وب گردی

توسعه بازی چیست و چگونه می توان یک توسعه دهنده بازی شد؟

بازی های ویدیویی و رایانه ای سرگرمی های جذابی هستند که سن و سال نمی شناسند و می توانند ساعت ها انسان را مشغول کنند. پشت همه این بازی ها یک شخص یا تیمی از بازی سازان قرار دارند که آن ها را از ابتدا طراحی و اجرا می کنند. بازی های رایانه شخصی بر اساس سخت افزاری که روی آن اجرا می شوند به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: بازی های موبایل، بازی های رایانه شخصی، بازی های کنسول. به همین ترتیب، اکثر بازی‌های کنسول روی این سه کنسول قدرتمند انجام می‌شوند: سری نینتندو که توسط شرکتی به همین نام ساخته شده است، سری پلی‌استیشن تولید سونی و سری ایکس‌باکس تولید شده توسط مایکروسافت. اما مسیر توسعه بازی چیست و بازی چگونه ساخته می شود؟

بازی از صفر تا صد

توسعه بازی یا گیمیفیکیشن هنر ایجاد بازی است. این فرآیند می تواند شامل تولید مفهوم بازی، طراحی، ساخت، آزمایش و انتشار یک بازی باشد. به شخصی که بازی می سازد، بازی ساز می گویند. او به عنوان یک بازی ساز مستقل می تواند تمام این کارها را در یک استودیوی تک نفره انجام دهد و یا با تشکیل یک تیم بازی سازی، هر یک از این کارها را به یک نفر بسپارد. برای فردی که می خواهد یک بازی بسازد، درک مکانیک بازی، پاداش ها، تعامل بازیکن و طراحی بازی بسیار مهم است. او باید دانش خوبی در هر زمینه ای از توسعه بازی داشته باشد. البته با رشد موتورهای بازی، برنامه نویسی برای طراحان آسان تر شد. در واقع این موتورهای بازی وظیفه پردازش تصویر و شبیه سازی فیزیک بازی را بر عهده دارند. فیزیک بازی کنش ها و واکنش های شخصیت ها در طول بازی است. به علاوه این موتورها صداهای مناسب برای هر موقعیتی از صدای باران و برخورد گرفته تا صداهای مختلف بازی تولید می کنند.

ساختن بازی به سختی ساخت یک فیلم هالیوودی است

ساخت یک بازی به اندازه ساخت یک فیلم گران قیمت هالیوودی پیچیده است. برای ساخت هر بازی باید ماه ها قبل برنامه ریزی کنید، داستان بازی را بنویسید، شخصیت ها را توسعه دهید و از فناوری های پیشرفته برای ساخت بازی استفاده کنید. در پیش تولید نوبت به طراحی بازی و داستان آن می رسد که توسط نویسنده انجام می شود. مرحله بعدی طراحی کاراکتر است که در آن طرح کلی اسکن می شود و سپس جزئیات شخصیت مانند نحوه کنترل و حرکت مشخص می شود. پس از این مراحل نوبت به انیمیشن سازی شخصیت ها و تبدیل آنها به فرم سه بعدی می رسد تا رنگ ها و بافت ها به آنها اضافه شود و شخصیت ها شکل واقعی به خود بگیرند. در برخی از بازی ها، حرکات بازیگر توسط یک لباس مخصوص و چندین حسگر که به قسمت های مختلف بدن متصل می شوند، ثبت می شود و سپس با یک علامت دیجیتال مطابقت داده می شود. به این ترتیب حرکات شخصیت های بازی واقعی تر می شود. ایجاد جلوه های بصری و محیط های بازی، کدنویسی و هوش مصنوعی بازی و تولید، بازاریابی و فروش بازی از دیگر بخش های مهم ساخت بازی هستند که نقش مهمی در موفقیت یا شکست آن بازی دارند.

راه هایی برای تبدیل شدن به یک بازی ساز

اگر از علاقه مندان به ساخت بازی هستید، می توانید با توجه به سن و شرایط خود به ساخت بازی بپردازید.

موسسه ملی بازی ها این موسسه تقریبا تنها مرجع تخصصی و جامع حرفه های مختلف بازی سازی در ایران است. این موسسه دوره های مختلف حضوری و مجازی دارد که می تواند شما را با صنعت بازی بیشتر آشنا کند.

آکادمی توسعه بازی آکادمی های معتبر توسعه بازی مکانی هستند که باید برای محتوای آموزشی در مورد بازی سازی مراجعه کنید. می توانید از دیگرانی که دوره های آموزشی را در آکادمی های توسعه بازی گذرانده اند بپرسید.

دانشگاه علمی کاربردی | رشته‌های مرتبط با بازی در دانشگاه‌های علمی کاربردی برای کسانی است که می‌خواهند بازی‌سازی را جدی بگیرند و این رشته را برای تحصیل انتخاب کنند. در این دانشگاه رشته هایی مانند Associate in Game Development، Game Art Direction و Game Design تدریس می شود. علاوه بر این، چندین واحد تخصصی در زمینه بازی سازی در رشته مهندسی کامپیوتر تدریس می شود و برخی از دانشگاه ها رشته ای به نام بازی سازی را به رشته های دانشگاهی خود اضافه کرده اند.

منبع: روزنامه خراسان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا