توسعه برند پلاس

شکرخدایی: مشاوران مدیریت و راهبری تخصصی، حلقه گمشده تحول اقتصاد ایران

نشست مطبوعاتی انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌ها و مؤسسات مشاوره مدیریت ایران به مناسبت روز جهانی مشاوره مدیریت، با سخنان فرشید شکرخدایی (رئیس هیئت‌مدیره انجمن) و سعید احمدیان (مدیرعامل شرکت گاما) در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد؛ رویدادی که ضمن تأکید بر نقش بی‌بدیل مشاوران حرفه‌ای در رشد اقتصادی و حل مسائل بنگاه‌ها، تصویری دقیق از الزامات برندینگ بین‌المللی، موانع ساختاری صنف و مسیرهای اعتبارآفرینی برای برند مشاوره مدیریت کشور ارائه داد.

به گزارش توسعه برند؛ در آستانه روز جهانی مشاوره مدیریت، انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌ها و مؤسسات مشاوره مدیریت ایران، به عنوان نماینده رسمی ICMCI در کشور، نشست رسانه‌ای خود را با تمرکز بر تبیین جایگاه برند ملی مشاوره مدیریت و ارائه گزارشی از چالش‌ها، فرصت‌ها و برنامه‌های آتی برگزار کرد. در این برنامه که با حضور نمایندگان بخش خصوصی و کارشناسان این صنعت در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، دو محور اصلی سخنان فرشید شکرخدایی و سعید احمدیان بازتاب جدی وضعیت برندینگ حرفه‌ای مشاوره مدیریت ایران را منعکس ساخت.

ضرورت هویت‌بخشی به برند مشاوره مدیریت حرفه‌ای

فرشید شکرخدایی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن، با اشاره به اینکه موضوع مشاوره مدیریت در ایران هنوز ناشناخته و کمتر از ظرفیت‌های واقعی خود معرفی شده، تصریح کرد: «مفهوم مشاوره مدیریت حرفه‌ای با “شغل تخصصی مشاوره” و فردی که کسب‌وکارش صرفاً راهبری و حل مسئله مدیریت سازمان‌هاست تفاوت دارد. متاسفانه حتی بسیاری از فعالان رسانه و سیاستگذار با روز جهانی این حرفه و ظرفیت‌های آن آشنایی کامل ندارند. این ضعف شناخته‌شدگی، مسئولیت صنف را در ارتقای برند مشاوره مدیریت دوچندان می‌کند.»

او بحران مزمن مدیریت را یکی از ریشه‌های مسائل اقتصادی ایران دانست: «در واقع، حلقه مفقوده توسعه اقتصادی کشور کم‌رنگ بودن نگاه راه‌حل‌محور مدیریتی در تدوین سیاست‌هاست. توسعه اقتصادی با نگاه صرفاً اقتصاددانانه و غیرفعال نمی‌تواند نتیجه مطلوب بدهد؛ جایی که مشاوران مدیریت می‌توانند با تخصص خود مشکل‌یاب و راه‌حل‌ساز باشند.»

شکرخدایی به آمار ثبت‌شده اشاره کرد: «اکنون بیش از ۳۴۰ شرکت دارای مجوز و هزار مشاور حرفه‌ای در ایران مشغول فعالیت هستند و بسیاری از مهم‌ترین پروژه‌های اصلاح ساختار وزارتخانه‌ها تا شرکت‌های استارتاپی با هدایت این فعالان اجرا شده است. با این حال، چالش اعتبارسنجی رسمی و فقدان فرهنگ استفاده از مشاوره تخصصی در سطوح سیاستگذاری و بنگاه، چالشی اساسی برای تقویت برند این صنف است.»

ناهمسانی نهادی و غیبت حمایت حاکمیتی

در ادامه نشست، سعید احمدیان، مدیرعامل شرکت گاما (زیرمجموعه انجمن)، توضیح داد که پروژه‌های برتر مشاوره مدیریت ایران هر ساله شانس ارائه در رقابت بین‌المللی شورای جهانی مشاوران مدیریت (ICMCI) را دارند: «سال گذشته پروژه‌های ایرانی در کنار بازیگران جهانی مانند زیمنس در این رویداد داوری شدند. اگرچه اکوسیستم اقتصادی ایران با موانع شفافیت و ضعف ساختار رقابتی روبرو است، اما ظرفیت و دانش مشاوران مدیریت کشور در سطح بین‌المللی اثبات‌شدنی است. نکته کلیدی آن است که بازار رانت‌محور، مانع اصلی تحقق ارزش‌های برندینگ دانش‌بنیان مدیریت است.»

“”توسعه برند را در اینستاگرام و تلگرام و لینکدین دنبال کنید””

مسیر آینده برند مشاوره مدیریت

در انتهای این نشست بر ایجاد نظام اعتبارسنجی معتبر و تقویت زیرساخت‌های آموزشی و برندسازی بین‌المللی تأکید شد. همچنین به توسعه ابزارها و محصولات تولید محتوا برای ترویج فرهنگ مشاوره و تربیت نسل نوین مشاوران حرفه‌ای، سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در قالب آکادمی صنفی و تولید کتاب‌های تخصصی اشاره شد.

سعید احمدیان، مدیرعامل شرکت گاما
سعید احمدیان، مدیرعامل شرکت گاما

سعید احمدیان، مدیرعامل شرکت گاما در پاسخ به پرسش خبرنگار توسعه برند پیرامون فرآیند و جایگاه جایزه ملی مشاوره مدیریت «بزرگمهر»، توضیح داد:

«دبیرخانه جایزه ملی بزرگمهر، فرآیند خود را کاملاً منطبق با فرآِیند بین‌المللی جایزه کنستانتین (شورای جهانی مشاوران مدیریت) پیش می‌برد. این بدان معناست که هر ساله پنجره زمانی معینی برای دریافت پروژه‌ها، مستندات و اظهارنامه‌ها تعیین می‌شود و شرکت‌کنندگان باید در این بازه زمانی پروژه‌های خود را ارسال کنند. پس از پایان مهلت فراخوان و دریافت تمامی مدارک، ارزیابی ملی آغاز می‌شود و سه پروژه برتر از میان تمامی آثار معرفی می‌شوند.»

احمدیان با اشاره به ماهیت بین‌المللی جایزه افزود:

«این سه پروژه برتر به دبیرخانه بین‌المللی جایزه کنستانتین ارسال می‌شود؛ اما رتبه‌بندی اول، دوم و سوم در سطح جهانی و توسط هیئت داوران بین‌المللی صورت می‌گیرد. بر این اساس، معمولاً تا شهریور یا مهرماه هر سال نتیجه داوری جهانی مشخص می‌شود و از میان سه پروژه ملی، جایگاه دقیق در رده‌بندی ده پروژه برتر جهان اعلام می‌گردد.»

وی خاطرنشان کرد:

«در پی اعلام نتایج نهایی در سطح جهانی، اختتامیه ملی جایزه بزرگمهر معمولاً در بازه زمانی آذر تا دی ماه هر سال برگزار می‌شود و طی آن، برترین پروژه‌ها در حضور فعالان برجسته صنعت مشاوره مدیریت کشور معرفی و تقدیر می‌شوند.»

احمدیان با تأکید بر ماهیت برندآفرین این جایزه برای صنعت مشاوره مدیریت ایران گفت:

«فرآیند جایزه بزرگمهر، نه تنها استانداردهای بین‌المللی اعتبارسنجی را رعایت می‌کند، بلکه موجب هم‌افزایی، انتقال تجربه و ترویج فرهنگ استفاده از خدمات مشاوره مدیریت حرفه‌ای و توسعه برند ملی این حوزه می‌شود.»

اهداف جایزه ملی بزرگمهر:
  • ترویج و ارتقای نقش مشاوره مدیریت در صنعت
  • انتقال تجارب و معرفی پروژه‌های موفق مشاوره مدیریت
  • ارتقای اخلاق حرفه‌ای در مشاوره مدیریت
  • ارتقای روابط و تعاملات میان جامعه مشاوران مدیریت
  • ایجاد و ارتقای معیار کیفیت در صنعت مشاوره مدیریت ایران
  • تقویت روابط مشاور/کارفرما و تجلیل از همکاری‌های مشترک موفقیت‌آمیز آن‌ها
شرایط پروژه‌ها برای شرکت در جایزه ملی مشاوره مدیریت:
  • موضوع پروژه براساس جدول فنی محورهای جایزه در نظام‌نامه باشد.
  • محل اجرای پروژه (شرکت/سازمان مربوطه) محدودیت خاصی ندارد.
  • پروژه خاتمه یافته باشد.
  • از زمان خاتمه پروژه بیش از دو سال نگذشته باشد.
  • مجری/مدیرپروژه در زمان ارائه و ارزیابی پروژه عضو حقوقی/حقیقی انجمن مشاوران مدیریت ایران باشد.
  • پروژه طی مدت اجرا فاقد شکایت رسمی از طرف ذینفع اصلی/کارفرما باشد.
  • پروژه دارای گواهی حسن انجام کار از طرف ذینفع/کارفرما باشد.
  • پروژه منجر به نتایج قابل درک یا پایش برای ذینفع اصلی/کارفرما شده باشد.
  • پروژه دارای قرارداد رسمی با کارفرما باشد.
  • ذینفع اصلی/کارفرما حاضر به حضور و همراهی در فرایند ارزیابی باشد.

پایان

تحریریه توسعه برند

“تحریریه توسعه برند” متشکل از تیمی حرفه‌ای از نویسندگان، ویراستاران و کارشناسان است که با ارائه مقالات تخصصی و پوشش خبری دقیق، مأموریت خود را در ارتقای دانش و توانمندی مخاطبان دنبال می‌کند. هدف ما همراهی شما در مسیر آگاهی، رشد و توسعه برندهای موفق است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا