برندهای خارجی

DeepSeek: چالش جدید برای رقابت در بازار هوش مصنوعی چین و جهان

برند DeepSeek، استارتاپ نوظهور هوش مصنوعی، اعلام کرده است که خدمات آنلاین آن می‌توانند حاشیه سودی برابر با ۵۴۵ درصد ارائه دهند؛ البته این عدد تنها بر اساس “درآمد نظری” محاسبه شده است. این شرکت که توانسته توجه وال‌استریت و تحلیل‌گران فناوری را به خود جلب کند، در تلاش است تا خود را به‌عنوان یکی از رقبای جدی OpenAI معرفی کند.

به گزارش توسعه برند، این شرکت در پستی در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که خدمات آنلاین آن دارای “حاشیه سود هزینه‌ای” برابر با ۵۴۵ درصد است. با این حال، این سود بر اساس “درآمد نظری” محاسبه شده است.

DeepSeek جزئیات بیشتری از این اعداد را در پستی طولانی‌تر در GitHub منتشر کرده و رویکرد خود را برای دستیابی به “بازدهی بالاتر و تأخیر زمانی کمتر” توضیح داده است. این شرکت نوشته که با بررسی استفاده از مدل‌های V3 و R1 خود در یک بازه ۲۴ ساعته، در صورتی که این استفاده‌ها همگی با قیمت مدل R1 محاسبه می‌شدند، DeepSeek روزانه ۵۶۲۰۲۷ دلار درآمد داشت. در همین زمان، هزینه اجاره GPU (واحدهای پردازش گرافیکی) تنها ۸۷۰۷۲ دلار بوده است.

این شرکت اذعان کرده که درآمد واقعی آن “به طور قابل‌توجهی کمتر” است، آن هم به دلایلی مانند تخفیفات شبانه، قیمت پایین‌تر مدل V3، و این واقعیت که “تنها بخشی از خدمات درآمدزا هستند” و دسترسی به خدمات وب و اپلیکیشن رایگان است.

البته، اگر دسترسی به وب‌سایت و اپلیکیشن رایگان نباشد و تخفیفات حذف شوند، احتمالاً استفاده کاربران بسیار کمتر می‌شود. بنابراین این محاسبات تا حد زیادی فرضی هستند – بیشتر نمایشی از حاشیه سودهای احتمالی آینده تا بازتاب واقعی وضعیت فعلی درآمد DeepSeek.

با این حال، DeepSeek این اعداد را در بحبوحه بحث‌های گسترده‌تر درباره هزینه‌ها و سودآوری هوش مصنوعی منتشر کرده است. این استارتاپ در ماه ژانویه با عرضه مدلی جدید به شهرت رسید که طبق گزارشات، توانست در برخی معیارها با مدل o1 شرکت OpenAI مطابقت کند؛ آن هم با هزینه‌ای بسیار کمتر و در شرایطی که محدودیت‌های تجاری ایالات متحده مانع دسترسی شرکت‌های چینی به قدرتمندترین چیپ‌ها شده است. این تحولات باعث افت سهام شرکت‌های فناوری و ایجاد سوالاتی درباره هزینه‌های هوش مصنوعی شد.

به گزارش تک‌کرانچ، تکنولوژی DeepSeek تنها وال‌استریت را متأثر نکرد. اپلیکیشن این شرکت برای مدتی کوتاه توانست جایگاه ChatGPT شرکت OpenAI را در صدر فروشگاه اپل به دست آورد – اما اکنون از رتبه‌بندی عمومی خارج شده و در بخش اپلیکیشن‌های بهره‌وری در رتبه ششم قرار دارد، پشت سر ChatGPT، Grok و Google Gemini.

محدثه مدنی

من با دوربین و قلمم در دنیای برندها به گشت‌وگذار می‌پردازم. تلاشم بر این است که با پوشش اخبار و رویدادهای کلیدی برندهای ایرانی و خارجی، تصویری شفاف و دقیق از تحولات این حوزه ارائه دهم و داستان‌ آن‌ها را روایت کنم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا