برندهای ایرانی

سرنوشت مبهم برند پارس آنلاین؛ سقوط یک پیشگام اینترنتی؟

پارس آنلاین، برند خاطره‌ساز اینترنت ایران، اکنون با بحران‌های مالی و چالش اعتبار مجوز FCP مواجه شده؛ آیا این پایان داستان یکی از پرسابقه‌ترین برندهای دیجیتال کشور است؟

به گزارش توسعه برند به نقل از پیوست، طبق اطلاعات مالی منتشر شده روی سامانه کدال، درآمد عملیاتی پارس آنلاین در سال مالی منتهی به ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ نزدیک به ۳۱ میلیارد تومان عنوان شده است. این در حالی است که درآمد عملیاتی این مجموعه در سال مالی مشابه ۱۴۰۲ بالغ‌بر ۸۶ میلیارد تومان بود. در یادداشت‌های صورت‌حساب مالی پارس آنلاین قید شده است که با توجه به شواهد حسابرسی تداوم فعالیت این شرکت با تردید جدی روبه‌رو است.

در بخشی از این یادداشت آمده است: نتیجه‌گیری‌ها مبتنی بر شواهد حسابرسی کسب شده تا تاریخ گزارش حسابرس است. با این حال، رویدادها یا شرایط آتی ممکن است سبب شود شرکت، از ادامه فعالیت باز بماند. تاریخ صورتجلسه حسابرس ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ ذکر شده است.

پارس آنلاین یکی از باسابقه‌ترین شرکت‌های ICT کشور است که روزگاری مهم‌ترین برند اینترنتی کشور به شمار می‌رفت. این شرکت در سال ۸۲ تاسیس شد و مالکان آن خانواده فاتح بودند. در آبان ماه ۱۳۹۶ به صورت ناگهانی اعلام شد های‌وب، پارس آنلاین را خریده است. فروش ۱۰۰ درصدی سهام این شرکت به مبلغ ۸۸۲ میلیارد تومان به های‌وب سر و صدای زیادی در اکوسیستم فناوری به پا کرد. وزیر ارتباطات وقت از انجام این معامله حمایت کرد و حتی زمزمه ادغام‌های دیگر نیز شنیده شد که البته هیچ‌کدام به نتیجه نرسیدند. خرید پارس آنلاین برای های‌وب حاشیه‌های زیادی به همراه داشت و مدت‌ها نماد این شرکت در بورس را معلق کرد؛ اما در نهایت، فروردین ۹۸ این معامله به نطقه پایانی رسید.

در ماه‌های اخیر، های‌وب نسبت به وضعیت اقتصادی خود هشدار داده و در جدیدترین تحول، در نامه‌ای به رگولاتوری خواستار بازپس‌گیری دو پروانه خود شده است. ایمان میری، مدیرعامل و مالک اصلی های‌وب چندی در نامه‌ای خطاب به بورس درخواست کرد به‌منظور جلوگیری از زیان سهامداران، نماد این شرکت در بازار سرمایه همچنان باز نشود.

انتشار صورت‌های مالی پارس آنلاین و یادداشت‌های حسابرس قانونی نشان می‌دهد وضعیت این زیرموجوعه های‌وب، نامساعد است. در این صورت‌ها دیده می‌شود بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی پارس آنلاین در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۸ میلیارد تومان و سود ناخالص حاصل شده در این مدت نزدیک به ۳ میلیارد تومان بوده است؛ اما در مقابل هزینه‌های فروش، اداری و عمومی پارس آنلاین ۳ میلیارد و ۲۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده و در نتیجه این شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ مبلغ ۷۴ میلیون تومان زیان، ثبت کرده است.

در همین حال تعداد کارمندان پارس آنلاین در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل‌تر تقریباً ۵۰ درصد کاهش یافته است. تعداد کارکنان این مجموعه از ۲۶۵ نفر در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۶ نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است. هرچند در توضیح این کاهش نیروی انسانی، آمده است که مبنی بر تصمیم هیات مدیره پارس آنلاین به‌منظور انتقال پرسنل کال‌سنتر پارسان لین ارتباطات (۴۰۲ نفر در فروردین ۱۴۰۲) به شرکت فن‌آوران نوین بنیان پاسارگاد تعداد کارکنان کم شده است.

در یادداشت‌های صورت‌مالی سال ۱۴۰۳ پارس آنلاین آمده است که بابت مالیات عملکرد سال مالی ۱۴۰۱ مبلغ ۲ میلیارد و ۵۳۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان براساس برگ تشخیص مالیات تعیین شده است به دلیل اعتراض شرکت، مالیات پرداختنی در حساب‌ها شناسایی نشده است.

همچنین بابت مالیات عملکرد سال مالی ۱۴۰۲ و سال مالی مورد گزارش براساس قوانین و مقررات مالیاتی و رویه سنوات قبل بابت شناسایی مالیات پرداختنی به ترتیب مبالغ ۴۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۵۶۶میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ضروری است. در صورت اعمال تعدیل‌های لازم سرفصل‌های سود انباشته ابتدای سال و سود خالص سود جاری به ترتیب به مبالغ ۲ میلیارد و ۹۸۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ۵۶۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ( در نتیجه سودهای انباشته پایان سال به مبلغ ۳ میلیارد و ۵۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) کاهش و مالیات پرداختنی به مبلغ ۳ میلیارد و ۵۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش خواهد داشت.

در صورت‌های مالی، آخرین پروانه‌ای که پارس آنلاین دریافت کرده، پروانه ایجاد و بهره‌برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) ذکر شده که از تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۴ به مدت ۱۰ سال اعتبار دارد و تا چند ماه دیگر به پایان می‌رسد.

با توجه به وضعیت مالی و مجوز فعالیت، با نظر می‌رسد نام‌آشناترین برند اینترنتی کشور، حال و روز خوبی ندارد. آیا پارس آنلاین به ایستگاه پایانی رسیده است؟

محدثه مدنی

من با دوربین و قلمم در دنیای برندها به گشت‌وگذار می‌پردازم. تلاشم بر این است که با پوشش اخبار و رویدادهای کلیدی برندهای ایرانی و خارجی، تصویری شفاف و دقیق از تحولات این حوزه ارائه دهم و داستان‌ آن‌ها را روایت کنم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا