اقتصادی

تراز تجاری مثبت ۴۱.۶ میلیون دلاری در مناطق آزاد کشور

 براساس آمار منتشرشده از سوی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مجموع صادرات کالا و خدمات در مناطق آزاد کشور طی فروردین‌ماه سال جاری به ۱۰۰.۸۵ میلیون دلار رسیده است. در مقابل، واردات این مناطق بدون احتساب ماشین‌آلات، ۵۹.۲۰۷ میلیون دلار اعلام شده که نشان‌دهنده تراز تجاری مثبت ۴۱.۶۴۳ میلیون دلاری است.

در این گزارش، وضعیت تراز تجاری هریک از مناطق آزاد کشور به تفکیک آمده است: منطقه آزاد ماکو با صادرات ۷.۵۵ میلیون دلار و واردات ۲.۲ میلیون دلار، تراز تجاری مثبت ۵.۳۵ میلیون دلاری را ثبت کرده است. عمده صادرات این منطقه شامل مواد اولیه و کالا‌های مسافری بوده و ۷ میلیون دلار از صادرات آن به خدمات ترانزیت اختصاص دارد.

منطقه آزاد چابهار با صادرات ۰.۸ میلیون دلار و واردات ۱۳.۳ میلیون دلار، تراز تجاری منفی ۱۲.۵ میلیون دلار را تجربه کرده است. واردات چابهار عمدتاً شامل مواد اولیه، کالا‌های مصرفی، خودرو و کالا‌های مسافری بوده است.

منطقه آزاد اروند با صادرات ۲۰ میلیون دلار و واردات ۶ میلیون دلار (بدون احتساب ماشین‌آلات)، تراز تجاری مثبت ۱۴ میلیون دلاری داشته است. واردات این منطقه شامل ترکیبی از کالا‌های مصرفی، مسافری، مواد اولیه و خودرو است.

منطقه آزاد کیش با صادرات ۲۲.۳ میلیون دلار و واردات ۲۴.۹ میلیون دلار، تراز تجاری منفی ۲.۶ میلیون دلار داشته است. صادرات کیش عمدتاً شامل خدمات فنی و مهندسی (۱۷.۵ میلیون دلار) و گردشگری (۴.۸ میلیون دلار) بوده است. واردات این منطقه بدون احتساب ماشین آلات شامل خودرو، مواد اولیه و کالا‌های مصرفی و مسافری است.

منطقه آزاد قشم با صادرات ۲۸.۸ میلیون دلار و واردات ۴.۴ میلیون دلار، تراز تجاری مثبت ۲۴.۴ میلیون دلار را ثبت کرده است. عمده واردات این منطقه به مواد اولیه، کالا‌های مصرفی و مسافری اختصاص دارد.

منطقه آزاد انزلی با صادرات ۰.۴ میلیون دلار و واردات ۴.۸۰۷ میلیون دلار، تراز تجاری منفی ۴.۴۰۷ میلیون دلاری داشته است. واردات این منطقه بدون احتساب ماشین‌آلات، در حوزه مواد اولیه، کالا‌های مصرفی، خودرو و کالا‌های مسافری انجام شده است.

منطقه آزاد ارس با صادرات ۲۱ میلیون دلار و واردات ۳.۶ میلیون دلار، تراز تجاری مثبت ۱۷.۴ میلیون دلاری را ثبت کرده است. واردات این منطقه نیز بدون احتساب ماشین‌آلات، شامل مواد اولیه، کالا‌های مصرفی، خودرو و کالا‌های مسافری است.

در پایان این گزارش آمده است: میزان کل واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید در مناطق آزاد هفت‌گانه، ۳۸.۵۱ میلیون دلار و مجموع واردات ماشین‌آلات تجهیزات تولید و مواد اولیه در این مناطق ۴۸.۴۱ میلیون دلار بوده است.

منبع: شادا

 

علی عزیزی

من به بررسی و پوشش اخبار مربوط به تجارت کشاورزی، صنعت و وب‌گردی پرداخته و تلاش می‌کنم تا تصویری کامل از این زمینه‌ها ارائه دهم. هدفم این است که تحولات این حوزه‌ها را از طریق تحلیل‌های دقیق و پوشش خبری به مخاطبان منتقل کنم و آنان را در جریان تازه‌ترین اتفاقات قرار دهم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا