تولید سالانه ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور

۱۹:۲۷ – ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – علیرضا رفیعیپور رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در کشور سالانه حدود ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی تولید میشود که هزینه بهداشت دامپزشکی در این فرآوردهها تنها سه تا چهار درصد است و ۹۶ تا ۹۷ درصد سایر هزینههای تولید به مسائل غیر بهداشتی مربوط میشود که این نسبت نشاندهنده اهمیت بالای خدمات دامپزشکی در استمرار تولید و سلامت محصولات دامی است.
وی افزود: اگر فعالیتهای دامپزشکی در حوزههای کیفی دام و فراوردههای دامی اگر به خوبی انجام نمی شد، میتوانست میلیاردها تومان هزینه به دنبال داشته باشد، اگر هزینههای اندک بخش دامپزشکی نبود، تولید این محصولات غیرممکن میشد که این امر عظمت کار دامپزشکی و بخش خصوصی را در ایران و جهان به خوبی نشان میدهد.
رفیعیپور با اشاره به تولید ۷۸۰ میلیون لیتر شیر خام و حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر فرآوردههای لبنی در کشور گفت: توسعه بخش خصوصی را کلید پیشرفت صنعت دامپزشکی دانست و حمایت از سرمایهگذاران، تولیدکنندگان دارو، اسانسهای گیاهی و مکملهای دامی، گامی مهم در مسیر رشد این بخش است.
نقش مهم دامپزشکی در سلامت غذا و کاهش ضایعات
در ادامه عباسعلی مطلبی رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: ماموریت و مسئولیت دامپزشکی یک ماموریت انکارناپذیر و مسئولیتی واقعی است. اگر امنیت غذایی امروز برای همه کشورها به عنوان یک موضوع اصلی مطرح است، می توان گفت استقرار، کیفیت و تحقق امنیت غذایی پیشنیاز امنیت ملی محسوب میشود.
وی افزود: اگر در کشورمان برنامه امنیت غذایی را دنبال میکنیم و غذای مردم و نیاز آنها را تامین میکنیم، در واقع سه رکن از چهار رکن این امنیت غذایی توسط همکاران دامپزشکی انجام میشود. دامپزشکان پاسداران تولید هستند و امنیت تولید را تامین میکنند. ما برای تولید به عنوان پاسداران سرمایههای مردم ایفای نقش میکنیم.
مطلبی ادامه داد: ما دو ماموریت اصلی داریم؛ نخست، مسئولیت اقتصادی در حفظ سرمایههای عظیم مردم، و دوم، مسئولیت در حفظ سلامت جامعه. نقشی که دامپزشکان در تامین سلامت جامعه دارند دوچندان و حتی میتوان گفت پررنگتر از سایر گروههاست، به ویژه در مقابله با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان.
وی با اشاره به نقش دامپزشکی در زنجیره غذایی و جلوگیری از ضایعات افزود: یکی از ارکان امنیت غذایی، سلامت غذاست. امروز بحث حفظ غذا و جلوگیری از کاهش ضایعات نیز از اهمیت ویژهای برخوردار شده است که دامپزشکان نقش اساسی در آن دارند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با اشاره به رشد جایگاه دامپزشکی در کشور بیان کرد: امروز در موقعیتی قرار داریم که تعامل با مراکز و سازمانهای بینالمللی برقرار شده است. با تفکر و تلاش مسئولان در نظام جمهوری اسلامی ایران، دامپزشکی اهمیت بیشتری یافته و بودجه و اعتبارات آن بهبود یافته است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: اگر امروز در تولید گوشت، آبزیان، پوست و چرم رشد چشمگیری داشتهایم، حاصل فعالیت بخش خصوصی دامپزشکی کشور است. این ساختار به دولت کمک کرده تا بدون تحمیل هزینه سنگین، خدمات مورد نیاز را تامین کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان