اقتصادی

گزارش کلی از مناظره اول نامزدهای ریاست جمهوری با موضوع مسائل اقتصادی

توسعه برند، اولین مناظره تلویزیونی نامزدهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با حضور آقایان سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محمدباقر قالیباف، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و مصطفی پورمحمدی دوشنبه ۲۸ام خرداد ۱۴۰۳، مصادف با عید سعید قربان برگزار شد.

شب گذشته اولین مناظره با موضوع مسائل اقتصادی، مهار تورم و رشد تولید برگزار شد. در این مناظره که حاشیه ها نسبت به گذشته کمتر بود، اغلب کاندیداها تلاش کردند برنامه‌های قابل اجرا ارائه دهند و کمتر به جزئیات و روش‌های اجرای برنامه‌ها اشاره شد. نکته قابل توجه این مناظره احترام همه کاندیداها به رئیس‌جمهور شهید، سید ابراهیم رئیسی بود.

قاضی زاده هاشمی: باید بتوانیم اعتماد عموم مردم را حفظ کنیم

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی به عنوان اولین کاندیدا، پیرامون مهار تورم و نقدینگی گفت: تورم را می شود تک رقمی کرد و این کار یک اقتدار سیاسی می خواهد. این موضوع راه حل داخلی دارد که در دولت آیه الله رئیسی شروع شده است و ما هم ان شاءالله آن را ادامه می دهیم.

وی افزود: در حوزه نظام بانکی اول باید جلوی دخالت افراد غیرمسئول را بگیریم. بانک توسعه و بانک قرض الحسنه را توسعه دهیم و عملیات بانکی را اصلاح کنیم.

قاضی زاده ادامه داد: من فکر می کردم خدمات شهید رئیسی مظلوم وافع شده است، اما در این مناظره فهمیدم دستاوردهای انقلاب هم مظلوم واقع شده است.

وی همچنین خطاب به مردم ایران گفت: ما در دولت خانواده و مردم به شما قول می دهیم با کمک و پشتیبانی شما مردم برنامه های شهید رئیسی را ادامه دهیم و ایران عزیز را به قله برسانیم.

قالیباف: ما هم تورم بالایی داشتیم، هم بسیار طولانی

محمدباقر قالیباف با اشاره به تورم بالا در کشور، اصلاح نظام بانکی را به عنوان اولین اقدام برای مهار تورم دانست. ما نیازمند یک مدیر قوی هستیم برای اجرای قانون در کشور. بودجه، بودجه دولت نیست، بودجه، بودجه زندگی مردم است. وقتی نیروهای خلاق ما به کار گرفته نمی شوند، وقتی ما از ظرفیت ها و سرمایه های داخلی استفاده نمی کنیم، می خواهیم از ظرفیت های خارجی استفاده کنیم؟!

وی با اشاره به استفاده از نخبگان و کارآفرینان و جوانان در صدر و در حوزه دانش بنیان، گفت: این ها باید تصمیم سازی کنند، ما هم تصمیم گیری کنیم.

قالیباف ادامه داد: توجه به بازار سرمایه، بازار اولیه و ثانویه هر دو مهم است. رفع تحریم را حتما باید دنبال کنیم. کانال نرخ بهره را جدی بگیریم که به تولید صدمه نرسد.

ایشان افزود: ما معتقدیم دولت باید سپری برای حداقل ۵ دهک از افراد جامعه باشد. با یک رئیس جمهور قوی و تیم جوان و قوی حتما می توانیم تورم را کنترل کنیم. انقلاب اسلامی این فرصت را با مردم سالاری دینی به مردم داد که در سرنوشت خودشان حاکم باشند.

پزشکیان: این مردم ایرانن که میتونن مشکلات رو حل کنن، نه یه گروه یا جناح

مسعود پزشکیان عامل اصلی تورم را دولت ها دانست و اشاره به کسری بودجه و چاپ پول در بانک ها کرد. ایشان تورم را به معنی خالی کردن جیب مردم تعریف کرد و تاکید کرد که دولت باید هزینه هاش را کنترل کند.

وی افزود: من همیشه گفتم باید مشورت گرفت. قرار نیست کشور را با دعوا و درگیری مدیریت کرد. من طرفدار عدالت اجتماعی هستم و با تعامل با جهان موافقم.

پزشکیان ادامه داد: مردم باید بدانند پول دولت کجا خرج می شود. همدیگر را خراب کردن به نفع انقلاب نیست.

حلیلی: تورم مثل کرونا نیست که هم خودش شناخته شده نباشد، هم درمانش

سعید جلیلی کنترل تورم و کاهش آن را امکان پذیر دانست و حاکمیت ریال، ناترازی بانک ها و ناترازی بودجه را ازجمله عوامل تائیرگذار بر این موضوع بیان کرد.

وی افزود: نکته ای که خیلی اهمیت دارد این است که در ۴ سال آینده قرار است رئیس جمهور دچار روزمرگی باشد یا اینکه نه تنها از این مشکلات عبور کند، بلکه باعث پیشرفت کشور شود.

جلیلی به بحث های مهمی که رئیس جمهور باید روزانه پیگیری کند، اشاره کرد و آن ها را برشمرد:

۱. رئیس جمهور باید اولویتش مشخص باشد.

۲. مشارکت دادن همه مردم در بدست آوردن پیشرفت و سرکار آوردن همه

۳. باید یک اقتصاد مولد داشته باشیم

۴. باید برای کوتاه مدت برنامه های معیشتی برای مردم داشته باشیم

زاکانی: بانک ها عامل اصلی تورم هستند، در کنارش دولت

علیرضا زاکانی گفت: اگر بخواهیم مردم پای انقلاب بایستند، باید مردم را در اقتصاد شریک کنیم. برای شریک کردن مردم باید اعتبار طلا را به جای یارانه به مردم داد.

وی افزود: هرکس می خواهد سکان این کشور را به دست بگیرد، باید تکلیف خودش را با وضعیت اقتصادی مشخص کند و بسته ارائه دهد. زیرساخت های کشور نیاز به تحول دارد.

زاکانی با اشاره به اینکه به دنبال ارتقا و پیشرفت است، چهار سرفصل ارائه کرد:

۱. طراحی اقتصاد

۲. خام فروشی نکردن

۳. حاکمیت مردم در اقتصاد

۴. توزیع ثروتی که خلق می شود

پورمحمدی: تورم و نقدینگی ریشه های مشترکی دارد که باکنترل نقدینگی، تورم هم قابل کنترل است

مصطفی پورمحمدی با اشاره به ریشه های مشترک تورم و نقدینگی،گفت: ما نیازمند مدیر قوی هستیم ولی رئیس جمهور فقط نباید مدیر قوی باشد، باید قدرت تحلیل و جمع بندی داشته باشد، قدرت اعتمادسازی داشته باشد، مردم بهش اعتماد داشته باشن و… .

وی افزود: ما باید منظومه اقتصادی را مشخص کنیم: رقابت، قبول اقتصاد بازار، حقوق مالکیت فکری و انضباط مالی.

پورمحمدی ادامه داد: مسئله مهم در این گفتگوها ثبات، اطمینان و آرامش بخشی به جامعه است. دولت وظیفه ای جز تأمین امنیت و زندگی توأم با آرامش و رفاه ندارد. دولت نباید مانع کسب مشروع مردم باشد و قرار دولت قرار چنین است.

پایان

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا