بررسی مدلهای مختلف ماژول آمپلی فایر

پایگاه خبری توسعه برند، گوش دادن به صدا و آهنگها، همیشه به عنوان یکی از تفریحات بشر محسوب میشود که آرامش، شور و شوق و حسهای مختلف را برای آنها ایجاد میکند. در سالهای قبل برای آنکه بتوان به یک موسیقی گوش داد، از نوار و ضبط و غیره استفاده میشد، اما با پیشرفت در علم و تکنولوژی و تولید انواع مختلفی از قطعات در صنعت الکترونیک، افراد فعال در این حوزه به دنبال راهی برای تقویت صدا گشتند که نتیجه آن، تولید ماژولهای آمپلی فایر بود. این ماژولها کمک میکنند تا صدای دریافتی به صورتی واضح و شفاف در خروجی ایجاد شده و لذت گوش دادن به صدا و آهنگها چندین برابر شود. البته که مانند هر ماژول دیگری برای درک بهتر، نیاز به بررسی مدلهای مختلف ماژول آمپلی فایر خواهیم داشت.
لازم به ذکر است که ماژول آمپلی فایر تنها در زمینههای موسیقی، آهنگسازی، استودیو و غیره به کار گرفته نمیشود و در حوزههای علمی و کارخانهای هم مورد استفاده قرار میگیرد. وجود تقسیمبندی و تنوع در ماژول آمپلی فایر و کارکرد آن سبب شد تا در این مطلب به آشنایی و بررسی مدلهای مختلف ماژول آمپلی فایر و فروش آنلاین قطعات الکترونیک از فروشگاه جم ترونیک بپردازیم.
ماژول آمپلی فایر چیست؟
از ماژول آمپلی فایر برای تولید صدایی قویتر کمک میگیرند که این مسئله به وسیله تعدادی قطعات کوچک و بزرگ ممکن میشود. تمامی صداها و موسیقیها سیگنالی مشابه در اسپیکر تولید میکنند که آن به عنوان ورودی به ماژول آمپلی فایر داده شده و با ایجاد تغییرات برای تقویت و شفافیت بیشتر، به صورت سیگنالی با طول موج بلند در خروجی ظاهر میشود. بیشترین استفادهای که از ماژول آمپلی فایر میشود، در سیستمهای صوتی، رادیو، تلویزیون، اسپیکر، سیستمهای خودرو و غیره خواهد بود.
چگونه میتوان ماژول آمپلی فایر را دستهبندی کرد؟
بررسی مدلهای مختلف ماژول آمپلی فایر تنوع گوناگونی داشته که هر کدام از آنها بر اساس سه ویژگی کلاس، تعداد کانال و توان خروجی تقسیمبندی خواهند شد:
برحسب کلاسها:
- کلاسهای A، B، H و AB از نوع خطی هستند که ترانزیستورهای قدرت، مقادیر پیوستهای از ولتاژ را به خروجی میدهند.
- کلاس D از نوع سوئیچینگ بوده و ترانزیستور خروجی آن باز و بسته میشود و مدار پردازنده فرکانس بالا با جریان DC را تولید میکند که پس از آن پالسها اصلاح و توسط ترانزیستورهای خروجی تقویت و اجرا خواهد شد و در نهایت خروجی قدرتمند با بازدهی و کیفیت بالا را به دست میآورد.
- کلاس T نویز بسیار ناچیزی دارد و صداهایی را به صورت طبیعی با بازدهی زیاد به دلیل طراحی حرفهای تولید میکند و از تمام ویژگیهای دو کلاس قبلی نیز برخوردار است.
- کلاس A که خروجی آن همیشه فعال است، در زمان بیکاری نیز از منبع تغذیه جریان دریافت میکند؛ در نتیجه مصرف زیادی دارد.
- کلاس B دو ترانزیستور برای رفع مشکل کلاس A داشته که به صورت تقسیم سیگنال به دو قسمت بین ترانزیستور بالا و پایین است و هر کدام دیگری را خاموش میکند تا خنک شوند.
- کلاس Cross Over در حالتی که سیگنال توسط هیچی ماژولی تقویت نشده، به کار خواهد آمد که بازدهی بالاتری از کلاس B ولی کیفیت صدای پایینتری دارند.
- کلاس AB مشکل انحراف صدا و گرما به دلیل ترکیب دو کلاس A و B رفع شده و کیفیت بالا و بازدهی زیادی پیدا میکنند.
- آی سی ST کیفیت خوبی دارد، اما گرما تولید شده بالا و ولتاژ آن پایین است. همچنین بیشتر کاربرد آن در سیستم صوتی خانگی خواهد بود.
- آی سی TDA برای کار به ولتاژ پایین نیاز داشته و دمای تولید شده نیز پایین بوده و بیشتر برای سیستم صوتی خودرو کارآمد است.
برحسب تعداد کانال:
آمپلی فایرها برحسب تعداد کانال به دستههای یک کاناله (مونو)، دو کاناله (استریو) و سه کاناله (استریو پلاس)، چهار کاناله، پنج کاناله و شش کاناله تقسیم شده است:
- مونو: این یک مدل از آمپلی فایرهای قدیمی برای صداهای طبیعی و غیر موسیقی است که همه سیگنالهای ورودی را با هم ترکیب کرده و با ایجاد یک کانال صوتی، آن را پخش میکند. ضبط صدا از طریق میکروفون و پخش آن به کمک اسپیکرها انجام میشود و برای گفتگوهای رادیویی و موبایل مناسب است که نیاز به صدای واضح دارند. همچنین ساخت ساب ووفر (بلندگوی تولید کننده صدای بِیس) به کمک آمپلی فایر مونو انجام میگیرد.
- استریو: مدل استریو به عنوان نسل بعدی با دو کانال خروجی شناخته میشود.
- استریو پلاس: سه کانال خروجی برای این ماژول آمپلی فایر در نظر گرفتهاند که از ترکیب یک خروجی مدل مونو و یک خروجی برای مدل استریو حاصل شده است. کانال سوم آن به یک سابووفر و دو کانال استریو به بلندگوهای Full-range، Mid-range و Twitter مربوط میشوند.
- چهار کاناله: در مدل چهار کاناله ترکیبی از دو آمپلی فایر استریو دیده میشود که خروجی جداگانهای برای ساب ووفر دارد.
- پنج کاناله: برای ساخت ماژول آمپلی فایر پنج کاناله، دو آمپلی فایر استریو و یک آمپلی فایر مونو به کار گرفته شده است.
- شش کاناله: این مدل نیز با ترکیب ۳ آمپلی فایر استریو به دست میآید.
بر حسب توان خروجی:
موارد زیر برای دستهبندی بر حسب توان خروجی معرفی میشود:
- آمپلی فایر اولترا میکرو: کارایی اصلی این مدل از آمپلی فایرها برای سیگنالهای بسیار ضعیف در حد چند نانو ولت است.
- آمپلی فایر میکرو: این دسته برای تقویت سیگنالهای به اندازه چند میکرو ولت مناسب هستند.
- آمپلی فایر سیگنال ضعیف: پس از مدل میکرو، به آمپلی فایرهای تقویت صدا در حدود بازه سیگنال بزرگتر از میکرو و کوچکتر از میلی ولت نیاز پیدا میکنیم.
- آمپلی فایر قدرت: این گروه برای تقویت سیگنالهای متوسط به بالا، یعنی در حدود چند ولت مورد استفاده قرار میگیرد.
ماژول آمپلی فایر در فروشگاه جم ترونیک
وب سایت جم ترونیک، یک فروشگاه اینترنتی برای شعبه حضوری آن، یعنی جام جم الکترونیک بوده که برای راحتی خرید مشتریان در هر زمان و مکانی، انواعی از کالاهای حوزه الکترونیک مثل ماژول آمپلی فایر، ماژول پاوربانک، ماژول وایرلس و غیره را در قالب یک فروشگاه اینترنتی جمعآوری کرده است. شما میتوانید در این فروشگاه به بررسی مدلهای مختلف ماژول آمپلی فایر بر حسب دستهبندی کلاس، تعداد کانال و توان خروجی که در بالا به آن اشاره کردهایم و قیمت ماژول آمپلی فایر بپردازید و با پشتیبانی فنی، قیمتی عالی، تضمین اصالت و کیفیت و تحویل به موقع کالا را تهیه کرده و از آن در ساخت سیستمهای جدید بهره ببرید.