وب گردی

حقایق جالب در مورد تاریخچه بازی محبوب Munch

جوزف فردریش اشمیت در سال ۱۸۷۱ در آمبرگ آلمان به دنیا آمد و در سال ۱۹۴۸ در مونیخ درگذشت … اما نه آهنگساز بود و نه فیلسوف … او طراح بازی های فکری و بنیانگذار شرکت بزرگ “اشمیت” بود!

بازی منچ، یک بازی فوق العاده و ساده که – در کنار مار و نردبان – بخشی از دوران کودکی ما را رنگ آمیزی کرد، اولین ساخته جوزف فردریش اشمیت بود! اشمیت در سال های ۱۹۰۷-۱۹۰۸ مونک را طراحی کرد و از چندین بازی بسیار قدیمی (از جمله: بازی هندی Pachisi) الهام گرفت. The Mench در سال ۱۹۱۴، چند سال پس از تأسیس شرکت اشمیت منتشر شد و از آن زمان تاکنون حدود ۷۰ میلیون نسخه فروخته است.

اکثر ما حداقل یک بار لذت منچ را تجربه کرده ایم و چشیده ایم. منچ (یا با تلفظ صحیح تر: منچ) بازی با ضربدر و دایره تلقی می شود. بازی های کراس و دایره بازی هایی با موضوع مسابقه ای هستند که صفحه نمایش آن ها مانند دایره ای است که توسط یک ضربدر (در وسط دایره) به ۴ قسمت مساوی تقسیم شده است (یکی از معروف ترین و قدیمی ترین نمونه های بازی های ضربدری بازی کره ای “نیوت” یا “یوت”).البته سیستم یا شکل صلیب و دایره نیز در طول زمان تغییراتی داشته است.

کلمه Mensch به معنای “مرد” یا “نر” همانطور که نام بازی است، در واقع مخفف عبارت آلمانی “Mensch, ärgere dich nicht!” “، که به معنی “عصبانی مباش، مرد! » یا «عصبانی نباش دوست! و این اشاره ای است به عصبانیت احتمالی و مکرر بازیکنان پس از هر بار برخورد یکی از مهره های حریف به یکی از مهره های آنها و آن را روز به روز به خانه شروع باز می گرداند! (مطمئنا همه ما با آن حس تلخ آشنا هستیم؟!)

منچ یکی از چندین بازی متقابل و دایره ای است که به نظر می رسد از بازی هندی پاچیسی – که احتمالاً بیش از هزار سال قدمت دارد – نشات گرفته باشد. از آنجایی که پاچیسی و دیگر نمونه های باستانی از این دست در بسیاری از کشورها اقتباس شده است، می توان گفت که منچ خواهر و برادر و پسر عموهای بزرگ و کوچکتر دارد! مثال انگلیسی منچ ludo نام دارد (برگرفته از یک عبارت لاتین به معنای “بازی کردن”). ایتالیایی ها آن را “Non t'arrabbiare” می نامند که به معنای “عصبانی نشو!” و یونانیان تاناز نام “گرینیاریس” یا “گورگورو” را برای آن انتخاب کردند! در استونی به آن “سفر دور دنیا” و در چین، مالزی و سنگاپور “شطرنج هواپیما” می گویند! سوئدی ها نام “فیا” را انتخاب کردند. برای آن، که دوباره ریشه لاتین دارد (“Fiat”، که به معنای “هر چه باد!”) و مجارستانی – “کسی که در پایان می خندد!”” برای آن انتخاب شده است، که ما را به یاد خودمان می اندازد. ضرب المثل زیبا “مرغ برای اواخر پاییز حساب می کند! “خب! فرانسوی ها مونک را با قطعاتی که شبیه سر اسب هستند بازی می کنند و به آن می گویند “اسب های کوچک / پتیتس شوو” یا “بازی دادا / Le Jeu de Dada”! در آمریکای شمالی ، کلمبیا و در اسپانیا، نام های نزدیک به جد هندی منچ، پاچیسی، اغلب یافت می شود: نام هایی مانند “Parcheesi، Parchís، Parxis و Parqués”.

در نهایت تحلیل ارائه شده توسط سایت ویکی پدیا از بازی منچ را – که خالی از لطف نیست – مرور می کنیم:

مونک مربع است. مربع نماد زمین است زیرا اجداد ما تصور می کردند که زمین مربع است در وسط این مربع (زمین) علامت + را می بینیم; این علامت نشانه و نماد خورشید است که تا چهار طرف زمین امتداد دارد. علامت + در آثار تاریخی مانند نقش رستم و فرش های قدیمی ایرانی نیز دیده می شود.

چهار گروه از مهره های رنگی نماد چهار عنصر اساسی زندگی است: آبی، نماد آب. زرد، نماد باد؛ قرمز، نماد آتش و سبز، نماد زمین. بر اساس باور ژئوسنتریک، زمین ساکن است و خورشید به دور آن می چرخد، بنابراین هر مهره باید بر روی علامت + به دور زمین بچرخد تا به مرکز برسد – که منطقه ای ماورایی و نماد رهایی و رهایی از دنیای خاکی است. اگر مرگ که نماد سرنوشت است به او کمک نکند، باز هم باید چرخه را برای رسیدن به پیروزی ادامه دهد. اگر چهار مهره در مرکز جمع شوند به این معنی است که به وحدت رسیده اند. قالب یک مکعب کشویی با اعداد از ۱ تا ۶ است. بر اساس تصور پیشینیان، خداوند جهان را در ۶ روز آفرید: روز اول، آسمان صاف. روز دوم، آب؛ روز سوم، یک گیاه؛ روز چهارم، آتش؛ روز پنجم حیوان و روز ششم مرد…

منبع: صبح من

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا