علت مطرح شدن بالابودن نیترات در هندوانه چه بود؟ + فیلم

۱۶:۲۷ – ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – طی هفته های اخیر ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که فردی که با گذاشتن یک نمایشگر الکترونیکی روی هندوانه، به اصطلاح آزمایش انجام میداد، با تبلیغ برای هندوانه داغستان ادعا میکرد میزان نیترات در هندوانه ایرانی چندین برابر حد مجاز است.
براساس مطالعه موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، میانگین غلظت نیترات در هندوانههای تولیدی ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم در کیلوست که این نتیجه از نمونهبرداری ۴۳۳ نمونه هندوانه از استانهای اصلی تولید کننده این محصول به دست آمده است.
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه گفت: خبر بالابودن نیترات در هندوانه را یک ایرانی منتشر کرده است، حال بماند که صادرات هندوانه به نفع ایران است یا خیر؟ اما یک نماینده داغستانی یک روز در خصوص هندوانه صحبت می کند که احتمالا خود و اقوام باید هندوانه کار باشد.
جلالی افزود: سوال از نماینده مجلس این است که آیا در روسیه استانداردهای غذایی بالا نیست؟ استانداردها از اروپا سخت گیرانه تر است با هندوانه ما چه کردند، اگر نیترات هندوانه ایرانی بالاست، اولین جایی که مشکل دارد باید دید از کدام منفذ عبور کرده است. خودمان به لحاظ خبری باید ترویج کنیم.
سفیر ایران در روسیه گفت:شرایط امروز باید درککرد و دید چه منافعی برای ایران می توانیم بیاوریم و بارها اعلام کرده ام که به جای سفرهای بیهوده، جریان رسانه ای و نخبگان باید در رفت و آمد باشند.
مدیرکل دفتر سبزی و گیاهان جالیزی وزارت جهاد اعلام کرده است که محصولات کشاورزی ایران هم این استانداردها را رعایت میکنند و به همین دلیل روسیه یکی از اصلیترین مقاصد صادراتی سبزی و صیفی ایرانی از جمله هندوانه است.
بنابر آمار سال گذشته بیش از ۴ میلیون تن سبزی و صیفی به ۱۸ کشور دنیا با ارزش ۱.۴ میلیارد دلار صادر شده است که تمامی این کشورها قوانین و آزمایشات خود را دارند که این نشان میدهد خریداران علاوه بر پایش ما رصد خود را انجام میدهند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان