وب گردی

اجداد ما چه می خوردند؟

باستان شناسان مدت ها بر این باور بودند که رژیم غذایی انسان های اولیه بر اساس گوشت بوده است. اما رندی هاس، استادیار، بقایای ۲۴ فرد یافت شده در مکان های مختلف تدفین، از جمله ویلامایا پاتیسا و سورو میکایا پاتیسا در پرو را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و به این نتیجه رسید که رژیم غذایی انسان های اولیه که در کوه های آند زندگی می کردند، ۸۰ درصد از مواد گیاهی و فقط تشکیل شده است. ۲۰ درصد گوشت.

نتایج این مطالعه در مجله Plos One منتشر شده است. در این روش، شیمی ایزوتوپی و مدل‌سازی آماری برای توضیح وارونگی شگفت‌انگیز جوامع اولیه در منطقه آند و گزارش‌های سنتی جامعه شکارچی-گردآورنده استفاده می‌شود.

هاس این را توضیح داد: «عقل متعارف معتقد است که اقتصاد اولیه بشر بر شکار متمرکز بوده است. این ایده ای است که منجر به تعدادی از رژیم های غذایی پر پروتئین مانند رژیم پالئو شد. اما تجزیه و تحلیل های ما نشان می دهد که رژیم غذایی افراد این دوره شامل ۸۰ درصد مواد گیاهی و ۲۰ درصد گوشت است.

شواهدی برای رژیم غذایی گیاهی

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد انسان های اولیه ساکن کوه های آند آمریکای جنوبی که از ۹۰۰۰ تا ۶۵۰۰ سال پیش در این منطقه زندگی می کردند، بخشی از غذای خود را با شکار پستانداران بزرگ به دست می آوردند. اما تجزیه و تحلیل‌های اخیر از ترکیب ایزوتوپی استخوان‌های این انسان‌های اولیه نشان می‌دهد که غذاهای گیاهی بخش اصلی رژیم غذایی آن‌ها بوده و گوشت نقش فرعی دارد.

علاوه بر این، بقایای گیاهان سوخته یافت شده در این مکان‌ها و الگوهای سایش دندان‌های اسکلت نشان می‌دهد که غده‌هایی مانند سیب‌زمینی (یا گیاهانی که در زیر زمین رشد می‌کنند) احتمالاً مهم‌ترین منبع رزق برای این انسان‌های اولیه بوده‌اند.

تحقیق در مورد دانش آموزان

هاس توضیح داد: «ترکیب شیمی ایزوتوپی، دیرینه‌اتنولوژی و روش‌های باستان‌شناسی واضح‌ترین و دقیق‌ترین تصاویر را از رژیم غذایی انسان‌های اولیه آند تا به امروز ارائه می‌دهد. “این یافته ها درک ما را از مسیر اقتصاد کشاورزی در ارتفاعات منطقه آند به روز می کند.”

هاس توسط محققان دانشگاه پن، UC Mercedes، UC Davis، دانشگاه Binghamton، دانشگاه آریزونا و موسسه ملی باستان شناسان در پرو پیوستند. دانش آموزان همچنین این فرصت را داشتند که در حفاری های اولیه در سال ۲۰۱۸ روی مقبره ویلامایا پاتیسا تحقیق کنند.

جنیفر چن، دانشجوی دکترای انسان‌شناسی در دانشگاه ایالتی پن و نویسنده اصلی مقاله، که دانشجوی کارشناسی ارشد در آزمایشگاه تحقیقاتی هاس در دوران تحصیل خود بود، پس از حفاری، کارهای آزمایشگاهی ایزوتوپی و بسیاری از تحلیل‌های ایزوتوپی را انجام داد.

او در این باره توضیح داد: «غذا نقش مهم و تعیین کننده ای در بقا دارد. به خصوص در مناطق مرتفع مانند آند. بسیاری از چارچوب های باستان شناسی شکارچی-گردآورنده یا علوفه بر شکار و خوردن گوشت تمرکز دارند. اما نتیجه می گیریم که رژیم غذایی شکارچیان اولیه در آند عمدتاً مبتنی بر گیاه بوده و بر اساس غده های وحشی است.

هاس با اشاره به این که باستان شناسان اکنون ابزارهایی برای درک رژیم غذایی انسان های اولیه دارند، ادامه داد و نتایج با آنچه پیش بینی می کردند متفاوت است. این مطالعه موردی برای اولین بار نشان می دهد که رژیم غذایی انسان های اولیه، حداقل در بخشی از جهان، مبتنی بر گیاه بوده است.

وی گفت: با توجه به اینکه سوگیری های باستان شناسی مدت هاست باستان شناسان رشته کوه آند را گمراه کرده است، احتمالاً مطالعات ایزوتوپی آینده در سایر نقاط جهان ثابت خواهد کرد که باستان شناسان در مورد سبک های غذایی در سایر نقاط جهان نیز اشتباه کرده اند.

هاس رفتار انسان را در جوامعی که به گذشته نگاه می کنند مطالعه می کند تا رفتار انسان در زمان حال را بهتر درک کند. او کاوش های باستان شناسی و پروژه های تحقیقاتی را در مناطق آند و کوهستانی غرب آمریکای شمالی هدایت می کند.

منبع: خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا