اقتصادی

خودکفایی ۹۷ درصدی در تولید داروهای دامی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام خودکفایی ۹۷ درصدی در تولید داروهای دامی گفت که در سال ۱۴۰۳، حدود ۴ میلیارد دوز واکسن طیور، ۴۵ میلیون دوز واکسن دامی، ۱۳ میلیون لیتر داروی مایع، ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلوگرم دارو و ۵۱۵ میلیون کیلوگرم مکمل دامی در داخل تولید شده و ۳۵ تا ۴۰ درصد واکسن‌های طیور از تولید داخلی تأمین می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی، در نشست خبری امروز با اشاره به نقش حیاتی دستگاه‌های حاکمیتی در تأمین سلامت جامعه و تولید، گفت: سازمان دامپزشکی نهادی است که کوچک‌ترین قصور در عملکرد آن می‌تواند منجر به فاجعه شود. از این‌رو فعالیت‌های ما باید بدون وقفه، ۲۴ ساعته و در تمام روزهای سال ادامه داشته باشد؛ چه در بخش دولتی و چه خصوصی.

وی با اشاره به اجرای فرآیندهای مستمر خودارزیابی و پایش عملکرد در این سازمان، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، چهار محور اصلی برای ارزیابی داخلی تعریف شده که شامل: ارزیابی‌های سازمان امور اداری، شاخص‌های اختصاصی و عمومی ابلاغ‌شده به ادارات کل، ارزیابی توسط استانداران و نیز ارزیابی متقابل میان ادارات کل ستادی و استانی می‌شود. نتیجه این پایش‌های دقیق و منظم، کسب رتبه نخست سازمان دامپزشکی در حوزه نظارت وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری بوده است. این موفقیت در قالب اجرای برنامه ارتقای نظام سلامت دامی و در جشنواره شهید رجایی ۱۴۰۳ محقق شد و نشان‌دهنده اثربخشی نظام ارزیابی داخلی و تلاش مستمر همکاران در سراسر کشور است.

رفیعی پور در تشریح عملکرد سازمان گفت: در ارزیابی‌های داخلی سازمان، موضوع پاسخگویی به شکایات مردمی امتیاز ویژه‌ای دارد. همکاران من در این حوزه عملکرد موفقی داشتند؛ به‌طوری که از مجموع ۱۷۶  شکایت ثبت‌شده در سال ۱۴۰۳ ــ چه به‌صورت حضوری، چه از طریق سامانه سلامت، سامانه ۱۳۶، یا گزارش‌های مردمی ــ تعداد ۱۶۵ مورد به‌طور کامل رسیدگی و خاتمه یافته است. این عدد، گویای پاسخگویی تمام‌عیار سازمان دامپزشکی به ذی‌نفعان است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین با تأکید بر نقش حیاتی این سازمان در زنجیره تأمین امنیت غذایی، افزود: دامداران، مرغداران، زنبورداران و دیگر تولیدکنندگان حوزه دام، پشتوانه‌های تولید ملی هستند و سازمان دامپزشکی به‌عنوان نهادی تخصصی از بدنه وزارت جهاد کشاورزی، به‌طور کامل در کنار این قشر زحمت‌کش ایستاده است تا با خدمات بهداشتی و پیشگیرانه، سلامت دام و کیفیت محصولات حیوانی تضمین شود.

وی با اشاره به سهم پایین هزینه‌های دامپزشکی از مجموع هزینه‌های تولید اظهار کرد: تنها ۴ درصد از هزینه‌های تولید دام و فرآورده‌های دامی به خدمات دامپزشکی اختصاص دارد. با این حال، ۹۶ درصد از فرایند تأمین امنیت غذایی در بخش دام، متکی به عملکرد سازمان دامپزشکی است. این سازمان، حلقه حیاتی پشتیبانی از معاونت‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی، از جمله معاونت امور دام و معاونت زراعت، محسوب می‌شود.

رفیعی‌پور با اشاره به جمعیت دامی کشور که تحت پوشش خدمات بهداشتی سازمان قرار گرفتند، گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۵۷ میلیون رأس گوسفند، ۲۰ میلیون رأس بز، بیش از ۵ میلیون رأس گاو، بیش از ۲۰۰ هزار نفر شتر، ۵۵۰ هزار رأس گاومیش، بیش از ۱۰۶ هزار رأس اسب و بیش از یک میلیون و ۸۵ هزار قلاده سگ تحت مراقبت‌های بهداشتی و واکسیناسیون قرار گرفتند.

وی همچنین کاهش چشمگیر بیماری‌های دامی را از جمله دستاوردهای مهم سال گذشته برشمرد و گفت: در سالی که اروپا با اپیدمی تب برفکی مواجه شد، آمریکا و ایران درگیر آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان بودند و کشورهای همسایه نظیر ترکیه نیز بحران‌های مشابهی را تجربه کردند، ایران توانست با برنامه‌ریزی مؤثر و اقدامات پیشگیرانه از بروز اپیدمی‌های گسترده جلوگیری کند.

رئیس سازمان دامپزشکی با تأکید بر لزوم هم‌افزایی بین معاونت‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: امنیت غذایی، سلامت عمومی و استمرار تولید، محصول هماهنگی و همکاری تمامی ارکان این وزارتخانه است. سال ۱۴۰۳، با وجود تحریم‌ها و دشواری‌های فراوان، به لطف خدا سالی موفق برای وزارت جهاد کشاورزی و به‌ویژه سازمان دامپزشکی کشور در خدمت‌رسانی به مردم و تولیدکنندگان بود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور، با اشاره به ثبت رکورد ۶۹ میلیون دوز انجام واکسیناسیون دامی گفت: این رقم نسبت به ۳۰ تا ۴۰ میلیون دوز سال‌های گذشته، جهش چشمگیری داشته است.

 رفیعی پور با اشاره به اجرای بیش از ۲ میلیون دوز واکسن تب برفکی و واکسیناسیون ۷۲۲ هزار قلاده سگ علیه هاری ادامه داد: بیماری لکه سفید میگو برای دومین سال متوالی به طور کامل کنترل شده، و بیماری‌های دامی به طور قابل توجهی کاهش یافت.

وی گفت: رونمایی از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی توسط وزیر جهاد کشاورزی، یکی از اقدامات کلیدی سال گذشته بود که گامی بی‌نظیر برای کنترل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و مقابله با قاچاق دارو است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام خودکفایی ۹۷ درصدی در تولید داروهای دامی افزود: در سال ۱۴۰۳، حدود ۴ میلیارد دوز واکسن طیور، ۴۵ میلیون دوز واکسن دامی، ۱۳ میلیون لیتر داروی مایع، ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلوگرم دارو و ۵۱۵ میلیون کیلوگرم مکمل دامی در داخل تولید شده و ۳۵ تا ۴۰ درصد واکسن‌های طیور از تولید داخلی تأمین می‌شود.

رفیعی‌پور گفت: سازمان دامپزشکی با انجام ۲ میلیون و۴۰۰ هزار بازدید بهداشتی، ۶ میلیون و ۴۸۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف را ضبط کرده و نظارت این سازمان بر کشتار ۱۰ میلیون رأس دام و سلامت تولید ۴۰۰ هزار تن گوشت قرمز و کشتار ۱.۲ میلیارد قطعه طیور، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی برای مصرف داخلی و صادرات را تضمین کرد.

وی ادامه داد: تولید و ذخیره‌سازی ۳ میلیون و ۲۶۰ هزار قطعه لارو میگو و کنترل کامل بیماری لکه سفید، از دستاوردهای صنعت آبزیان بود که این موفقیت افتخاری کم‌نظیر است.

 رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پایان با اشاره به شیوه‌نامه ابلاغی تولید داروی دامپزشکی سال‌های گذشته، اظهار کرد: ۲۰ تا ۳۰ درصد شرکت‌های واردکننده دارو به تولیدکننده داخلی تبدیل شدند و امروز ۳۴۰ شرکت تولیدکننده در برابر ۲۴۸ شرکت واردکننده فعال داریم.

پایان

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا