رکوردشکنی آذربایجانشرقی در تولید عسل

پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا/آذربایجان شرقی سرپرست مدیریت امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی از ثبت رکورد جدید تولید عسل در این استان خبر داد و گفت: آذربایجانشرقی با در اختیار داشتن بیشترین تعداد زنبورستانها در کشور، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
ناصر امیرابراهیمی همزمان با روز جهانی زنبورعسل در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به نتایج سرشماری مهرماه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: میزان تولید عسل در استان به بیش از ۱۶ هزار و ۲۸۱ تن رسیده که در مقایسه با سال قبل از آن ، رشد ۱۰ درصدی را نشان میدهد. این میزان تولید، بالاترین رقم ثبت شده در پنج دهه اخیر در استان است که از این مقدار، حدود ۱۵ هزار و ۳۹۴ تن مربوط به کندوهای مدرن و ۸۸۷ تن مربوط به کندوهای سنتی بوده است.
وی همچنین از رشد ۳۵ درصدی تولید ژل رویال در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و آن را گامی مثبت در راستای تنوعبخشی به تولیدات صنعت زنبورداری دانست و ادامه داد: براساس آمار ارائهشده، در سال گذشته همچنین ۴۷ تن گرده گل، ۱۹ تن بره موم، ۱۹۷ تن موم و ۱۵۵ گرم زهر زنبور عسل در استان تولید شده است.
وی افزود: در سرشماری انجامشده، ۱۱ هزار و ۴۷۷ واحد زنبورستان با مجموع بیش از یک میلیون و ۱۹۲ هزار کلنی زنبورعسل شناسایی شده است. از این تعداد، حدود ۱ میلیون و ۱۷ هزار کلنی به صورت مدرن و ۱۷۴ هزار کلنی به شکل سنتی نگهداری میشوند. ۱۸ هزار و ۸۳ نفر شاغل در این حوزه بوده و تعداد ۷ هزار و ۵۱۸ نفر از زنبورداران استان تحت پوشش بیمههای زنبورداری یا سایر بیمهها قرار دارند.
امیرابراهیمی اصلاح ساختار کندوهای مدرن، استفاده از ملکههای هیبرید پربازده و ارتقاء دانش زنبورداران از طریق آموزشهای ترویجی را از عوامل موثر در افزایش تولید عسل عنوان کرد و یادآور شد: وجود کاهش سه درصدی تعداد کلنیهای مدرن به دلیل استفاده از سموم غیراستاندارد توسط برخی کشاورزان، تولید عسل در کندوهای مدرن به طور میانگین افزایش یافته و کلنیهای بومی نیز با سه درصد رشد همراه بودهاند.
وی اعلام کرد: مراغه در تولید عسل و تعداد کندوها رتبه نخست استان را دارد، سراب و ورزقان به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند، میانه نیز بیشترین تعداد زنبورستان را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات این صنعت، از جمله تولید عسلهای تقلبی، قاچاق ملکهها، آفتکشیهای غیراصولی و پایین بودن سطح آگاهی علمی برخی زنبورداران، خواستار توجه بیشتر به زنجیره تولید ارزش افزوده شد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، سرپرست مدیریت امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: زنبورداران باید به برندسازی محصول، حذف واسطهها و مشارکت در زنجیرههای تولید اهتمام ورزند. برنامهریزی برای تولید نیمی از عسل کشور در قالب زنجیرههای با ارزش افزوده، افزایش ضریب نفوذ دانشبنیان و حفظ ذخایر ژنتیکی زنبور عسل ایرانی از اهداف مهم ملی در این بخش است.
پایان