اقتصادی

آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا از تهران/ ارتباطات جدی اقتصادی شکل می‌گیرد

سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا با حضور ۱۷ وزیر، رؤسای اتاق‌های بازرگانی، معاونان وزرا و صدها تاجر آفریقایی در تهران آغاز شد؛ رویدادی که به گفته مقامات سازمان توسعه تجارت، سرآغاز تحولی جدی در روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و قاره آفریقا خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، صبح روز گذشته (یکشنبه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۴) در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی و با حضور رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، معاون اول رئیس‌جمهور، وزاری صمت، کشاورزی، کار، ارتباطات و معاونان وی، نمایندگانی از فعالان بخش خصوصی و میهمانان آفریقایی حاضر در این اجلاس، کار خود را آغاز کرد.

سید محمدصادق قنادزاده- معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت و رئیس ستاد برگزاری این اجلاس- در حاشیه سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، ضمن اشاره به اینکه شروع بین اجلاس بسیار پربار و سنگین آغاز شد، گفت: اجلاس با حضور رئیس‌جمهور، معاون اول و مقامات اتحادیه آفریقا آغاز به کار کرد و ما توانستیم میزبان۱۷ وزیر، روسای اتاق‌های بازرگانی، معاونان وزرا و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تاجر از کشورهای آفریقایی را میزبان باشیم. استقبال از این رویداد بسیار خوب بود و پیش‌بینی ما این تعداد وزیر نبود. این موضوع نشان‌دهنده این است که روابط ایران و آفریقا به تدریج در حال گرم شدن است و هر دو طرف انگیزه بیشتری برای همکاری دارند.

 رئیس ستاد برگزاری این اجلاس خاطرنشان کرد: دو پنل مهم که صبح روز اول برگزار شد، شامل حوزه‌های روابط مالی، بانکی و لجستیکی و همچنین پنل پتروشیمی بود. همچنین پنل‌های کلان شامل معدن و صنایع معدنی و فلزی و پنل کشاورزی، صنایع غذایی و سلامت که از جمله حوزه‌های مهم کاری ما به شمار می‌آیند بعد از ظهر روز یکشنبه برگزار شدند.

وی ادامه داد: از روز دوشنبه (هشتم اردیبهشت) موضوعات به سمت عملیاتی شدن پیش رفت و نشست‌های و همایش‌های تخصصی را برگزار کردیم. همچنین، بازدیدهای صنعتی نیز در برنامه قرار داشت؛ طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته چهارشنبه و پنجشنبه (۱۰ و ۱۱ اردیبهشت) مهمانان به اصفهان خواهند رفت تا از برنامه سومین اجلاس در این استان بازدید کنند.

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت افزود: اگر بخواهیم یک جمع‌بندی از برگزاری این اجلاس داشته باشیم، هدف اجلاس این است که حرکتی رو به جلو نسبت به دو اجلاس قبلی داشته باشیم. قصد داریم سطح ارتباطات خود را تقویت و موضوعات را تخصصی‌تر کنیم. به معنای واقعی کلمه، در حال شکل‌دهی به این روابط هستیم. این حضور نشان‌دهنده آغاز جدی ارتباطات ما با آفریقاست.

قنادزاده در پایان خاطرنشان کرد: در این دوره، چهار حوزه را تعیین کرده‌ایم و ممکن است در ادامه رویدادهای اختصاصی دیگری نیز برگزار کنیم. باید به تدریج از این فرصت‌ها برای توسعه همکاری‌هایمان با آفریقا بهره‌برداری کنیم که امیدواریم در برنامه‌های آینده محقق شود.

تصویب چندین مصوبه برای تسهیل حمل‌ونقل با آفریقا

همچنین طبق اعلام ستاد خبری این اجلاس، محمدرضا صفر- سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران-  نیز در حاشیه سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، اظهار کرد: در ستاد آفریقا، مصوبات متعددی برای تسهیل حمل‌ونقل هوایی، کشتیرانی و مسائل بانکی تدوین شده است تا تسهیل تجارت با آفریقا به‌طور جدی پیگیری شود. توسعه تجارت با حوزه آفریقا به‌طور ویژه در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفته‌است؛ اگرچه دولت‌های گذشته نیز تلاش‌های قابل توجهی در این زمینه انجام داده بودند.

وی با بیان اینکه تحولات اخیر از جمله برگزاری سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا که درحال برگزاری است به تقویت ارتباطات تجاری دوجانبه کمک می‌کند، افزود: در این سه روز تلاش می‌شود تا اقدامات مؤثری که برای توسعه اقتصادی و تجاری بین ایران و آفریقا در نظر گرفته شده است، معرفی و اجرایی شود.

صفری درباره جزئیات اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا خاطرنشان کرد: سومین دوره اجلاس ایران و آفریقا با محوریت چهار حوزه تخصصی شامل پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی و سلامت با دعوت از تجار این حوزه‌ها برگزار می‌شود. برنامه‌ریزی این رویداد در دو شهر تهران و اصفهان انجام شده است؛ برگزاری اجلاس در اصفهان می‌تواند به ایجاد تحرک اقتصادی در این استان کمک کند و حضور این حجم از تجار و مقامات فرصت مغتنمی است تا صنایع متمرکز در اصفهان، به‌ویژه صنایع فولاد و صنایع پایین‌دست پتروشیمی و دانش‌بنیان‌های ایران از نزدیک مورد بازدید قرار گیرند.

 سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: در خصوص هیئت‌ها و مقامات، حدود ۴۰۰ نفر از تجار و مقامات از کشورهای مختلف در این اجلاس شرکت کرده‌اند. همچنین در حوزه مقامات، پذیرای بالغ بر ۵۱ هیئت از ۳۸ کشور و درمجموع شامل ۲۸۴ نفر که شامل ۱۷ وزیر و معاون وزیر از کشورهای آفریقایی است، هستیم. در این رویداد، جلسات متعددی با مقامات دولتی و شرکت‌های خصوصی تدارک دیده شده است تا فرصتی برای برقراری ارتباطات فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم پس از این اجلاس، تشکیل یک کمیته برای پیگیری موضوعات مطرح‌شده است. این کمیته زیر نظر سازمان توسعه تجارت فعالیت خواهد کرد تا موضوعات مطرح‌شده در اجلاس به‌طور مستمر پیگیری شود. پیگیری این موضوعات در حوزه تجارت خارجی اهمیت ویژه‌ای دارد، چرا که هرچند تلاش‌های زیادی صورت می‌گیرد، اما استمرار پیگیری بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، آفریقا فرصت‌های زیادی را در اختیار ما قرار می‌دهد. همچنین در صددیم در مقابل وزرایی که به کشور ایران آمده‌اند ما نیز برنامه‌هایی را برای اعزام هیئت‌های تجاری به کشورهای آفریقایی در طول سال جاری داشته باشیم که می‌تواند به گشایش فضاهای جدید همکاری منجر شود.

صفری یادآور شد: در ستاد آفریقا، مصوبات متعددی برای تسهیل حمل‌ونقل هوایی، کشتیرانی و مسائل بانکی تدوین شده است که پس از اجلاس، پیشنهادات لازم به سازمان مربوطه (سازما توسعه تجارت) ارائه خواهد شد تا تسهیل تجارت با آفریقا به‌طور جدی پیگیری شود. در نهایت، هدف ما ایجاد زیرساخت‌های مناسب و پیگیری مستمر برای توسعه تجارت با کشورهای آفریقایی است.

پایان

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا