ضرورت تخصیص آب به بخش کشاورزی مطابق برنامه هفتم

۱۰:۴۴ – ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – امیر هدایتی معاون دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد گفت: بنابر گزارش های سازمان هواشناسی، میزان بارش نسبت به دوره نرمال ۳۰ درصد کمتر است، از این رو پیش بینی هواشناسی در بهمن ماه به هیئت دولت در دفتر نهاد ریاست جمهوری ارائه شد و به وزارت جهاد مسئولیت پیگیری تامین الگوی کشت بهاره برمبنای آب کشور صادر شد.
به گفته وی، با وجود برگزاری جلسات مکرر وزارت نیرو مکلف شد آب قابل تخصیص در ۶ ماهه دوم سال زراعی به تفکیک حوزه و استان مشخص شود و متاسفانه این اتفاق با تاخیر رخ داد به طوریکه در ۲۶ اسفندماه وزارت نیرو آب قابل تخصیص بخش کشاورزی ۲۴ میلیارد متر مکعب اعلام کرد که براین اساس ۹ میلیارد مترمکعب منابع زیرزمینی، ۷ میلیارد متر مکعب سدهای کشور و ۸ میلیارد متر مکعب برداشت مستقیم از رودخانه هاست که این حجم آب کاملا با برنامه هفتم متفاوت است.
هدایتی با بیان اینکه آب قابل تخصیص با برنامه هفتم فاصله چشمگیری دارد، افزود: در برنامه هفتم برای بخش کشاورزی ۷۷ میلیارد متر مکعب آب در نظر گرفته شده که با توجه به آنکه بخش کشاورزی ۲۰ درصد آب مورد نیاز در فصل پاییز و زمستان مصرف می کند، ۵۷ تا ۵۸ میلیارد متر مکعب سهم ۶ ماهه دوم است. درحالیکه این میزان کمتر از ۴۰ درصد را تامین می کند.
معاون دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد ادامه داد: براساس برنامه ای که وزارت جهاد داده شد، ۲ اقدام همزمان انجام دادیم به طوریکه ابتدا طی نامه ای به وزارت نیرو خواستار مبانی محاسباتی و دلایل کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی شدیم، اما تاکنون وزارت نیرو برداشت از رودخانه تفکیک استانی و حوزه ای به ما نداده است و به ما اطلاع نداده که این کاهش برچه مبنایی است و تا به نتیجه نرسیدن پیگیری ها ادامه دارد و همچنان از حقابه بخش کشاورزی دفاع میکنیم.
وی افزود: اقدام دوم پیگیری لازم برای تهیه الگوی کشت آب قابل تخصیص داشتیم که مکاتبات لازم با معاونت زراعت و باغبانی و سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج که متولی الگوی کشت هستند، جلسات از تعطیلات آغاز شد و الگوی کشت برمبنای آب قابل تخصیص آماده به سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و دفتر ریاست جمهوری داده شد و برای آنکه آب حقابه بخش کشاورزی از وزارت نیرو برمبنای برنامه هفتم مطالبه داریم، لذا الگوی کشت را به موازات این برنامه تدوین کردیم که براین اساس با تخصیص ۲۴ میلیارد آب کشت بهاره دچار مشکل خواهد شد. در جلسه ای که با ستاد بحران برگزار شد، موارد را توضیح دادیم، از این رو اقدامات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی و اثر کاهش خسارت خشکسالی اخیر انجام شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان