برندهای خارجی

برند چین به‌دنبال خودکفایی در توسعه هوش مصنوعی؛ رقابت داغ با ایالات‌متحده ادامه دارد

رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، بر اهمیت خودکفایی در توسعه هوش مصنوعی تأکید کرد. وی گفت که برند فناوری چین باید شکاف‌ها را پر کند و با تقویت تحقیقات پایه و دستیابی به فناوری‌های کلیدی مثل تراشه‌های پیشرفته، در رقابت شدید با ایالات‌متحده به برتری دست یابد. چین همچنین خواهان تنظیم قوانین مرتبط با هوش مصنوعی و تأسیس سیستم‌های ایمن، قابل کنترل و مشارکتی شده است.

به گزارش توسعه برند، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، بر اهمیت «خودکفایی» و «تقویت توانایی‌های داخلی» در توسعه هوش مصنوعی تأکید کرد. این درخواست درحالی مطرح شده است که چین برای برتری در این حوزه استراتژیک با ایالات‌متحده رقابت شدیدی دارد. این خبر روز شنبه توسط رسانه‌های دولتی چین منتشر شد.

شی در جلسه‌ای با اعضای دفتر سیاسی چین که روز جمعه برگزار شد، گفت که این کشور باید از «سیستم ملی یکپارچه جدید» خود برای پیشبرد توسعه هوش مصنوعی استفاده کند. وی افزود که باید شکاف‌ها شناسایی و تلاش‌ها برای پیشرفت در حوزه نوآوری فناوری، توسعه صنعتی، و کاربردهای مبتنی بر هوش مصنوعی افزایش یابد.

شی تأکید کرد که حمایت‌های سیاستی در زمینه‌هایی همچون خرید دولتی، حقوق مالکیت معنوی، تحقیق و توسعه، و پرورش استعدادها ارائه خواهد شد.

به گفته برخی کارشناسان، چین طی سال گذشته فاصله خود را با ایالات‌متحده در توسعه هوش مصنوعی کاهش داده است. استارت‌آپ چینی DeepSeek در ژانویه مدل استدلال هوش مصنوعی خود را معرفی کرد که توجه جهانی را به خود جلب کرد. این مدل نشان داد که می‌توان با استفاده از تراشه‌های کمتر پیشرفته و هزینه‌هایی پایین‌تر نسبت به رقبا، سیستم‌های مؤثر هوش مصنوعی تولید کرد.

این دستاورد فرضیه‌هایی را که معتقد بودند تحریم‌های ایالات‌متحده مانع پیشرفت بخش هوش مصنوعی چین شده و این کشور پس از عرضه مدل ChatGPT توسط OpenAI در اواخر سال ۲۰۲۲ از آمریکا عقب مانده است، به چالش کشید.

شی همچنین گفت: «ما باید تحقیقات پایه را تقویت کنیم، تلاش‌ها را برای دستیابی به فناوری‌های کلیدی مانند تراشه‌های پیشرفته و نرم‌افزارهای پایه متمرکز کنیم و سیستم نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هوش مصنوعی مستقل، قابل کنترل و مشارکتی ایجاد کنیم.» وی اضافه کرد که تنظیم قوانین و مقررات مرتبط با هوش مصنوعی باید تسریع شود و سیستم‌های هشدار و واکنش اضطراری برای اطمینان از امنیت و کنترل‌پذیری هوش مصنوعی ساخته شوند.

شی در سال گذشته اعلام کرده بود که هوش مصنوعی نباید «بازی ثروتمندان» باشد و خواهان همکاری بین‌المللی و حکمرانی مشترک در این حوزه شده بود.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا