برندهای خارجی

تحقیقات ضدانحصاری چین علیه انویدیا؛ تشدید تنش‌های تراشه‌ای با آمریکا

دولت چین اعلام کرد که تحقیقات ضدانحصاری علیه شرکت انویدیا را به دلیل تخلفات احتمالی از قوانین ضدانحصار آغاز کرده است. این اقدام به عنوان پاسخی متقابل به محدودیت‌های اخیر واشنگتن بر صنعت تراشه چین تلقی می‌شود.

به گزارش توسعه برند به نقل از رویترز، چین روز دوشنبه اعلام کرد که تحقیقات در مورد شرکت انویدیا (NVDA.O) را به دلیل تخلفات مشکوک از قانون ضدانحصار این کشور آغاز کرده است. این اقدام به‌طور گسترده‌ای به عنوان پاسخی تلافی‌جویانه به محدودیت‌های اخیر واشنگتن بر بخش تراشه چین دیده می‌شود.

بیانیه اداره دولتی مقررات بازار (SAMR) درباره اعلام این تحقیق، توضیحات بیشتری در مورد اینکه چگونه این شرکت آمریکایی، معروف به تراشه‌های هوش مصنوعی و بازی، ممکن است قوانین ضدانحصار چین را نقض کرده باشد، نداد.

این بیانیه اضافه کرد که شرکت انویدیا همچنین به نقض تعهداتی که در زمان خریداری شرکت طراح تراشه اسرائیلی Mellanox Technologies بر مبنای شروط مطرح‌شده در تأیید مشروط سال ۲۰۲۰ این معامله انجام داده بود، مشکوک است.

انویدیا فوراً به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد. سهام این شرکت بعد از اعلام نهاد چینی در معاملات پیش‌ازبازار در نیویورک ۲.۲ درصد افت کرد.

این تحقیق پس از آن صورت می‌گیرد که آمریکا هفته گذشته برای سومین بار در سه سال گذشته حمله‌ای را به صنعت نیمه‌رسانای چین آغاز کرد و صادرات به ۱۴۰ شرکت، از جمله سازندگان تجهیزات تراشه‌سازی، را محدود کرد.

در نشانه‌ای از عزم چین برای مقابله قوی با این اقدام، پکن پس از اعلام واشنگتن، صادرات مواد معدنی گالیم، ژرمانیوم و آنتیموان به آمریکا را ممنوع کرد.

در همان روز، چهار انجمن برتر صنعت چین با واکنشی نادر و هماهنگ اعلام کردند که شرکت‌های چینی باید در خرید تراشه‌های آمریکایی محتاط باشند چرا که آنها “دیگر ایمن نیستند” و به جای آن از تراشه‌های محلی خرید کنند.

انویدیا یکی از شرکت‌های بسیاری بود که درگیری‌های میان آمریکا و چین بر آن تأثیر گذاشت. در یک دور قبلی محدودیت‌های صادراتی آمریکا، فروش تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی انویدیا به چین متوقف شد، که انویدیا را وادار کرد تا نسخه‌های خاص چین که با کنترل‌های صادراتی آمریکا مطابقت دارند، توسعه دهد.

پیش از این محدودیت‌ها، انویدیا با بیش از ۹۰ درصد سهم، بازار تراشه‌های هوش مصنوعی چین را تحت سلطه خود داشت. با این حال، هم‌اکنون با رقابت فزاینده‌ای از سوی رقبای داخلی، به‌ویژه هواوی، مواجه است. چین حدود ۱۷ درصد از درآمد انویدیا را در سالی که تا پایان ژانویه به‌پایان رسید، تأمین می‌کرد، که نسبت به ۲۶ درصد دو سال قبل کاهش یافته است.

در سال ۲۰۲۰، شرکت انویدیا موافقت اولیه‌ای را از چین برای خرید Mellanox Technologies به‌دست آورد، با وجود نگرانی‌هایی که وجود داشت مبنی‌بر اینکه پکن ممکن است به دلیل تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین این معامله را متوقف کند.

تأییدیه پکن، شرایط متعددی برای انویدیا و عملیات چینی شرکت ادغام‌شده تعیین کرد، از جمله ممنوعیت ترکیب اجباری محصولات، شروط تجاری غیرمنطقی، محدودیت‌های خرید و برخورد تبعیض‌آمیز با مشتریانی که محصولات را به‌صورت جداگانه خریداری می‌کنند.

آخرین مرتبه‌ای که چین تحقیق ضدانحصاری علیه یک شرکت فناوری خارجی بزرگ را آغاز کرده بود، به سال ۲۰۱۳ برمی‌گردد که در آن به تحقیقات روی شعبه محلی Qualcomm برای اتهامات قیمت‌گذاری گزاف و سوءاستفاده از موقعیت بازار در استانداردهای ارتباطات بی‌سیم پرداخته شد.

در نهایت، کوالکام پذیرفت که جریمه‌ای به مبلغ ۹۷۵ میلیون دلار بپردازد که در آن زمان، بزرگترین جریمه‌ای بود که چین به یک شرکت تحمیل کرده بود.

محدثه مدنی

من با دوربین و قلمم در دنیای برندها به گشت‌وگذار می‌پردازم. تلاشم بر این است که با پوشش اخبار و رویدادهای کلیدی برندهای ایرانی و خارجی، تصویری شفاف و دقیق از تحولات این حوزه ارائه دهم و داستان‌ آن‌ها را روایت کنم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا