برندهای ایرانی

آژانس تبلیغاتی «تپسل» حامی پویش پیشگیری از سرطان پستان

آژانس تبلیغاتی «تپسل» در جهت مسئولیت‌های اجتماعی خود از پویش پیشگیری از سرطان پستان حمایت کرد تا گامی در جهت همراه کردن افراد برای مقابله با این بیماری بردارد.

به گزارش توسعه برند؛ اکتبر صورتی؛ ماهی برای اطلاع‌رسانی درباره سرطان پستان است؛ یعنی شایع‌ترین نوع سرطان در میان زنان در سراسر جهان که سالانه جان سالانه جان صدها نفر را می‌گیرد. این نامگذاری هم از آن جهت است که افراد بیشتری درباره این بیماری آگاه شوند و با تشخیص زودهنگام بتوانند از خطرات جدی آن پیشگیری کنند.

این بیماری هم در کشورهای توسعه‌یافته قربانی می‌گیرد، هم در کشورهای در حال توسعه و توسعه‌نیافته. بزرگی جامعه مبتلایان هم اهمیت پرداختن به موضوع را گوشزد می‌کند. بر همین اساس، سازمان‌ها و مراکز بین‌المللی و داخلی در تلاش‎اند تا با اطلاع‌رسانی درباره عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان و راه‎های تشخیص و درمان به بهبود وضعیت کمک کنند.

در ایران هم پویشی با عنوان «پیشگیری از سرطان پستان» شکل گرفته که هدف کلی آن، افزایش آگاهی عمومی درباره پیشگیری، قابل تشخیص و قابل درمان بودن این بیماری است. این پویش در فاصله ۹ مهر تا آبان ۱۴۰۲ (یعنی اکتبر) برگزار می‌شود. آژانس تبلیغاتی «تپسل» نیز در جهت مسئولیت‌های اجتماعی خود از این پویش حمایت کرده‎ است تا گامی در جهت همراه کردن افراد برای مقابله با این بیماری بردارد.

برای آنکه بدانیم خطر ابتلا به سرطان پستان چقدر جدی است، کافی است نگاهی به جامعه آماری آن داشته باشیم. در سال ۲۰۲۰، این بیماری یکی از بدخیم‌ترین بیماری‌ها معرفی شد.

یک میلیون مرگ و میر تا سال ۲۰۴۰

بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC)، در سال ۲۰۲۲، حدود ۲.۳ میلیون مورد جدید سرطان پستان در سطح جهانی تشخیص داده شد. در همان سال مرگ حدود ۶۶۵ هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری گزارش شد.

آنطور که در گزارش این آژانس آمده، پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۴۰ میلادی، بار بیماری BC به بیش از سه میلیون مورد و یک میلیون مرگ و میر افزایش یابد. یعنی تا ۱۶ سال دیگر. اما وضعیت در ایران چگونه است؟ آیا در ایران هم وضعیت هشدارآمیز است؟

ابتلای سالانه ۱۵ هزار نفر به سرطان پستان در ایران

اظهارات مقامات دولتی و آمارهای سازمان‌های دولتی نشان می‌دهد که در ایران هم وضعیت چندان خوب نیست. سال گذشته، کوروش اعتماد، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت از آماری سخن گفت که نشان‌دهنده روند افزایشی ابتلا به سرطان و تشخیص این بیماری بود. به گفته او، سالانه ۱۵ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در کشور ثبت می‌شود. به گفته او، این نوع از سرطان، بیشترین فراوانی بروز در بین سرطان‌ها را در کشور دارد.

بررسی داده‌های مربوط به این نوع سرطان نشان می‌دهد که زنان بیشتر در خطر ابتلا قرار دارند. آنطور که پیش‌تر، کوروش اعتماد گفت، ۹۵ درصد مبتلایان به سرطان پستان را زنان تشکیل می‌دهند.

از سوی دیگر، افشین استوار، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مورد گفته، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۴۵ مورد ابتلا به سرطان پستان بروز پیدا می‌کند. به این معناست که هر ۲۰ دقیقه، یک زن ایرانی به سرطان پستان مبتلا می‌شود.

بار مالی درمان، بر دوش افراد

بالا بودن تعداد مبتلایان بار اقتصادی زیادی برای افراد و برای دولت‌ها دارد؛ به‌ویژه در کشورهایی مانند ایران که وضعیت اقتصادی چندان تعریفی ندارد و با محدودیت منابع مالی، تجهیزات پزشکی و دارو مواجه هستند. در برخی موارد هم، مبتلایان به دلیل بالا بودن هزینه‌ها، درمان را نیمه‌کاره رها می‌کنند که به تشدید بیماری منجر می‌شود.

بر همین اساس، آگاهی برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام برای کشورهایی چون ایران اهمیت زیادی دارد.

در مقاله‌ای که در مجله لنست، یکی از معتبرترین منابع علمی پزشکی آمده است که روندهای اپیدمیولوژیک نابرابری‌های جهانی در مرگ‌ومیر مرتبط با سرطان پستان را توصیف می‌کنند. کشورهای با درآمد پایین و متوسط، نرخ مرگ و میر ثابت یا حتی رو به افزایش دارند.

خبر خوب در میان این آمارهای هشدارآمیز این است که اگر سرطان پستان در همان مراحل ابتدایی شناسایی شود، قابل درمان است. با تشخیص و شناسایی به‌هنگام شانس بقا بسیار قوت می‌گیرد.

به طور کلی، برای این بیماری چندین عامل خطر شناخته شده است. از جمله عواملی که خطر بروز سرطان پستان را کم یا زیاد می‌کند، می‌توان به بالا بودن سن، اضافه وزن و چاقی، سابقه سرطان پستان در خانواده و مصرف الکل اشاره کرد. با این حال، گفته می‌شود برخی از موارد تشخیص داده شده هم هیچ عامل خطری نداشتند.

به همین جهت غربالگری در این موضوع نقش مهمی دارد. بنابراین زنان، حتی بدون علامت از یک سنی به بعد باید تحت ارزیابی‌های دوره‌ای از نظر سرطان پستان قرار بگیرند. از روش‌های غربالگری هم می‌توان به معاینه توسط پزشک و انجام ماموگرافی اشاره کرد.

پویش پیشگیری از سرطان پستان هم در تلاش است تا با اطلاع‌رسانی از وضعیت موجود با همراهی چهره‌های شناخته‌شده به تشخیص به‌هنگام این بیماری کمک کند.

تحریریه توسعه برند

“تحریریه توسعه برند” متشکل از تیمی حرفه‌ای از نویسندگان، ویراستاران و کارشناسان است که با ارائه مقالات تخصصی و پوشش خبری دقیق، مأموریت خود را در ارتقای دانش و توانمندی مخاطبان دنبال می‌کند. هدف ما همراهی شما در مسیر آگاهی، رشد و توسعه برندهای موفق است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا