اقتصادی

افزایش ضریب تبدیل برنج با ورود کمباین‌های تخصصی و اصلاح شالیکوبی‌ها

مجری طرح گندم و برنج کشور اعلام کرد: ضریب تبدیل برنج با ورود کمباین‌های جدید و تخصصی، اصلاح ساختار شالیکوبی‌ها و مدیریت مناسب در شالیزارها در حال افزایش است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، به نقل از  وزارت جهادکشاورزی، سهراب سهرابی گفت: در گذشته ضریب تبدیل برنج پایین بود و با توسعه مکانیزاسیون در مزارع، بهبود مدیریت مزرعه و اصلاح ساختار شالیکوبی در سطح کشور رو به رشد است.

وی با اشاره کاهش ضایعات برنج با ورود ماشین‌آلات تخصصی به شالیزارها از دهه ۸۰ اظهار کرد: ورود کمباین‌های جدید برنج و همچنین اصلاح ساختار شالیکوبی‌ها موجب کاهش ضایعات برنج در زمان برداشت و پس از برداشت شده است.

سهرابی ادامه داد: برنجکاران در گذشته با خرمن‌کوب، برنج‌ها را می‌کوبیدند و یا از کمباین‌های برداشت غلات در شالیزارها استفاده می‌کردند که هم شکستگی در دانه برنج ایجاد می‌کرد و هم ضایعات و ریزش زیادی در زمان برداشت محصول داشت.

مجری طرح گندم و برنج کشور درباره مزیت‌های این کمباین‌ها گفت: کمباین‌های جدید برنج به علت داشتن تکنولوژی‌های نوین به راحتی وارد شالیزارها می‌شوند و به موقع و در بهترین زمان ممکن عملیات برداشت محصول برنج را انجام می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد که از دهه ۸۰ مکانیزاسیون در زراعت برنج در ایران آغاز شد و از آن دوران تاکنون با حمایت دولت‌ها، ماشین‌آلات تخصصی برنج به شالیزارها راه یافتند که منجر به کاهش هزینه‌های تولید و سختی کار و موجب افزایش عملکرد و تولید در مزارع برنج شدند.

پایان

رضا کاظمی اصل

به‌عنوان خبرنگار حوزه تولید و تجارت، تمرکز من بر پوشش اخبار و تحلیل‌هایی است که نقش اصلی را در شکل‌گیری بازارها و صنایع ایفا می‌کنند. با ارائه اطلاعات دقیق و موثق از تولید و تجارت داخلی و بین‌المللی، هدف من کمک به آگاهی بیشتر مخاطبان درباره مسیرهای رشد اقتصادی است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا