اقتصادی

محدودیت‌های سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در هوش مصنوعی چین نهایی شد

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد با ایجاد محدودیت‌های گسترده در سرمایه‌گذاری آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و نیمه‌رساناها از ایجاد تهدید علیه امنیت ملی خود جلوگیری خواهد کرد.


 وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که آمریکا قوانینی را نهایی کرده است که براساس آن‌ها سرمایه‌گذاری در بخش‌های فناوری مهم در چین مانند هوش مصنوعی را به دلایل امنیت ملی محدود می‌کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد این محدودیت‌ها شهروندان و ساکنان دائم آمریکا و همچنین شرکت‌های مستقر در آمریکا را از مشارکت در معاملات مربوط به فناوری‌هایی ازجمله هوش مصنوعی، نیمه‌رساناها و محاسبات کوانتومی منع می‌کند.

وزارت خزانه‌داری گفت که سرمایه‌گذاران آمریکایی همچنین موظف خواهند بود که خزانه‌داری را در مورد سرمایه‌گذاری در برخی از فناوری‌های کمتر پیشرفته «که ممکن است به تهدید امنیت ملی آمریکا کمک کند» آگاه سازند.

پل روزن، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا درزمینهٔ امنیت سرمایه‌گذاری گفت که این محدودیت‌ها که قرار است از دوم ژانویه اجرایی شود، تضمین می‌کند که «سرمایه‌گذاری آمریکا برای پیشبرد توسعه فناوری‌های کلیدی توسط کسانی که ممکن است از آن‌ها برای تهدید امنیت ملی آمریکا استفاده کنند، استفاده نشود». به گفته روزن سرمایه‌گذاری‌های آمریکا، ازجمله مزایای نامشهود مانند کمک‌های مدیریتی و دسترسی به شبکه‌های سرمایه‌گذاری و استعداد که اغلب با چنین جریان‌های سرمایه‌ای همراه هستند، نباید برای کمک به توسعه قابلیت‌های نظامی، اطلاعاتی و سایبری کشورهای نگران‌کننده استفاده شوند.

بررسی این محدودیت‌ها پس از امضای فرمان اجرایی رئیس‌جمهور جو بایدن در سال گذشته که سرمایه‌گذاری در نیمه‌رساناها و میکروالکترونیک، محاسبات کوانتومی و برخی قابلیت‌های هوش مصنوعی را هدف قرار می‌داد، آغاز شد.

بایدن در آن زمان هشدار داد که سرمایه‌گذاری‌های آمریکا می‌تواند به توسعه فن‌آوری‌های حساس در کشورهای رقیب کمک کند، فناوری‌هایی که برای توانایی‌های نظامی، اطلاعاتی، نظارتی، یا قابلیت‌های سایبری این کشورها حیاتی هستند.

در آن زمان وزارت امور خارجه چین دستور اجرایی بایدن را به‌شدت محکوم کرد و آن را تلاشی در مسیر ضد جهانی‌سازی و «چینی زدایی» خواند. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که پکن به‌شدت ناراضی است و قاطعانه با اصرار آمریکا برای اعمال محدودیت بر سرمایه‌گذاری در چین مخالف است و نمایندگان رسمی خود را به آمریکا ارسال کرده است.

منبع: اتاق ایران آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا