانطور که هر فردی در زندگی خود مراحل مختلفی را پشت سر می گذارد، یک زوج نیز مراحل خاصی را پشت سر می گذارد و فراز و نشیب های زیادی را پشت سر می گذارد. بسیاری از زوج ها در شرایط خاصی با بحران مواجه می شوند.

یکی از بهترین گزینه ها در چنین شرایطی زوج درمانی است. زوج درمانی به شما کمک می کند تا با استفاده از روش های شناخته شده و اثبات شده رابطه زناشویی خود را بهبود بخشید. برای رفع موانع عاطفی در مورد همسرتان اقدام کنید. و ارتقای سطح سلامت خانواده. بسیاری از اختلافات در زوج درمانی حل می شود.

در اینجا با دو مجموعه جفت سروکار داریم:
گروه اول زوج هایی هستند که جدا از هم زندگی می کنند. آنها رسما طلاق ندارند، فقط با هم زندگی نمی کنند. این زوج زمان زیادی را با هم نمی گذرانند. صمیمیت کمی بین آنها وجود دارد. آنها دیگر علاقه ای به بحث های طولانی ندارند. اما دغدغه آنها برقراری یا عدم برقراری مجدد ارتباط است. از طرفی با زوج هایی مواجه می شویم که با هم زندگی می کنند اما به شدت درگیر مشاجره و درگیری با یکدیگر هستند. زندگی آنها متشنج است. دعوا و مشاجره در مورد هر چیز کوچک و بزرگی شروع می شود. این زوج ها همیشه در حالت تدافعی هستند. آنها به یکدیگر انتقاد می کنند و به یکدیگر حمله می کنند. بسته به اینکه زوجین در کدام دسته قرار می گیرند، در چه وضعیتی هستند و با چه بحران هایی دست و پنجه نرم می کنند. رویکرد زوج درمانی متفاوت خواهد بود.

تمرینات کاربردی و عملی زوج درمانی

در اینجا به تکنیک ها و تمرین هایی اشاره می کنیم که به زوج های در بحران کمک می کند تا روابط خود را بهبود بخشند و بر بسیاری از موانع غلبه کنند.

۱. رادار مثبت
تمرین اول بر اساس شناخت و درک دو نوع رادار در انسان است. رادار مثبت و رادار منفی. بسیار مهم است که رادار مثبت خود را فعال کنید و نسبت به آن حساس باشید. منظور از رادار مثبت، شناسایی موقعیت‌های شاد و خوشایند در دیگری است. مثلاً اگر همسرتان موهایش را کوتاه کند. اکنون رادار فعال خود را روشن کنید. و به او بگویید: “این مدل مو چقدر به تو می آید”.

این یک تمرین بسیار مثبت است که هم روی شما و هم بر شریک زندگیتان تأثیر دو طرفه دارد. وقتی به همسرتان می گویید که زیباتر شده است، دیدگاه شما به نحوی دستخوش تغییر مثبت می شود. به چیزی که دوست داری توجه کردی. و ناخودآگاه حس مثبت و خوبی نسبت به همسرت پیدا می کنی.

۲- پانزده دقیقه اول
این تمرین را می توان به تمرین فوق مرتبط کرد. به عنوان مثال، وقتی به خانه برگشتید و با همسرتان روبرو شدید، در پانزده دقیقه اول به طور جداگانه تمرکز کنید و فقط به جنبه های مثبت توجه کنید.
کلمات مثبتی را که می شنوید نادیده نگیرید، سپاسگزار و منصف باشید. و پاسخ مثبت و پذیرش آن کلمه یا رفتار مثبت نشان دهد. سعی کنید حداقل پانزده دقیقه در این روحیه مثبت بمانید. صحبت در مورد آن؛ و رابطه را دو طرفه کنید.

۳. مرور لحظات شادی که با هم گذراندید. مشاهده آلبوم های عکس
این تکنیک مخصوصاً در صورتی مؤثر است که برای مدت طولانی با هم باشید. یک آلبوم عکس از لحظات خوب با هم بسازید. نوشیدنی آماده کنید. همسرتان را تشویق کنید کنار هم بنشینند، دو فنجان چای بریزید و با هم به تصاویر نگاه کنید. اگر در حین تماشا خاطره ای خنده دار یا خنده دار از آن روزها برایتان پیش آمد، آن را توصیف کنید. و با هم بخندیم برای تقویت این تجربه، عبارت یا کلمه ای را در کنار عکس بنویسید، عبارتی تحریک کننده و خاطره انگیز که حس مثبتی را به هر دوی شما منتقل می کند و لحظات شادی را از گذشته تداعی می کند.

۴. تعجب
هر از چند گاهی همسرتان را غافلگیر کنید. سعی کنید این سورپرایز را طوری انجام دهید که همسرتان را خوشحال کند. او را واقعا شگفت زده کنید و از آن لذت ببرید، در غیر این صورت ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.
اگر روال و کسالت زندگی شما به یک روتین تبدیل شده است، به این ترتیب با کمی خلاقیت، تغییر مثبتی در روند زندگی و افزایش حس همدلی خواهید داشت.

۵. برای یکدیگر پیام بگذارید
گاهی اوقات با یک یادداشت کوتاه روی یک کاغذ برای همسرتان پیام مثبت بگذارید. احساس عشق یا قدردانی خود را نسبت به او روی کاغذ بنویسید و آن را در جایی بگذارید که بتواند آن را ببیند. مثلا روی تشک کنار تیغش، در کشو یا هر جای دیگری که فکرش را بکنید، سریع آن را پیدا می کند. این کار را یک یا دو بار در هفته انجام دهید. زیاده روی نکنید. سعی کنید جملات خود را مثبت، اما واقع بینانه و صادقانه بیان کنید.

۶. موافقت کنید که یک روز از هفته را روز عشق اعلام کنید.
بحث و مناقشه در این روز تعطیل است. به علایق هم احترام بگذارید. یکدیگر را گرامی بدارید. اگر در روزهای گذشته مورد آزار و اذیت و ظلم قرار گرفته اید، از روی عشق همدیگر را عذرخواهی کنید و ببخشید. توجه داشته باشید که اگر رابطه شما رابطه ای نیست، نسبت به یکدیگر ابراز عشق و علاقه کنید. فقط در این روز با یکدیگر مهربان باشید. توافق کنید که دعوا نکنید یا بحث نکنید.. به قولی به هم نچسبید.

۷. برای هر بررسی، دو تعریف
خیلی تمرین کنید که با هر انتقاد و انتقادی از شوهرتان بلافاصله دو نکته مثبت را به او یادآوری کنید. دو فضیلت او چهار حسن او را در مقابل دو انتقاد بشمارید. این ماده را جدی بگیرید و آن را ساده نگیرید. این تکنیک به ویژه برای زوج هایی که همدیگر را زیاد انتقاد و سرزنش می کنند بسیار موثر است. این تمرین تلاشی برای توقف انتقاد و تمرکز بر جنبه های مثبت یکدیگر است.

۸. در هر مناظره ای حداقل یک درصد به حریف خود بدهید
هر وقت با چیزی مخالفت کردی به خودتان بگویید که شاید یک درصد در مورد او درست باشد. وقتی با وجود مقاومت شدیدت حتی یک درصد به همسرت می دهی. رویکرد شما در این بحث کاملاً تغییر می کند. و ناگهان آن حالت درست را به سمت خام تغییر می دهید. این تمرین به شما کمک می کند تا دیدگاه خود را نسبت به یکدیگر اصلاح کنید. و همدلی و دوستی بیشتری نسبت به یکدیگر نشان دهند.

۹. تایم اوت; درخواست مهلت و مرخصی در زوج درمانی
اگر از آن دسته زوج هایی هستید که زیاد دعوا می کنند. وقتی بحث شما طولانی شد، صحبت نکنید، با دستان خود علامت T انگلیسی بسازید. و بحث را رها کنید. وقتی متوجه می شوید که شما یا شریک زندگی تان آرامش بیشتری دارید. به عقب برگرد و آرام تر و منطقی تر صحبت کن. با احترام رفتارکن؛ و حق را رعایت کنید.

۱۰. جشن پیشرفت و بهبود رابطه
هر زمان که متوجه شدید که از یکی از روش هایی که در بالا صحبت کردیم یا هر تکنیک دیگری که مشاور ارائه کرده است استفاده می کنید. رابطه شما کمی بهتر شده است. آن را مهم و شایسته احترام بدانید. اونو جشن بگیر. مثلاً با هم برای شام بیرون بروید یا به اولین جایی بروید که در ابتدای آشنایی بر سر آن توافق کردید. و حال و هوا را تغییر داد.

اگر ارتش اسرائیل پس از پشت سر گذاشتن شرایط بد به آرامش نسبی رسیده است، می توانید کسانی را که در طول مسیر شما را همراهی کردند به این جشن کوچک دعوت کنید. یک مهمانی کوچک خانوادگی یا دوستانه ترتیب دهید و از دیگران استقبال کنید.

تعهد و پشتکار
همانطور که در بالا ذکر شد، این تمرینات راه حل نهایی زوج درمانی نیستند. اما می توانند بسیار مفید و موثر باشند. به یاد داشته باشید که با پشتکار و پشتکار می توانید به نتیجه دلخواه برسید. اولین قدم این است که حفظ و ادامه رابطه برای شما مهم است و می خواهید آن را حفظ کنید. ناامید نشوید و تمام تلاش خود را بکنید.

نکته مهم این است که ورزش را جدی بگیرید. از تجربه زوج های دیگر استفاده کنید و در این راه جان و دل بدهید. ازدواج ارزش حفظ کردن را دارد. مخصوصاً وقتی بچه ها هم در این رابطه حضور دارند. از هیچ تلاشی برای محافظت از خانواده خود دریغ نکنید.

اگر به دلایلی این موارد برای شما کارساز نبود، از زوج درمانگرهای مورد اعتماد کمک و راهنمایی بخواهید. در ابتدا ممکن است برای شما سخت باشد و نخواهید در مورد مشکلات خود با کسی صحبت کنید. اما اولین قدم را بردارید. با نتایج مثبتی روبرو می شوید که می دانید ارزشش را دارند، آنها را جدی بگیرید و برای آنها وقت بگذارید.

منبع: همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا