اقتصادی

واقعی سازی قیمت‌ها راه حلی منطقی برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی

۱۲:۰۰ ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – حمیدرضا نامی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی گفت: در ارتباط با بحث سرمایه گذاری برای تولید به نظر می رسد که سرمایه گذاری های جدید، نگاهی به سرمایه گذاری های موجود دارند و وقتی سرمایه گذاری های موجود پررونق نیست، سرمایه گذاری های جدید صورت نمی گیرد.

به گفته وی، دلیل وضعیت فعلی طبیعتا برای هرگونه تولیدمولفه‌های اولیه به عنوان ابزار کار مشخص و مطرح است و بزرگترین مشکل که گریبانگیر فعالان اقتصادی و صنعت شده است، ناترازی انرژی و قطع برق و آب واحد‌های تولیدی، کارخانجات ماشین‌های تولیدی که این بسیار آزاردهنده است چراکه به رغم مشخص بودن ظرفیت تولید این امر به معنای  از کار افتادگی است.

نامی ادامه داد: با قطعی برق ۲۰ تا ۲۵ درصد کارایی واحد اقتصادی  و تولیدی از بین می‌برد، ضمن آنکه قطعی برق خود منجر به خسارت‌های غیر مستقیم می‌شود. به عنوان مثال وقتی برق چاه‌ها قطع می‌شود و در طول دوره زراعی به بخش کشاورزی آب نمی‌رسد، آسیب مخاطره آمیزی ایجاد می‌کند و در دامداری و مرغداری بدلیل سروکار داشتن با موجود زنده، خسارت جبران ناپذیری وارد می‌شود.  

رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی افزود: برای فعالان اقتصادی که در سال گذشته دچار خسران و زیان از محل قطع برق واحد‌های صنعتی و خسارت‌هایی که در دامداری و مزرعه خورد، در روز‌هایی که فعالیت نداشتند در حوزه تعهدات بیمه تسهیلاتی ایجاد کند و روی سربار فعالیت اقتصادی زیان افزایش می‌دهد. بدون توجه به اینکه زمان‌های زیادی بخش‌های اقتصادی تعطیل بودند با همان روش خاص خود محاسبات مالیات انجام می‌دهند، درحالیکه اگر دولت نمی‌تواند تامین سوخت فعالان داشته باشد در خصوص مالیات ستانی باید بخشی متقبل شود که متاسفانه این امر صورت نمی‌گیرد.

وی با تاکید بر صیانت از سرمایه‌های فعلی بخش کشاورزی بیان کرد: مهم‌تر از اینکه سرمایه گذار جدید ایجاد  شود، سرمایه گذاری فعلی  باید صیانت شود و موضوع دیگری که اهمیت بیشتری دارد، در شرایطی که کشور دچار روند تورمی است و ارزش واحد ملی پول کمتر می‌شود، نقدینگی تبدیل به طلا و ارز می‌کنند، اما فعالان اقتصادی دارایی در واحد دامداری و مرغداری و تولیدی ریختند تا تولید را حفظ کنند  و در شرایطی که پول ارزش خود را از دست می‌دهد همیشه عقب‌تر از بازار مالی است. از این رو به نظر می‌رسد واقعی سازی قیمت محصولات کشاورزی و خرید به قیمت واقعی از کشاورزان می‌تواند وضعیت سرمایه گذاری را بهبود بدهد.

این مقام مسئول گفت: اگر سیاست دولت برآن است که محصولات با نرخ ترجیحی بدست مصرف کننده برسد، یارانه از جیب کشاورز به مصرف کننده  داده می‌شود که این  امر موجب شده بصورت دستوری قیمت محصولات کشاورزی پایین نگه داشته شود که براین اساس سمایه گذاران تمایلی به توسعه ندارند، درحالیکه اگر اجازه بدهند تولیدکنندگان محصولات را با قیمت مناسب در فضای رقابتی عرضه کنند می‌تواند دارای سود‌های مکفی باشد که در این صورت سرمایه گذاری توجیه پذیر است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا