ضرورت خرید تضمینی ۱۵ هزارتن وش پنبه از کشاورزان
۱۰:۲۱ – ۰۷ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی _ محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه برداشت پنبه از اوایل شهریور در استان گلستان آغاز شد و کماکان ادامه دارد، گفت: اکنون ۸۰ درصد پنبه در استان گلستان برداشت شده است و به رغم آنکه در استان گلستان و مغان از کشاورزان کمتر از نرخ مصوب خریداری می شود، اما سازمان تعاون روستایی برای خرید حضور پیدا نکردند که استمرار این روند منجر به کاهش سطح زیرکشت در سال زراعی آینده خواهد شد.
او قیمت خرید هرکیلو وش پنبه در استان خراسان ها از کشاورزان را۴۰ تا ۴۲ هزارتومان اعلام کرد و افزود: امسال پنبه با نرخ ۹۴ تا ۱۰۰ هزارتومان داد و ستد می شود.
کاویانی با بیان اینکه تولید داخل کفاف نیاز صنعت نساجی را نمی دهد، گفت: بیش از ۵۳ هزارتن پنبه در نیمه اول سال وارد شد، اما صنعت نساجی از پنبه داخل حمایت نمی کند چراکه نرخ جهانی پنبه نسبت به سال قبل با کاهش ۳۰ سنت از ۲ دلار و ۱۰ سنت به یک دلار و ۷۷ سنت رسیده است که با وجود تخصیص ارز نیما به واردات پنبه، واردکنندگان تمایل بیشتری به این واردات دارند.
مدیرعامل صندوق پنبه ادامه داد: کشورهای تولیدکننده پنبه یارانه به تولیدکنندگان می دهند، به عنوان مثال کشور چین ۵ میلیون تن تولید و ۵ تا ۶ میلیون تن وارد و تبدیل به نخ و پارچه و لباس می کند، از این رو سعی می کند قیمت جهانی پنبه را پایین نگه دارد تا ۶ میلیون تن پنبه ای که وارد می کند با قیمت مناسب وارد کند.
او با تاکید بر خرید تضمینی پنبه از کشاورزان بیان کرد: دولت زمانیکه نرخ خرید پنبه از کشاورزان کمتر از قیمت تضمینی است، از این رو باید اقدام به خرید حمایتی کند در غیراین صورت نباید انتظار داشت با استمرار این روند سطح زیرکشت افزایش یابد که از واردات بی نیاز شد. براین اساس نه تنها خودکفایی محقق نمی شود، بلکه نیاز به واردات سال آینده افزایش می یابد.
این مقام مسئول با بیان اینکه امسال تولیدپنبه داخل به حدود ۶۰ هزارتن می رسد، گفت: برآوردها حاکی از آن است که تاکنون ۲۵ هزارتن پنبه تصفیه شده بدست آمده است که براین اساس سازمان تعاون روستایی به عنوان متولی امر باید ۱۰ تا ۱۵ هزارتن وش از کشاورزان خرید حمایتی شود تا آنها به توسعه کشت امیدوار شوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان