برندهای ایرانی

برندهای پیشگام پلتفرم‌های دیجیتال و سینمای خانگی ایران: توقف سند تسهیم درآمد محتوا، تنها مسیر حفظ اکوسیستم و اعتماد عمومی

در نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهوری، جمعی از برندهای معتبر پلتفرم‌های دیجیتال و شبکه نمایش خانگی همچون فیلیمو، نماوا، فیلم‌نت و دیگر بازیگران اصلی این صنعت، خواستار توقف فوری اجرای «سند تسهیم درآمد محتوا» شدند. امضاکنندگان با تاکید بر تهدیدات این سند مبهم و غیرشفاف برای برندهای مطرح و زیست‌بوم محتوای ایران، آن را مانعی جدی در مسیر رشد کسب‌وکارهای دیجیتال، تضعیف بخش خصوصی و حتی ضربه به اعتماد عمومی دانسته‌اند. این مطالبه همزمان بازتابی از دغدغه فعالان بومی تا استارتاپ‌هایی از سراسر کشور، از پایتخت تا استان‌هایی چون چهارمحال و بختیاری است، که یکپارچه خواهان حفظ شفافیت، رقابت سالم و آینده‌ای روشن برای برندسازی اکوسیستم محتوای ایرانی شده‌اند.

به گزارش توسعه برند به نقل از فیلم نت نیوز، تعدادی از پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت در نامه‌ای به مسعود پزشکیان رئیس جمهوری خواستار توقف اجرای سند تسهیم درآمد محتوا شدند. این سند که در شورای عالی فضای مجازی تصویب و توسط رئیس‌ دولت ابلاغ شده، قرار است مدل جدیدی برای توزیع درآمدهای ترافیکی بین اپراتورها، پلتفرم‌ها و تولیدکنندگان محتوا ایجاد کند.

متن نامه بدین شرح است: «به نام خدا

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران

باسلام و احترام
ما، جمعی از فعالان پلتفرم های دیجیتال و سینمای خانگی کشور و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت و زیرساخت، به‌صراحت اعلام می‌کنیم که سند موسوم به تسهیم درآمد محتوا، تصویب‌شده در شورای عالی فضای مجازی نه تنها برای صنعت محتوای کشور مفید نیست، بلکه رویکرد، ساختار و اجرایی‌سازی آن به‌طور جدی به زیان این صنعت خواهد بود.

این سند با طراحی نادرست و پیچیده‌اش، به‌ویژه در نحوه جمع‌آوری درآمد از اپراتورها، انتقال آن به صندوق‌های مختلف و تخصیص سلیقه‌ای منابع، به‌وضوح منجر به بروز رانت، فساد و انحصار در صنعت محتوا خواهد شد. این روند که کاملاً مبهم و غیرشفاف است، برخلاف وعده‌های مکرر مسئولین مبنی بر عدم دخالت بخش غیرخصوصی در اقتصاد بخش خصوصی، بوده و تهدیدی جدی برای ساختار اکوسیستم محتوای کشور به‌شمار می‌رود.

ما به‌عنوان فعالان این صنعت، به‌طور قاطع اعلام می‌کنیم که این سند نه تنها به رشد صنعت کمک نمی‌کند، بلکه اگر همان‌طور که طراحی شده اجرایی شود، باعث تضعیف، رکود و بی‌اعتمادی در اکوسیستم تولید و انتشار محتوای کشور خواهد شد. راهکارهایی که در این سند مطرح شده، هیچ‌گونه ارزش افزوده‌ای برای بهبود وضعیت موجود ندارند و حتی به‌وضوح به ایجاد مشکلات بیشتر در این صنعت منجر خواهند شد. از این رو، خواستار توقف کامل این سند و طراحی روشی ساده، شفاف و مؤثر هستیم که با مشارکت اصناف مرتبط، به تقویت و پویایی صنعت محتوای کشور منجر شود.

امضاکنندگان: فیلیمو، فیلم نت، نماوا، تماشاخونه، شیدا، استار نت، آپارات، انتقال داده های آسیاتک، فناوری اطلاعات و ارتباطات شاتل، پارس آنلاین، های وب، پیشگامان، نمایش نت، چار خونه، تیوال، کارتونت، اٌ فیلم، فیلم تی وی تی، لحظه نگار، سین نت، پیشتازمووی، ملو فیلم، ام پی فور، لوپی تونز، ام پی فور کیدز، ایده نما، لایزر، مهندسی صفرویک پرداز، مبین وان کیش، رایمون مدیا، مجتمع فنی تهران.»

محدثه مدنی

من با دوربین و قلمم در دنیای برندها به گشت‌وگذار می‌پردازم. تلاشم بر این است که با پوشش اخبار و رویدادهای کلیدی برندهای ایرانی و خارجی، تصویری شفاف و دقیق از تحولات این حوزه ارائه دهم و داستان‌ آن‌ها را روایت کنم.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا