وب گردی

چرا  “شکلات دوبی”؟

پدیده “شکلات دوبی” ابتکاری است که در نتیجه آزادی اقتصادی، تنوع فرهنگی و ارتباطات حداکثری به وجود آمده است.

به گزارش توسعه برند، عصر ایران نوشت: “شکلات دوبی” به پدیده ای فراتر از شکلات تبدیل شده است.

خبر  جدید اینکه تولید جهانی این شکلات باعث افزایش مصرف پسته در جهان و افزایش ۳۰ درصدی قیمت آن شده است. صادرات پسته ایران به امارات هم ۴۰ درصد افزایش داشته است. پیش از این هم برند “شکلات دوبی” باعث جنجال دادگاهی در آلمان شد. شرکت وارد کننده “شکلات دوبی” از دوبی، به واردات و توزیع شکلات دوبی تولیدی ترکیه به آلمان بدون اعلام محل تولید، اعتراض کرده بود. در نهایت حکم دادگاه به سود شاکی صادر شد. شکایت و شکایت کشی مشابه درباره شکلات دوبی در دیگر کشورهای اروپایی هم ادامه دارد.

چندی قبل هم در یکی از فروشگاه های زنجیره ای شیرین عسل متوجه محصول جدید این شرکت شدم. بله درست حدس زدید: شکلات دوبی. پیش از این هم در سوپرمارکت محل، با انواعی از شکلات دوبی تولید ترکیه روبه رو شدم. شنیده ام ساعدی نیا هم شکلات دوبی تولید کرده است.

قبل تر هم ویدئوی کوتاه یک دختر کره جنوبی در شبکه اجتماعی تیک تاک دست به دست شد که با ذوق و شوق از خرید شکلات دوبی در سفر به این شهر صحبت و تعریف می کرد. 

خلاصه اینکه هم اکنون شکلات دوبی در کنار فرودگاه دوبی، هواپیمایی امارات، هتل برج العرب و برج خلیفه، به یکی از برندها و نمادهای این شهرکشور تبدیل شده است. شکلات دوبی، دوباره این شهر خاورمیانه ای را به موضوع جهانی تبدیل کرده است. 

حالا به دوبی، یک مقصد گردشگری جدید همه اضافه شده است. مسافران، سوغاتی جدیدی به همراه خواهند داشت و در بازگشت درباره خرید و خوردن و مزه آن خاطره تعریف خواهند کرد.

این شکلات جدید با مزه ابتکاری از ترکیب کنافه (نوعی شیرینی خاورمیانه ای) و شکلات ساخته می شود. البته با پسته بیشتر. گفته شده اولین بار، شکلات جدید در یک کارگاه دوبی تولید شد اما تعریف و معرفی تصادفی آن توسط یک بلاگر تیک تاکی، شهرت جهانی برای آن رقم زد.

چگونه شکلات دوبی به یک پدیده تبدیل شد؟ 

۱- دوبی بزرگترین مرکز تجارت در خلیج فارس و حتی خاورمیانه است. این طبیعی است که در جایی که محل بزرگترین تجارت ها و معاملات و داد و ستدهاست، عرضه کالای جدید با استقبال بیشتری همراه می شود و امکان انتشار آن بیشتر است. دوبی یکی از آزادترین مناطق جهان در فعالیت تجاری و اقتصادی است. از آسانی در واردات و صادرات تا راه اندازی کسب و کارهای جدید.

۲- دوبی، یکی از متنوع ترین جمعیت های جهان را دارد. در جمعیت ۱۰ میلیون نفری امارات، ۹ میلیون نفر شهروندان خارجی مقیم و یک میلیون نفر، شهروندان بومی اماراتی هستند.  جمعیت شهر دوبی نیز ۳.۵ میلیون نفر است که ۳.۲ میلیون نفر خارجی مقیم و بقیه (۳۰۰ هزار نفر) شهروندان اماراتی هستند. 

خارجی ها البته در دیگر کشورهای جنوب خلیج فارس هم نسبت بالایی از جمعیت کشورها را تشکیل می دهند اما هیچ کدام تنوع امارات را ندارند. از بیش از ۱۰۰ کشور جهان، شهروندان آنها در امارات کار و زندگی می کنند. فرودگاه دوبی به ۲۷۲ شهر در ۱۰۷ کشور جهان پرواز دارد.

ایجاد فضایی که شهروندان بیش از ۱۰۰ کشور بتوانند در کنار هم کار و زندگی کنند در کنار آزادی های اقتصادی و فرهنگی، حتما زمینه را برای خلاقیت و ابتکار باز می کند چرا که این دو حاصل تعامل و ارتباط تفاوت ها و تنوع هاست. البته دوبی آزادی رسانه ای و سیاسی ندارد. نه برای شهروندانش و نه برای شهروندان خارجی مقیم یا گردشگر اما سعی می کند با کیفیت بالای خدمات و کارآمدی، آنها را جایگزین کند.

علاوه براین، در دوبی، فضای کسب و کار و فعالیت اقتصادی برای شهروندان خارجی هم مهیا و آسان است. نه شهروندان اماراتی نسبت به سکونت و کار خارجی ها حساسیت یا نژادپرستی دارند نه زندگی و فعالیت خارجی ها در امارات و دوبی، با محدودیت های سلیقه ای و غیرمنطقی روبه رواست.

۳- در امارات، شبکه های اجتماعی فیلتر نیست. علاوه بر این، بزرگترین شرکت های فناوری و شبکه های اجتماعی در دوبی دفتر نمایندگی دارند. از جمله می توان به اقامت مالک و مدیر تلگرام (پاول دورف) در این شهر اشاره کرد. این را با ایران مقایسه کنید که نه تنها همه شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها فیلتر هستند (به جز واتس اپ که به تازگی باز شد) بلکه تیک تاک به شکلی فیلتر شده که حتی با فیلترشکن هم باز نمی شود. 

۴- دوبی نسبت به مساحت و جمعیت خود، یکی از بیشترین آمار گردشگران و مسافران را دارد. دوبی ۳.۵ میلیون نفری به تنهایی در سال گذشته میلادی، بیش از ۱۷ میلیون بازدیدکننده و گردشگر را به خود اختصاص داد. بیشترین گردشگران هم از اروپا ( سهم ۳۴ درصدی) هستند. تعداد گردشگران دوبی در نخستین ماه سال جدید (ژانویه ۲۰۲۵) هم حدود ۲ میلیون نفر بود. 

آمار بالای رفت و آمد به دوبی در کنار تنوع ساکنان و مسافران و گردشگران، زمینه را برای شهرت خوراکی جدید این شهر فراهم کرد و به آن شهرت جهانی داد.  

 دوبی به سکوی جهانی تبدیل شده که عرضه کالای جدید و جذاب، می تواند توجه جهانی را کسب کند. تصور کنید اگر تولید این شکلات جدید در شهری باشد که نه گردشگری داشته باشد نه شبکه های اجتماعی، فعال باشند نه ارتباطات مجازی و واقعی با دنیا داشته باشد باز هم با چنین سرنوشتی روبه رو می شد؟ 

شکلات دوبی، حالا تنها یک شکلات نیست بلکه یکی از ابزارهای تبلیغ و قدرت نمایی این شهرکشور است.

۵- شکلات دوبی باعث تقویت رابطه تجاری ایران و امارات شده است. به رغم اینکه دو کشور در مسائل سیاسی، دور از هم هستند.

 براساس آمار فایننشال تایمز، در اثر تولید و استقبال جهانی از “شکلات دوبی”، صادرات پسته ایران به امارات ۶۰ درصد افزایش یافته است. این موضوع نشان می دهد تولید یک خوراکی جدید در دوبی، چگونه منجر به افزایش همکاری تجاری و اقتصادی میان ایران و امارات شده است.

۶- دوبی نه تولید کننده پسته است و نه کاکائو. با این حال شکلات دوبی به یکی از برندهای جهانی تبدیل شده است. همانطور که سوئیس و بلژیک هیچ کدام تولیدکننده کاکائو نیستند اما مراکز شکلات جهان به شمار می آیند. این معجزه آزادی است که به ابتکار و خلاقیت و کیفیت می انجامد.

پایان 

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا