مقایسه درآمد مهندسین عمران در سال ۱۴۰۲ در تهران با سایر شهرها

پایگاه خبری توسعه برند، ازآنجاییکه شغل مهندسی عمران یکی از حرفههای پرطرفدار و با مسئولیتهای سنگین است، میتوان این رشته را بهعنوان یکی از مهمترین شاخههای مهندسی دانست. همچنین درآمد مهندس عمران معمولا جزء بالاترین دستمزدها در حوزه مهندسی است. به همین دلیل، تعداد زیادی از مهندسان عمران و معماری در تهران و سایر شهرهای کشور فعالیت دارند.
در این مقاله، به بررسی درآمد مهندسین عمران در ایران خواهیم پرداخت. به شکلی که هدف از این مقاله، بررسی و مقایسه درآمد مهندسین عمران در تهران با دیگر شهرهای کشور است. همچنین با معرفی شغل مهندسی عمران و نقش آن در صنعت ساختمان، به بررسی بازار کار رشته عمران میپردازیم. در پایان، به بررسی درآمد مهندس عمران در خارج از کشور خواهیم پرداخت.
معرفی شغل مهندسی عمران
شغل مهندسی عمران یکی از حوزههای مهندسی است که نقشی بسیار مهم و حیاتی در ساختوساز و توسعه فعالیتهای عمرانی دارد. درواقع، مهندسی عمران عبارت است از برنامهریزی، طراحی، ساخت و نظارت بر فعالیتهای مرتبط با ساختوساز در زمینههای مختلف ازجمله احداث خطوط راهآهن، مراکز تجاری، پلها، نیروگاهها، پستهای برق، تونلها، سدها، جادهها و مجتمعهای مسکونی.
به همین دلیل مهندسان عمران نیازمند دانش، تخصص و تجربه درزمینه طراحی و ساخت سازههای مختلف هستند. به شکلی که با داشتن تخصص، پروانه نظام مهندسی عمران و تجربه کاری در یک حوزه خاص از مهندسی عمران، امکان پیدا کردن یک شغل پردرآمد وجود خواهد داشت. برای مشاهده فرصتهای استخدام مهندس معمار، مهندس ناظر، کارشناس دفتر فنی و…، کلیک کنید.
در حقیقت رشته عمران را میتوان شامل گرایشهای مختلف دانست. عمران گرایش سازه، زلزله، مهندسی و مدیریت منابع آب، مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی و عمران گرایش مهندسی محیطزیست، برخی از گرایشهای رشته عمران در مقطع کارشناسی ارشد در ایران هستند.
مهندسان عمران با استفاده از تجربه، تخصص و مهارت خود، رویای هنری معماران را به واقعیت تبدیل میکنند. به شکلی که دانش فنی بالا در کنار دید هنری و نگاه اجرایی، جسورانه و واقعبینانه مهندسان عمران، آنها را به نیروهای کاری بسیار مهم و حیاتی برای توسعه و آبادانی کشورها تبدیل کرده است. بااینحال، شغل مهندسی عمران با چالشهای بسیاری همراه است.
شرایط محیطی حاکم در هنگام احداث سازههای مختلف، ایجاد هماهنگی با افراد، دستگاهها و نهادهای مختلف در کنار لزوم استفاده از محاسبات دقیق، همگی جزء چالشهای این حوزه از مهندسی هستند. بهعنوان یک مهندس عمران، معمولا باید در محل اجرای پروژه حضور داشته باشید. این در حالی است که بسیاری از پروژههای عمرانی، در مناطق فاقد امکانات یا با امکانات محدود قرار دارند.
همچنین نیاز به حضور تماموقت در محل احداث پروژه، لزوم نظارت دقیق بر عملکرد کارگران و سایر افراد درگیر در پروژه، مسئولیتهای سنگین در رابطه با استحکام سازه و حفظ جان استفادهکنندگان، توجه به اصول ایمنی در ساختوساز و آشنایی کامل با قوانین و مقررات مختلف در حوزه ساختوساز، از دیگر مشکلات و چالشهای شغل مهندسی عمران هستند.
شاید به همین دلیل است که درآمد مهندس عمران در بسیاری از کشورها، جزء بالاترین دستمزدها شناخته میشود. بااینحال همواره بهتر است قبل از ورود به رشته عمران، نسبت به بررسی بازار کار این رشته در منطقه موردنظر خود اقدام کنید.
بازار کار مهندسی عمران در ایران
به دلیل توجه فراوان به انجام فعالیتهای عمرانی و سرمایهگذاری در صنعت ساختمان، فرصتهای استخدامی متعددی در بازار کار برای یک مهندس معمار یا عمران وجود دارد. مهندسین عمران همیشه به دنبال فعالیت در پروژههای جدید هستند و در تمام ساختوسازهای عمرانی مشارکت دارند.
از سوی دیگر، تقاضا برای دریافت خدمات مهندسی عمران در سراسر کشور افزایش یافته است. به دلیل رشد جمعیت و نیاز به ساختوساز زیاد در مناطق مختلف کشور، بازار کار مهندسی عمران موردتوجه قرارگرفته و بسیار پردرآمد است.
در حال حاضر، کشور ایران به دلیل برخورداری از زیرساختهای مناسب، توانایی داخلی درزمینه تولید مواد و مصالح ساختمانی و تخصص درزمینه ایمنی و کیفیت ساخت، به یکی از صادرکنندگان خدمات مهندسی عمران در جهان تبدیل شده است.
همچنین بهرهگیری از فناوریهای جدید درزمینه مهندسی عمران، به ارتقای بازار کار مهندسی عمران در ایران کمک کرده است. بااینحال درآمد مهندسین عمران در ایران میتواند با توجه به تخصص، تجربه و مهارت، مبلغی متفاوت باشد.
درآمد مهندس عمران در شهرهای مختلف ایران
معمولا افرادی که قصد دارند به شکل حرفهای در رشته مهندسی عمران فعالیت کنند، به دنبال میزان درآمد مهندسین عمران در ایران هستند. بر اساس یک نظرسنجی که از بین ۲۱۷۹ نفر از شاغلان رشته مهندسی عمران در کشور انجام شده است، متوسط حقوق مهندس عمران در سال ۱۴۰۲ مشخص گردید.
نتایج این نظرسنجی نشان داد که متوسط حقوق مهندس عمران در سطح کارشناس در تهران، مبلغی برابر با ۱۴.۴ میلیون تومان در ماه است. همچنین افراد در جایگاههای شغلی کارشناس ارشد و مدیر پروژههای عمرانی، حقوق و دستمزد بالاتری را دریافت میکنند.
به شکلی که درآمد مهندس عمران در موقعیتهای شغلی کارشناس ارشد و مدیر در تهران، به ترتیب برابر با ۱۸.۹ و ۲۷ میلیون تومان در ماه گزارش شده است. همچنین حقوق و دستمزد مهندسان عمران در سطح کارشناس در سایر شهرهای بزرگ، تفاوتی با درآمد کارشناسان رشته عمران در تهران ندارد.
این در حالی است که دستمزد یک کارشناس ارشد و مدیر پروژههای عمرانی در سایر شهرهای بزرگ، به ترتیب برابر با ۱۶ و ۲۴.۳ میلیون تومان در ماه است. این میزان از درآمد مهندسین عمران در ایران نشان میدهد که شهر محل فعالیت، تأثیر بسزایی بر حقوق و دستمزد مهندسان عمران دارد.
نکته جالبتوجه در این نظرسنجی، در رابطه با درآمد مهندس عمران در شهرهای کوچک است. یک مهندس عمران با فعالیت در شهرهای کوچک، میتواند متوسط حقوق و دستمزد بالاتری در مقایسه با دستمزد اعلامشده در شهرهای بزرگ داشته باشد.
خوب است بدانید که متوسط حقوق مهندس عمران در شهرهای کوچک برای جایگاههای شغلی کارشناس، کارشناس ارشد و مدیر، به ترتیب برابر با ۱۷.۳، ۲۰ و ۲۷.۷ میلیون تومان در ماه اعلام شده است.
درآمد مهندس عمران در خارج از کشور
درآمد مهندس عمران در خارج از کشور بسیار متنوع است و با توجه به تخصص، سطح تجربه، محل کار و نوع پروژه، میتواند متفاوت باشد. مهندسان عمران در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا، کانادا، آلمان و استرالیا، معمولا درآمد بسیار بالایی دارند.
به شکلی که مهندسان عمران در این کشورها، میتوانند بیش از ۱۰۰ هزار دلار در سال درآمد داشته باشند. ذکر این نکته ضروری است که بازار کار رشته عمران در خارج از کشور، بسیار رقابتی است. به شکلی که برای کسب موفقیت در این حرفه در خارج از کشور، به تخصص، تجربه کاری و مهارت بالا نیاز خواهید داشت.
همچنین با توجه به سیستم مالی و مالیاتی در کشورهای مختلف، درآمد خالص مهندسان عمران و معماری کاهش خواهد یافت. درنتیجه بهتر است قبل از ورود به بازار کار یک کشور، از قوانین کاری و مسائل مربوط به مالیات و هزینههای زندگی، آگاهی کامل داشته باشید.
از دیگر عواملی که بر درآمد مهندس عمران در خارج از کشور تأثیر دارد، تعداد ساعات کاری و نوع پروژه است. در کل رشته مهندسی عمران در خارج از کشور، میتواند بستری برای کسب درآمد بالا و زندگی بهتر باشد.
درآمد مهندس عمران در آمریکا
پیشبینی میشود میزان فرصتهای استخدامی در رشته عمران در کشور آمریکا، در طی سالهای ۲۰۲۱ الی ۲۰۳۱ میلادی، با یک رشد ۷ درصدی همراه باشد. این میزان از افزایش فرصتهای استخدامی در رشته مهندسی عمران، از میانگین موجود برای رشد فرصتهای شغلی در کشور آمریکا بالاتر است.
به شکلی که در طول بازه زمانی اعلامشده، بهطور متوسط هرساله در حدود ۲۴.۲۰۰ فرصت شغلی در اختیار مهندسین عمران در آمریکا قرار خواهد داشت. خوب است بدانید که متوسط حقوق و دستمزد مهندسان عمران در کشور آمریکا، مبلغی برابر با ۸۸,۴۱۹ دلار در سال است.
حقوق مهندس عمران در کانادا
سایت jobbank بهعنوان یک وبسایت معتبر برای بررسی بازار کار کانادا در شغل مهندسی عمران، اقدام به بررسی تعداد فرصتهای استخدامی آتی در کشور کانادا کرده است. بررسیها نشان میدهد که کبک کانادا، احتمالا دارای بیشترین تعداد فرصتهای استخدامی برای مهندسان عمران در سالهای آینده خواهد بود.
همچنین مناطقی مانند آلبرتا، آنتاریو و یوکان کانادا، دارای بازار کار نسبتا خوبی در مقایسه با برخی دیگر از مناطق کانادا هستند. خوب است بدانید که متوسط درآمد مهندس عمران در کانادا، مبلغی در حدود ۸۰,۶۸۷ دلار در سال است.
دستمزد مهندس عمران در آلمان
صنعت ساختوساز در کشور آلمان، با یک رشد قابلتوجه در سالهای اخیر همراه بوده است. بر اساس گزارشی که در سایت kcrconsultants منتشر شده است، درآمد حاصل از فعالیتهای عمرانی در کشور آلمان از مبلغ ۴۳.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ میلادی، به مبلغی در حدود ۴۹.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ میلادی افزایش یافته است.
خوب است بدانید که کشور آلمان با نرخ بیکاری ۲.۳%، دارای پایینترین نرخ بیکاری در بین کشورهای اروپایی برای فارغالتحصیلان دانشگاهی است. همچنین متوسط درآمد مهندس عمران در آلمان، مبلغی بهاندازه ۴۳,۳۱۲ یورو در سال است.
جمعبندی
در این مقاله، به مقایسه درآمد مهندس عمران در شهر تهران با دیگر شهرهای کشور در سال ۱۴۰۲ پرداخته شد. همچنین با معرفی شغل مهندسی عمران، به بررسی نقش آن در صنعت ساختمان پرداختیم. این مقاله با مقایسه درآمد مهندسان عمران در شهر تهران با دیگر شهرها در سال ۱۴۰۲، میتواند یک منبع ارزشمند برای تصمیمگیریهای شغلی در رشته عمران باشد.
بنده مهندس عمران هستم و اتفاقاً رشته ی ما برعکس تصور جامعه درآمد بسیار پایینی نسبت به رشته های دیگه داره ، و تضمین شغلی و شرایط کاری خوبی هم نداره…. اکثراً مهندسین عمران شغل های غیر مرتبط دارند و بازار کار نیز بسمت کاهش هر چه بیشتر تعداد پروژه ها حرکت میکنه چون رشد جمعیت کشور بسمت منفی شدن سوق پیدا کرده و بسیاری از مهندسین عمران کشور قطعاً بیکار میشن
واقعا همینطوره،از این اینکه کسی پیدا شد رک و روشن در مورد اینده شغلی مهندسی عمران نظر داده متعجبم
سلام
واقعا حقوق مهندس عمران با هزینه ها همخون نیست
بنده ماهیانه ۲۸ م برای یک کار نظارت کارگاهی راهسازی میگیرم با یابقه حدود ۲۰ سال ولی متاسفانه درآمد جوابگوی هزینه ها نیست
پس نتیجه میگیرم عزیزان در انتخاب رشته خود دقت بفرمایید سراغ رشته های جدید بروید تا زندگی ایده ال داشته باشید
مهندسی عمران در ایران دموده شده