اقتصادی

۴۵ درصد پنبه مورد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین می‌شود

۲۱:۳۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – محمد حسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه گفت: از نیمه فروردین با آغاز گرمای هوا، کشت پنبه در استان های مختلف آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

به گفته وی، کشت بهاره پنبه بسیار کم است و کشاورزانی که آب مطمئن در اختیار دارند، بعد از برداشت محصولات کشت پنبه آغاز می شود.

کاویانی با بیان اینکه کشت پنبه تا پایان خرداد ادامه دارد، افزود: برآوردها حاکی از آن است که سطح زیرکشت پنبه حداکثر همانند سال قبل باشد چراکه وزارت جهاد هیچ حمایتی نمی کند.

مدبرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه خودکفایی پنبه به عنوان محصولات استراتژیک در برنامه هفتم تاکید شده است، گفت: صنعت نساجی با دریافت ارز یارانه ای پنبه وارد می کند به طوریکه طی سال های اخیر ۱۰۰ هزارتن پنبه با متوسط قیمت ۲ دلار وارد می شود که براین اساس ۲۰۰ میلیون دلار ارز یارانه ای از کشور خارج می شود.

به گفته وی، در شرایطی که کشاورز برای خرید بذر، کود، سم  از ارز آزاد استفاده می کند و در مقابل صنعت از ارز یارانه ای برای واردات استفاده می کند، از این رو استقبالی از کشت پنبه نمی کنند. درحالیکه برای افزایش ترغیب کشاورزان به کشت قیمت وش پنبه باید بیش از ۳ برابر گندم یا قیمت شالی باشد که برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد.

کاویانی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که امسال سطح زیرکشت پنبه به ۷۵ تا ۸۰ هزارهکتار برسد که از این میزان ۲۴۰ هزارتن وش بدست می آید که ۷۵ هزارتن پنبه از این میزان استحصال می شود که این رقم ۴۰ تا ۴۵ درصد نیاز صنعت نساجی را تامین می کند. گفتنی است برنامه کشت وزارت جهاد ۱۱۴ تا ۱۱۵ هزارهکتار است که بدلیل عدم حمایت از کشت پنبه دانه همانند دیگر دانه های روغنی بعید است که این برنامه محقق شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه پتانسیل تولید ۵۰۰ هزارتن پنبه وجود دارد، افزود: در حال حاضر برای ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزارتن پنبه مورد نیاط صنعت نساجی نمی توان برنامه منسجمی داشت.

وی موجودی پنبه در کارخانجات را ۴ تا ۵ هزارتن اعلام کرد  و گفت: این میزان پنبه جوابگوی حداقل نیاز صنعت است و تا زمان بدست آمدن تولید داخل، کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.

مدیرعامل صندوق پنبه با اشاره به تاثیر قطعی برق چاه های کشاورزی بر تولید پنبه تصریح کرد: با قطعی برق چاه های کشاورزی و کمبود آب در فصل تابستان به عملکرد ۳ تن در هکتار نمی رسیم که در نهایت این امر منجر به کاهش ۱۵ درصدی تولید می شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

علی عزیزی

من به بررسی و پوشش اخبار مربوط به تجارت کشاورزی، صنعت و وب‌گردی پرداخته و تلاش می‌کنم تا تصویری کامل از این زمینه‌ها ارائه دهم. هدفم این است که تحولات این حوزه‌ها را از طریق تحلیل‌های دقیق و پوشش خبری به مخاطبان منتقل کنم و آنان را در جریان تازه‌ترین اتفاقات قرار دهم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا