آموزش جامع و گام به گام دیجیتال مارکتینگ

پایگاه خبری توسعه برند، این روزها، اینترنت در روند کسب و کار همهی افراد، تأثیر میگذارد. مهمترین و سادهترین دخالت اینترنت، در نحوهی بازاریابی برای هر کسب و کار است. طوری که بازاریابی اینترنتی، مؤثرتر از بازاریابی آفلاین شده است. چراکه بیشتر مشتریان، همیشه در فضای اینترنتی، وقت میگذرانند. لذا ضروری است تا با بازاریابی دیجیتالی یا همان دیجیتال مارکتینگ آشنا شویم.
در این مطلب، به معرفی چیستی دیجیتال مارکتینگ پرداخته و به شما دورههای مفید برای آموزش دیجیتال مارکتینگ را معرفی کردهایم.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ در واقع یک سبک بازاریابی است که از طریق دستگاههای دیجیتال انجام میشود. با این حساب، اولین دیجیتال مارکتینگ در دنیا، توسط رادیو رخ داد. شاید برایتان جالب باشد که اولین تبلیغاتی که به صورت دیجیتال مارکتینگ انجام شد، تبلیغات فروش بلیطهای یک اجرای اپرا از طریق رادیو بود.
چرا باید دیجیتال مارکتینگ یاد بگیریم؟
شاید برای شما هم سؤال باشد که ضرورت حرکت به سمت دیجیتال مارکتینگ چیست. چرا این روزها تبلیغات اینترنتی، بهتر از تبلیغات سنتی جواب میدهد. در این بخش، پاسخ این پرسشها را مییابید.
زمانی که هنوز دستگاههای دیجیتالی، تا این حجم، فراگیر نشده بودند، بازاریابی به شکل سنتی انجام میشد. در این شیوه، برای اعلام و تبلیغات، از بیلبورد، تراکت، روزنامه، تبلیغات تلویزیونی و … استفاده میشد. هرچند هنوز هم این تبلیغات پابرجا هستند، اما به شکل سابق، جوابگو نخواهند بود.
تبلیغات سنتی، هزینهی گرانی دارند و در برخی مواقع، بازخوردی متناسب با هزینه، نشان نمیدهند. هرچقدر هم میگذرد، جذب مشتری از طریق این روشها، کمتر اتفاق میافتد. اینجاست که مفهوم بازاریابی مدرن و دیجیتال مارکتینگ مطرح خواهد شد.
در دیجیتال مارکتینگ، هزینهی تبلیغات بسیار پایینتر است. بهعلاوه اینکه در این بازاریابی، جامعهی هدف و مخاطبین، وسیعتر خواهند بود. پس میتوان گفت که این شکل از بازاریابی، این روزها، به احتمال قویتری از شکل بازاریابی سنتی، جوابگو هست.
انواع دیجیتال مارکتینگ
همانطور که در تعریف دیجیتال مارکتینگ مشخص کردیم، تمام بازاریابیهایی که در بستر ابزارهای دیجیتالی انجام میشوند به عنوان دیجیتال مارکتینگ، شناخته میشوند. بر این اساس، میتوان انواع مختلفی از digital marketing را دستهبندی نمود. بازاریابی موبایلی، نتورک مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی شبکههای اجتماعی، افیلیت مارکتینگ، ریپورتاژ آگهی، سئو و … برخی از انواع دیجیتال مارکتینگ هستند. در ادامه، شماری از انواع رایج بازاریابی دیجیتال را شرح دادهایم.
بازاریابی محتوا
یکی از شاخههای دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا است. در این شاخه، هدف تولید و ارائهی محتوای جذاب برای جلب اعتماد مشتری است. ذره ذره، برندسازی نیز با محتوا، اتفاق میافتد. وبلاگها، پستها و صفحات در شبکههای مختلف اجتماهی، کتابهای الکترونیکی و … برخی از انواع رایج بازاریابی محتوا هستند.
در این حوزه، یاد میگیرید که چطور استراتژی تولید محتوا را به نحو جذاب بچینید. طوری که مخاطب همیشه با محتوای شما روبهرو شود و در عین حال از آن خسته نشود.
سئو
سئو به معنای بهینهسازی برای موتورهای جستوجو است. چون بیشتر کاربران اینترنت، از موتورهای جستوجو برای یافتن موضوعات مورد نظرشان استفاده میکنند، افزایش رتبهی وبسایت در این موتورها، شانس دیده شدن را ارتقا میدهد. بنابراین باید با استفاده از یکسری تکنیکهای خاص، سئوی وبسایت را ارتقا دهیم.
سئو در دو زمینهی سئوی داخلی و خارجی مطرح میشود. در نهایت، با استفاده از تکنیکهای فنی و غیر فنی، سئو سبب میشود تا موقعیت سایت در لیست نتایج جستوجوی گوگل، بهتر شده و پیشرفت کند.
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ نیز شاخهای دیگر از دیجیتال مارکتینگ هست که با ارسال ایمیل به افراد مختلف، آنها را به مشتری تبدیل میکند. البته این اشخاص رندوم نیستند، بلکه کلی آنالیز و تحلیل برای شناسایی آنها، انجام میشود.
به عنوان مثال، اگر شخصی یک مدت زمان طولانی در وبسایت فروشگاهی به دنبال خرید کالای معینی بوده است، نشان میدهد که به احتمال زیاد، این شخص یک خریدار است. پس ارسال ایمیلهایی حاوی لینک خرید آن کالا، احتمالاً وی را برای مشاهده، ترغیب میکند. بدین ترتیب این احتمال وجود دارد تا آن شخص، به مشتری تبدیل شود.
خدمات دیگر، نظیر پشتیبانی، بازخورد، ارسال فاکتور، نظرسنجی و … نیز از طریق ایمیل مشتریان قابل انجام است.
بازاریابی شبکههای اجتماعی
این شاخه از بازاریابی نیز بسیار شبیه با بازاریابی محتوا است. با این تفاوت که در بازاریابی شبکههای اجتماعی، تولید محتوا در درون یکی از شبکههای اجتماعی محبوب رخ میدهد. این نوع بازاریابی برای کسبوکارهایی مناسب است که مشتریان آنها، بیشتر در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی وقت میگذرانند.
بازاریابی موبایلی
این روزها همه موبایل دارند! حتی هرچه میگذرد، به تعداد افرادی که موبایل دارند نیز افزوده میشود. این موضوع سبب شده است تا با یک حساب سردستی متوجه شویم که افراد بیشتر زمان خود را با گوشی موبایل سر میکنند. لذا محتوایی که بتواند از طریق تلفن همراه، به دست افراد برسد، تأثیرگذار خواهد بود.
QR کد و اساماس (پیامک) از رایجترین اشکال بازاریابی موبایل هستند. این بازاریابی همچنین امکان تحلیل دادهها را به شما میدهد. به این صورت که متوجه شوید چه تعداد از افراد، روی لینکهای ارسال شده در تبلیغات، کلیک کردهاند.
مسیر آموزش مارکتینگ
تا اینجا، احتمالاً ضرورت و اهمیت دیجیتال مارکتینگ را درک کردهاید. اگر میخواهید دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرید، باید در مسیر آموزش مخصوص این علم، گام بردارید. در این بخش، به مراحل مختلف آموزش دیجیتال مارکتینگ پرداختهایم و به شما یاد دادهایم که چطور یک دیجیتال مارکتر شوید.
انتخاب حوزهی دیجیتال مارکتینگ
ابتدا باید حوزهی دیجیتال مارکتینگ را مشخص کنید. اگر چند حوزه مد نظرتان است، آنها را اولویتبندی کرده و اولویت مهمتر را انتخاب کنید. شما میتوانید حوزهی سئو، حوزهی بازاریابی محتوا، حوزهی بازاریابی با ویدیو (یا ویدیو مارکتینگ) و … را برای این مرحله انتخاب کنید.
برای انتخاب حوزه، باید نگاه کنید که مشتریان و مخاطبین شما، در کدام بستر، فعالیت بیشتری دارند. اگر مشتریان در فضای مرورگر وب هستند، پس شما به یک وبسایت و سئوی خوب نیاز خواهید داشت. همچنین بازاریابی محتوا کمککننده است. اما در صورتی که مشتریان در یکی از شبکههای اجتماعی مشغولاند، پس بهتر است تمرکز خود را روی ساخت پیج یا کانال در آن شبکهی اجتماعی بگذارید و محتوا را در آنجا بهبود دهید.
یادگیری مفاهیم حوزه انتخابی
اکنون زمان آن است تا سراغ دوره digital marketing بروید. تا جایی که میتوانید مقالات و آموزشهای معتبر را در شاخهی انتخابی دیجیتال مارکتینگ بخوانید. شما میتوانید در دوره دیجیتال مارکتینگ مکتب خونه شرکت کنید. شرکت در وبینارهای آموزشی موجود در سایتهای آموزش دیجیتال مارکتینگ نیز انتخاب خوبی خواهد بود.
نکتهی مهم این است که سراغ بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ و سایر منابع آموزشی بروید. دورههایی که امکان پشتیبانی و رفع اشکال داشته باشند، اطلاعات مرتب بهروزرسانی شود و اینکه مطالب آموزشی به صورت عملی تمرین شود.
اگر بودجهی کافی برای شرکت در دورهها ندارید، میتوانید از منابع آموزش دیجیتال مارکتینگ رایگان استفاده کنید. وبسایتهای زیادی هستند که دورهها و مقالات آموزشی را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند.
ارتقای آموزشها
هرچقدر میتوانید بیشتر بخوانید. سعی کنید مفاهیمی که یاد گرفتهاید را بهصورت عملی به کار ببرید. شرکت در دورههای آموزش دیجیتال مارکتینگ پیشرفته در این زمینه، میتواند کمککننده باشد. برخی از منابع، آموزش دیجیتال مارکتینگ pdf را در اختیارتان میگذارند که در زمان کوتاه، میتوانید با نکات مهم و پیشرفتهی این شکل از بازاریابی آشنا شوید.
سئو را یاد بگیرید
در نهایت، شما وارد یک بازار رقابتی میشوید. برای اینکه در این بازار، در مقایسه با رقیبانتان، جایگاه بهتری داشته باشید؛ میبایست به مفاهیمی مانند سئو تسلط داشته باشید. سئو را برای بستر فعالیت خود یاد بگیرید و آن را به کار ببندید.
ورود به بازار کار
اگر همهی مراحل را بهصورت گام به گام و دقیق طی کرده باشید، اکنون شما یک دیجیتال مارکتر هستید! شما میتوانید به عنوان یک بازاریاب دیجیتال، وارد بازار کار شوید. البته همچنان از بهروزرسانی اطلاعات و آموختههایتان غافل نشوید.
دوره آموزش مقدماتی دیجیتال مارکتینگ
برای یادگیری و آموزش جامع و گام به گام دیجیتال مارکتینگ، میتوانید از دورههای آموزش مقدماتی دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید. در این دورهها مفاهیم از صفر تا صد به شما آموزش داده شده است. این دورهها برای افراد مبتدی و کسانی که هیچگونه آشنایی با بازاریابی دیجیتال ندارند، مفید و مؤثر خواهد بود.