اقتصادی

چگونه التهاب بازار در جنگ ۱۲ روزه کنترل شد؟

۱۲:۴۳ ۱۴ تیر ۱۴۰۴

توسعه برند به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان – محمدصادق مفتح جانشین وزیر صمت در امور بازرگانی قیمت‌گذاری را متأثر از عرضه و تقاضا خواند و افزود: عرضه باید بر اساس نیاز باشد تا بازار به آرامش و ثبات برسد؛ بنابراین باید از تمام ظرفیت تولیدی کشور بهره گرفت و تسهیلات صادراتی را به‌منظور مدیریتِ تولیدِ انباشته اجرایی کرد.

 به گفته مفتح ارزان‌شدن فزاینده کالا موجب زیان تولیدکننده خواهد بود؛ لذا کنترل صادرات، واردات و نظارت بر تولید و تأمین نهاده‌های تولیدی باید به جد دنبال شود.

وی افزود: تأمین برق از دغدغه‌های اصلی در حوزه نهاده‌های تولید است که موجب تناسب عرضه و تقاضا خواهد شد.

 جانشین وزیر صمت بخشی از افزایش قیمت کالا را ناشی از به هم ریختگی در تناسب عرضه و تقاضا دانست و تأکید کرد این دو پارامتر باید به تعادل برسد.

 وی با بیان این که دولت با ابزار واردات و صادرات سعی در توازن عرضه و تقاضا و کنترل قیمت‌ها دارد، گفت: مردم در مواقع بحران دچار نگرانی شده و گاه شاهد ذخیره مازاد کالا هستیم.

مفتح افزود: مجموعه مدیریت کشور در این زمینه به پختگی رسیده و تجربیات خوبی دارد؛ بنابراین در بحران کنونی هم بازار مدیریت شد و تبِ فزاینده روز‌های اول برای خرید را تخفیف داد.

 مفتح تزریق مازاد کالا به مراکز عرضه و افزایش حجم تولید در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه را موجب فروکش التهاب بازار خواند و تأکید کرد نگرانی مردم با مدیریت صحیح عرضه کاهش یافت. ما نگرانی مردم و خرید مازاد را به رسمیت شناختیم؛ ولی با افزایش عرضه، نتیجه خوبی به دست آمد.

 وی به مهاجرت‌های چندمیلیونی مردم به دو استان شمالی کشور اشاره کرد که مدیریت عرضه آرد، نان و دیگر اقلام ضروری، جوی آرام را در بازار شهر‌های مسافرپذیر رقم زد.

منبع: تسنیم

علی عزیزی

من به بررسی و پوشش اخبار مربوط به تجارت کشاورزی، صنعت و وب‌گردی پرداخته و تلاش می‌کنم تا تصویری کامل از این زمینه‌ها ارائه دهم. هدفم این است که تحولات این حوزه‌ها را از طریق تحلیل‌های دقیق و پوشش خبری به مخاطبان منتقل کنم و آنان را در جریان تازه‌ترین اتفاقات قرار دهم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا