برندهای خارجی

برند انویدیا و معامله‌ای جنجالی؛ تراشه‌های H20 هوش مصنوعی فعلاً از محدودیت‌های صادراتی مصون هستند

برند انویدیا، با تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی خود، موفق شد فعلاً از محدودیت‌های صادراتی دولت ترامپ فرار کند. معامله‌ای که شامل وعده سرمایه‌گذاری در مراکز داده در خاک آمریکا بوده، ابعاد سیاست‌های صادراتی هوش مصنوعی را وارد فاز تازه‌ای می‌کند.

به گزارش توسعه برند، این تراشه‌ها، که پیشرفته‌ترین تراشه‌های هوش مصنوعی تولیدی توسط انویدیا هستند و هنوز امکان صادرات به چین را دارند، ظاهراً به لطف وعده هوانگ مبنی بر سرمایه‌گذاری روی مراکز داده جدید هوش مصنوعی در ایالات متحده از محدودیت‌ها معاف شده‌اند. طبق گزارش NPR، هوانگ این پیشنهاد را هفته گذشته در یک شام در اقامتگاه مار-آ-لاگوی ترامپ مطرح کرده است.

شرکت انویدیا از اظهار نظر درباره این موضوع خودداری کرده است.

در صنعت نیمه‌رساناها، بسیاری از فعالان نگران آن بودند که تراشه‌های H20، که برای عملکرد پایین‌تر نسبت به دیگر تراشه‌های انویدیا تغییر یافته‌اند، به دلیل استفاده توسط شرکت چینی DeepSeek در آموزش مدل هوش مصنوعی R1 در معرض محدودیت‌های جدید قرار بگیرند. مدل R1، که در ژانویه منتشر شد، به دلیل عملکرد قوی خود در مقایسه با مدل‌های تولیدشده توسط آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی ایالات متحده از جمله OpenAI، تیتر خبرها را به خود اختصاص داد.

سناتورهای هر دو حزب خواستار اعمال محدودیت صادراتی بر تراشه‌های H20 بوده‌اند. حتی گفته می‌شود که دولت ترامپ پیش از تغییر تصمیم خود در این خصوص، در حال آماده‌سازی این محدودیت‌ها بوده است.

اگرچه این‌که ترامپ برخی محدودیت‌های صادراتی ممکن را لغو کند تا در ازای آن تعهد انویدیا به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوش مصنوعی ایالات متحده را دریافت کند، چندان تعجب‌برانگیز نیست؛ اما اجازه دادن به انویدیا برای ادامه صادرات تراشه‌های H20 به چین، ظاهراً با هدف دولت ترامپ برای تسلط ایالات متحده بر هوش مصنوعی در تضاد خواهد بود.

این تصمیم حتی گیج‌کننده‌تر می‌شود، وقتی که بدانیم دولت ترامپ تصمیم گرفته که مجموعه مقررات صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی که توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق در ماه ژانویه معرفی شده بود، همچنان پابرجا بماند. این قوانین، محدودیت‌های صادرات تراشه‌ها را تقریباً بر تمامی کشورهای خارج از ایالات متحده – حتی هم‌پیمانان ایالات متحده – اعمال می‌کنند، در حالی که محدودیت‌های بیشتری را برای چین و روسیه در نظر گرفته‌اند.

انویدیا این دستورالعمل‌ها را «بی‌سابقه و گمراه‌کننده» نامیده و گفته است که چنین قوانینی احتمالاً نوآوری جهانی را دچار اختلال می‌کند.

بسیاری از شرکت‌های هوش مصنوعی به غیر از انویدیا، برای جلب نظر مثبت دولت ترامپ، به رویکرد «اول آمریکا» ترامپ در هوش مصنوعی رو آورده‌اند. برای مثال، شرکت OpenAI در ژانویه با SoftBank و Oracle وارد شراکت شد تا طرحی ۵۰۰ میلیارد دلاری برای احداث مراکز داده هوش مصنوعی در ایالات متحده، با نام پروژه Stargate، را کلید بزنند. همچنین، مایکروسافت متعهد شده است که در سال مالی ۲۰۲۵ خود ۸۰ میلیارد دلار برای احداث مراکز داده هوش مصنوعی هزینه کند که ۵۰ درصد از این مبلغ به ایالات متحده اختصاص خواهد یافت.

به گزارش تک‌کرانچ، ترامپ حتی از تاکتیک‌های فشار مستقیم برای حصول نتایج دلخواهش استفاده کرده است. گفته می‌شود که رئیس‌جمهور سابق به شرکت نیمه‌رسانای تایوانی TSMC اعلام کرده که اگر کارخانه‌های جدید برای ساخت تراشه‌ها در ایالات متحده ایجاد نشود، مجبور خواهد بود مالیاتی تا سقف ۱۰۰ درصد پرداخت کند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا