احتمال کاهش تولید محصولات اساسی ناشی از کاهش آب بخش کشاورزی

۰۶:۰۰ – ۰۳ خرداد ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – امیر هدایتی معاون دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و کاهش ۶۰ درصدی تخصیص آب به بخش کشاورزی در سال نخست برنامه هفتم، طرح های اضطراری با سازمان بحران در میان گذاشتیم و خواستار اعتبارات از سازمان بحران و برنامه بودجه شدیم که به محض تامین اعتبارات، اقدامات عملیاتی سازه ای انجام می دهیم.
به گفته وی، اساس طرح های اضطراری میان مدت و بلندمدت نیست و شامل طرح هایی هستند که بتوانند منابع آبی موجود به اراضی کشاورزی که آب مورد نیاز دارند با حداقل زمان برسانند، گفتنی است از این طرح ها می توان به عنوان طرح انتقال آب با لوله با تانکر و دیگر وسایل قابل امکان، بهسازی قنوات و انتقال آب با لوله کم فشار نام برد.
هدایتی ادامه داد: در کل کشور برای شرایط اضطراری انتقال آب از محل مورد نیاز منبع استفاده می کنیم و طرح های دیگری نظیر آبیاری تحت فشار، سامانه نوین آبیاری، آبیاری زیرسطحی و تجهیز و نوسازی نیز در دستور کار قرار دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از مشکلاتی که بخش کشاورزی با آن روبروست اولویت قرار گرفتن آب شرب که منابع آب سطحی و زیرسطحی تحت تاثیر خود قرار داده است و ما به عنوان بخش کشاورزی از این سیاست مدیریتی تمکین می کنیم چراکه آب شرب اولویت کشور است و این سیاست به شدت بخش کشاورزی تحت تاثیر قرار می دهد.
مدیر دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی افزود: منابع آب های سطحی به خاطر حساسیت آب شرب نگهداری شوند و به بخش کشاورزی، محیط زیست و صنعت داده نشود و منابع آب زیرسطحی در کلانشهرها برای آب شرب برداشت می شود که سهم آب کشاورزی را کاهش می دهد.
وی با اشاره به مصوبه هئیت دولت در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ در خصوص اولویت آب شرب برای کشور بیان کرد: در آن مصوبه بند نخست براولویت بخش شرب تاکید شده و بند ۲ و ۳ سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد مسئولیت پیگیری اولویت بندی بخش کشاورزی داده شده است، همچنین در بند ۳ مقرر شده حقابه هایی که براساس این مصوبه داده نشده و اثراتی که بر تولید محصولات گذاشته احصا شود تا خسارت وارده بخش کشاورزی محاسبه شود و تامین اعتبار از طریق سازمان برنامه پیگیری شود.
هدایتی گفت: بنابر مکاتبات لازم با وزارت جهاد به دستگاه های ذی ربط بر لزوم پیگیری تامین امنیت غذایی برای تابستان و ماه های آینده با توجه به کاهش احتمالی تولید محصول در بخش کشاورزی، گزارشات کامل و اطلاعات لازم به دستگاه های مختلف داده شده تا سیاست وارداتی و صادراتی به گونه ای تنظیم کنند که تامین امنیت غذایی حاصل شود، براین اساس بخش کشاورزی مدام در حال رصد وضعیت اراضی کشاورزی و نیاز های کشور برای امنیت غذایی است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان