چگونه آلمان به آغوش اسرائیل پرید؟

۱۱:۵۷ – ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان – آلمان غربی پس از جنگ جهانی دوم، به ویژه از ۱۹۴۹ تحت رهبری کنراد آدناور، با حمایت مالی و نظامی از اسرائیل، به یکی از بزرگترین حامیان آن تا ۱۹۶۷ تبدیل شد. این حمایت، که شامل توافق غرامت ۱۹۵۲ بود، به صنعتیسازی اسرائیل کمک کرد و اقتصاد آن را از کشاورزی به صنعتی تغییر داد.
آلمان غربی تسلیحات، آموزش نظامی و حتی کمک به تشکیل موساد و برنامه هستهای اسرائیل ارائه داد. این رابطه، که برای پیوستن آلمان به بلوک غرب و ناتو ضروری بود، به تطهیر گذشته نازیسم کمک کرد، زیرا بسیاری از نخبگان نازی بدون محاکمه در قدرت ماندند. در جنگ ۱۹۶۷، پیروزی اسرائیل با تسلیحات آلمانی، به «فیلوسمیتیسم» در آلمان دامن زد، جایی که رسانهها و حتی نازیهای سابق، اسرائیل را بهعنوان الگویی نظامی ستودند.
این حمایت، که با توجیه «یادآوری هولوکاست» تکمیل شد، به آلمان اجازه داد تا بهعنوان قدرت امپریالیستی بازگردد. از ۲۰۲۳، آلمان با حمایت از جنگ اسرائیل در غزه، از جمله دو برابر کردن صادرات تسلیحاتی و سرکوب اعتراضات طرفدار فلسطین، این رویکرد را ادامه داده است. حزب راست افراطی AfD نیز با تحسین اسرائیل، از این فضا برای پیشبرد نژادپرستی و پاکسازی مهاجران بهره میبرد.
منبع: کانال تلگرامی روندنگار بین الملل