اقتصادی

سالانه ۱۰۰ هزار متر مکعب چوب قاچاق می‌شود

نقی شعبانیان گفت: مرحله کاشت ۲۵۰ میلیون نهال در عرصه در حال انجام است و برآورد می شود که کاشت به ۲۰ میلیون اصله نهال رسیده است.

او با بیان اینکه گودبرداری در اکثر مناطق کشور به پایان رسیده است، افزود: گونه های مختلف جنگلی و زراعت چوب بسته به اقلیم های مختلف، متفاوت است به طوریکه در بحث زراعت چوب عمدتا در مناطق گرمسیر اکالیپتوس و در مناطق سردسیر و معتدل، صنوبر کاشت می شود.

شعبانیان ادامه داد: بحث کاشت درخت با هدف کاهش گازهای گلخانه ای و ریزگردها دنبال می شود.

معاون امور سازمان جنگل با بیان اینکه آمار دقیقی از قاچاق چوب نداریم، افزود: برآوردها حاکی از آن است که سالانه ۱۰۰ هزار متر مکعب قاچاق چوب داشته باشیم که توسعه زراعت چوب  به طور غیرمستقیم راهکار مناسبی برای کاهش قاچاق و واردات محسوب می شود.

او ادامه داد: هم اکنون ۲۰ تا ۲۳ درصد چوب مورد نیاز از طریق زراعت چوب تامین می شود که اگر این رقم به ۶۰ تا ۷۰ درصد برسد، فشار از جنگل های طبیعی برداشته می شود. در غیراین صورت بحث خروج ارز برای واردات یا قاچاق چوب افزایش می یابد.

شعبانیان افزود: در زراعت چوب باید شرایط را آماده کنیم که انگیزه برای قاچاق کاهش یابد، براین اساس در نظر داریم که سطح زراعت چوب از ۱۱۰ هزارهکتار به ۵۰۰ هزارهکتار طی ۳ تا ۴ سال آینده برسد.

معاون امور سازمان جنگل ها گفت: در سال ۷۶ که طرح زراعت چوب مطرح شد، پیش بینی ها برآن بود که سطح زراعت چوب به ۹۰۰ هزار هکتار برسد که این امر به سبب عدم رقابت با دیگر زراعت ها محقق نشد، اما هم اکنون از لحاظ قیمت و زمین قابلیت رقابت وجود دارد.


منبع

علی عزیزی

من به بررسی و پوشش اخبار مربوط به تجارت کشاورزی، صنعت و وب‌گردی پرداخته و تلاش می‌کنم تا تصویری کامل از این زمینه‌ها ارائه دهم. هدفم این است که تحولات این حوزه‌ها را از طریق تحلیل‌های دقیق و پوشش خبری به مخاطبان منتقل کنم و آنان را در جریان تازه‌ترین اتفاقات قرار دهم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا