ماجرای گرانی قیمت نان چیست؟

۱۰:۴۸ – ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
توسعه برند به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – ۲۴ اردیبهشت ماه قیمت گندم صنف و صنعت و نان حجیم و آزادپز از ۱۲ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۷۷۰ تومان افزایش یافت که این رشد چشمگیر قیمت منجر به افزایش قیمت نان آزاد پز و بدنبال آن یارانه پز شد.
با توجه به ثبات قیمت نان و افزایش هزینه های تولید، نانوایان گلایه های متعددی داشتند که درآمد آنها با هزینه های تولید سنخیتی ندارد و دولت تنها به بهانه تثبیت قیمت آرد مصرفی، نرخ نان آنها تغییر نداده است، درحالیکه سایر هزینه های تولید چندبرابر شده است؛ بنابراین افزایش قیمت آرد نانوایی های آزاد پز بهانه ای شد تل نانوایان خودسرانه اقدام به افزایش طی روزهای اخیر کنند، درحالیکه رئیس اتاق اصناف هرگونه افزایش قیمت را تخلف می داند. امروز فاطمه نظری رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران اعلام کرده است که اخیراً با تأیید وزارت کشور، تغییرات قیمت در کارتخوانهای مربوط به فروش نان به اجرا درآمده است.
هرچند برای اطلاع از صحت و سقم این تغییر قیمت به رغم تماس های مکرر از رئیس اتحادیه نانوایان سنتی، ایشان پاسخگو نبودند.
حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف در برنامه تلویزیونی گفت: دستگاه های مختلفی بر نان ناظر و صاحب نظر هستند، هرکسی قیمت های جدیدی اعلام می کند اما مورد تایید نیست و هریک از دستگاه ها وزارت جهاد، تعزیرات، اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه باید جمع بندی راجع به قیمت داشته باشند و هرکسی خارج از قیمت مصوب قبلی، نرخ بالاتری اعلام کند، تخلف صنفی است.
به گفته وی، در چندروز گذشته بازرسان اتاق اصناف با واحدهای متخلف برخورد کردند، اما امیدواریم هرچه سریع تر به جمع بندی نهایی در خصوص قیمت نان برسیم.
رستگار فروش اجباری کنجد و سبوس را تخلف دانست و گفت: نانوایان، بازرسان اتاق اصناف و تعزیرات می دانند و دستگاه های صاحب نظر جلسات فشرده ای گذاشتیم و قرار شد هر استانی به جمع بندی برسد تا در نهایت قیمت ها تعیین شود.
گفتنی است بنابر اعلامتعزیرات حکومتی از ابتدای سال بیش از ۱۸ هزار پرونده مختومه شده و بیش از ۹۵۳ میلیارد ریال در حوزه آرد و نان جریمه کردیم.
منبع: توسعه برند به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان