کشاورزی دانشبنیان؛ ضرورتی انکارناپذیر برای توسعه پایدار

پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا/خراسان رضوی سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشاورزی دانشبنیان آینده کشاورزی کشور است و بهرهگیری از فناوریهای جدید، هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و کشاورزی دقیق ضرورتی انکارناپذیر برای توسعه پایدار است.
سعید ظریف نشاط در گفتوگو با پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا با اشاره به اولویتهای کاری این مرکز، اظهار کرد: امروز کشاورزی کشور با چالشهایی جدی همچون تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آب و خاک، افت بهرهوری و تهدید امنیت غذایی روبه رو است و پاسخ به این چالشها، تنها در گرو پژوهشهایی است که ریشه در واقعیتهای میدان و نیازهای عملی دارد.
ظریف نشاط با اشاره به قدمت ۷۰ ساله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی در تحقیق و آموزش گفت: باید از تحقیقات نظری فاصله گرفته و تمرکز خود را بر پروژههای کاربردی و مسئله محور معطوف کنیم، تحقیقاتی که نه تنها تولید دانش میکنند، بلکه در حل مسائل واقعی کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی ایفای نقش میکنند. بهعبارت دیگر مرکز تحقیقات بیش از هر زمان دیگر نیازمند رویکردی نوین، دانشبنیان و مسئله محور است.
سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به سند دانشبنیان امنیت غذایی گفت: بر اساس این سند تا سال ۱۴۱۱ کل تولیدات کشاورزی ۱۶۰ میلیون تن، ضریب نفوذ مکانیزاسیون از حدود ۲ به ۳ اسب بخار در هکتار، میزان ضایعات محصولات کشاورزی از ۳۰ به ۱۵ درصد، میزان کشاورزی حفاظتی از ۱۳ به ۶۰ درصد و بهرهوری آب به عنوان مهمترین مؤلفه کشاورزی کشور از ۱/۸ به ۲/۶ کیلوگرم بر متر مکعب و مصرف آب از حدود ۸۰ به ۵۰ میلیارد متر مکعب هدف گذاری شده است.
وی ادامه داد: رسیدن به این مهم جز از طریق کشاورزی دانشبنیان و تقویت شرکتهای فناور و نوآور در حوزه کشاورزی امکانپذیر نخواهد بود.
ظریف نشاط با بیان اینکه توسعه تحقیقات کاربردی و مسئله محور، تقویت ارتباط با بهرهبرداران و ذینفعان، همکاری در گسترش و تقویت شرکتهای فناور و دانشبنیان و ارتقای بهرهوری منابع انسانی از اولویتهای کاری این مرکز است، گفت: بر این باوریم که توسعه پایدار بخش کشاورزی و منابع طبیعی جز با مشارکت فعال و همفکری بهرهبرداران، تولیدکنندگان، تشکلها و سایر ذینفعان امکانپذیر نخواهد بود.
پایان