وب گردی

چگونه می توان از تقارن عید در عید برای رشد معنوی، فکری و تربیتی کودکان بهره برد؟

از آنجایی که نیمی از ماه مبارک مصادف با عید نوروز است، بچه های کوچک را درک کنیم. اگر برنامه عید ما به دلیل ماه مبارک و روزه داری تغییر می کند، از تهیه سرگرمی برای بچه ها غافل نشویم.

در این گزارش توجه شما را به چند نکته کاربردی جلب می کنیم تا فرزندان کوچکمان به خاطر روزه داری و بی حالی ماه خدا را از دست ندهند. همچنین با یک مصاحبه تخصصی به شما خواهیم گفت که چگونه از این تقارن عید برای رشد و تربیت روحی و فکری کودکان بهره ببرید.

* به گشت و گذارهای نیم روزه بروید

اگر فرزند خردسالی دارید با او صحبت کنید و با توجه به سنش تا حدودی فلسفه ماه رمضان را برایش توضیح دهید. فکر نکنید که او بچه است و نمی فهمد، مردم بیشتر درگیر گفتگو می شوند و کار شما برای سال های آینده آسان تر می شود.

زهرا محدی نیا، مادر ۵ فرزند و پزشک عمومی توصیه می کند: پیاده روی های کوتاه نیم روزه در خارج از شهر، پارک ها، خانه دوستان و گردش های پس از افطار می تواند خاطره خوبی در ذهن فرزند شما باقی بگذارد.

* جاذبه های عید را مدیریت کنید

درست است که ما روزه می گیریم اما ممکن است در روزهای ماه مبارک مهمانانی داشته باشیم که وجوب روزه را رعایت نکنند یا عذری داشته باشند یا خودشان روزه بگیرند. در چنین شرایطی باید حرمت روزه و شهرالله را حفظ کرد و پذیرایی را در قالب بسته های زیبا که حرمت مهمان را نیز حفظ کند، آماده کنیم، حتی می توانیم از آنها بخواهیم با یک ساده و یا حتی غیر همراه ما باشند. افطاری ساده

محدینیه می گوید: «اگر جایی رفتیم و مورد استقبال قرار گرفتیم، بدون توجه به ماه مبارک، با رویی گشاده و بدون طعنه توضیح دهیم که روزه داریم و نگران نیستیم و انشاءالله بعد از ماه مبارک باز هم می آییم. «با این کار هم دلتنگ بایرام شدی و هم به فرزندت یاد دادی در چنین شرایطی چگونه رفتار کند.

* سفره های ساده افطار را به دامان طبیعت بیاورید

برای استفاده حداکثری از این روزها و روزهای ارزشمند سفره های افطاری ساده را با خود همراه داشته باشید و در کنار دوستان و اقوام خود در پارک و باغ پهن کنید. هم دورهمی است و هم استفاده از بهار طبیعت، هم عبادت شعائر الهی و هم تمرین نرم و مهربانانه مؤمنان در جامعه.

حتی می توانیم ابتکار عمل را به دست بگیریم و جشن عید را در سحر تعیین کنیم. مطمئن باشید خاطره ای فراموش نشدنی خواهید داشت. توجه داشته باشید که این ممکن است فقط در سال های محدودی که عید در ماه مبارک است امکان پذیر باشد. یعنی مهمانی از ساعت ۱۲ شب همراه با نماز صبح و نماز جمعی صبح شروع می شود!

* در سفر به مساجد بروید

اگر در ماه مبارک عازم سفر شده اید و روزه نگرفته اید، مراقب حرمت روزه ماه رمضان باشید و خوردن و آشامیدن را در اماکن عمومی فراموش نکنید. این کار را در خیمه یا اقامتگاه خود انجام دهید و در بیرون از اقامتگاه مانند روزه داران امساک بگیرید. با این کار به فرزندان خود این آداب دینی و اجتماعی را آموزش می دهید.

محدی نیا می گوید: «حتی اگر در سفر هستید، برنامه های نماز را در مساجد و عبادتگاه ها برنامه ریزی کنید. در مساجد، مخصوصاً با کودکان، زودتر نماز بخوانید. تا بفهمند مظاهر شرع و عبادات همواره در متن زندگی مؤمن ادامه دارد و ثابت است و هرگز متوقف نمی شود.

انفاق و کمک به دیگران را فراموش نکنید و نگذارید سفرتان از فرصت های رمضان غافل شود، ماهی که همه اعمال در آن چند برابر می شود.

در ایام عید و افطار، حال و هوای روزه اول را داشته باشید و با یک هدیه کوچک، حتی یک نوازش کلامی یا احترام و تحسین اراده و قدرت اطاعت، توجه خود را به آنها نشان دهید.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا